Nevyplacená část výplaty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.2.13 10:28

Nevyplacená část výplaty

Dobrý den, omlouvám se za anonym, ale jistota je jistota. Jsem tedy státní zaměstnanec. Mám v platovém výměru stanoveno osobní ohodnocení, tento měsíc dorazil pouze základní čistý plat. Ředitel říká, že od zřizovatele peníze na osobní ohodnocení nedostal. Je to vůbec možné? Kdy tedy bude osobní ohodnocení za minulý měsíc vyplaceno? To jako dostanu v příští výplatě osobní ohodnocení 2× :?: :?:
Další věc: měl se zaměstnavatelem uzavřenou DPP na určité období, práci dle DPP jsem vykonal, odměna měla být vyplacena v rámci klasické výplaty, odměnu jsem dosud neobdržel - je to již několik měsíců zpět.
Problém se samozřejmě netýká jen mě, ovšem kolegové nic neřeší, respektive mají zřejmě strach ze ztráty zaměstnání, tak „drží hubu a krok“ :roll: :roll: Mně už docela štve, že nedostanu peníze, na které mám nárok. Kde se lze případně bránit a domoci se svých peněz? :zed: Žádne odbory ani nic takového nemáme…
Děkuji za reakce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.2.13 11:04

Pokud je osobní ohodnocení součástí platového výměru, mělo být vyplaceno. Uplatnila bych nárok u zaměstnavatele.. něco jiného, pokud by bylo osobní ohodnocení složkou navíc, nebo ne fixní /měli jsme dle výkonu od 0 do 2 tis měsíčně, tam to nárokovat nelze. Jinak peníze za DPP navíc bych nárokovala okamžitě, jestliže je smlouva, práce byla odvedena, náleží zaměstnanci plat dle smlouvy. Pokud nepomůže dupnout na zaměstnance, nejjednodužší je obrátit se na příšlušný úp, tam poradí, můžou pomoct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 11:23

@martina.se dekuju, osobní ohodnocení a další příplatky jsou součástí platového výměru, také nechápu, na základě čeho je nevyplatili :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat