Vyplatí se mi jít do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No, máte na jednoho řidiče dvě auta, takže nouzí asi netrpíte. Finančně teda asi ani ne, spíš záleží, jak moc se chceš po takové době dostat mezi lidi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, jako na rovinu - po takové době, můžeš být ráda za takovou nabídku, navíc pokud pracovat chceš - nechce manžel, jeho přání jsou taky důležitá, ale tohle je i otázka zachování nějaké pracovní perspektivy pro tebe.
Pokud ty chceš, tak bych to fakt brala. Řidičák si doděláš. Není to levné, ale pokud máte dvě auta, tak se s tím někdy jistě počítalo. Ale na druhou stranu, jestli se doma třeba bavíte, že být doma ti nevadí, tak se to může jevit jako nevýhodné.
A děti jste chtěli určitě oba, takže to nelze brát z jeho strany jako hlídání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za techto podminek bych do toho nesla. Neni aspon neco „zajimavejsiho“? Treba aspon prace v nejakym malym kramku nebo neco podobnyho, kde aspon do styku s lidma prijdes? Pomocna sila v kuchyni ti urcite sebevedomi nezvedne a mezi lidi moc nedostane. Za me hledej dal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se finančně nemáte špatně, tak Vás asi 5 tisíc už zas tak moc nevytrhne. Já bych ale do práce šla už jen proto, abych doma nezešílela (já ale šílela už po roce na mateřské).Takže je to spíš podle tvého pocitu - jestli už nechceš vypadnout mezi lidi s tím, že peníze jsou vedlejší produkt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co já bych za tu práci dala. A 5000 je pro mě hodně velká suma za kterou by mi rozhodně stálo za to chodit do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
Jestli se Ti práce vyplatí:
Z hlediska peněz:
Těžko Ti můžeme poradit, jestli se vám to vyplatí, pokud neznáme váš rozpočet, logicky je 5000 víc než nic, když bys seděla doma, ale pokud by se manžel musel starat o děti v době, kdy by jinak plnil pracovní povinnosti a tím pádem by vydělal míň, tak by se Vám to nevyplatilo. Pokud je 5000 ve Vašem rozpočtu zanedbatelná položka, pak se Vám to asi moc nevyplatí…
Z hlediska Tvojí seberealizace
Každá jsme jiná, pokud Ti nevadilo být doma deset let, tak by se dalo říct, že bys ještě pár let mohla vydržet, mě z té představy leze mráz po zádech, já šla do práce v půl roce malé (opačný extrém). Taky si nepřivydělám balík (měsíčně po odečtení nákladů na soukromé jesličky a naftu 4-7000), ale argumentuju tím, že ušetřím za psychologa a ještě si něco vydělám. Mám naprosto nehlídacího manžela, takže to mám zajištěné tak, aby dítě hlídat nemusel, u tebe ještě navíc ta doprava, takže budeš manželovi „přidělávat práci“ s hlídáním a ještě vožením do práce…
Asi bych na Tvém místě pokud peníze navíc nepotřebujete investovala do ŘP a naučila se jezdit, pak se ti bude hledat práce líp třeba najdeš i nějakou lepší a navíc budeš míň závislá na manželovi. Tak snad jsem poradila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to plný úvazek?
popravdě, abych makala v průměru 8hodin denně za mizerných 5 tisíc - pokud bych nebyla ve finanční tísni, tak bych se na to zvysoka vyprdla.
Kdyby to byla práce, u které si (duševně) odpočineš, bude tě bavit, nebo třeba budeš v kontaktu s lidma, tak třeba ještě jo, ale škrábat brambory a mejt nádobí? ![]()
nehledě na to, že když pro tebe pojede, kam dá děti? nebo už sou dost velký, aby byly samy doma?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky dělám tuhle špatně placenou práci. Dítě mám jedno a většinou ho hlídá manžel. Někdy tchýně a někdy moje mamka. Já si myslím, že je každá koruna dobrá. No a proč tu školku odečítáš ze své budoucí výplaty. Manžela to dítě není nebo co a taky nechápu proč ho nechce hlídat, tak proč si to dítě dělal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodit do prace pri detech je prinejmensim pro me desne psychicky ozdravne. vyplatilo by se to nejspis i bez penez. Osvobodis se na ten den a resis dospele veci.
Taky moc nechapu ta dve auta. teda spis zavidim. Ale i jestli nouzi nemate, tak stejne nejaka prace stoji za uvahu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berunka007 píše:
Za techto podminek bych do toho nesla. Neni aspon neco „zajimavejsiho“? Treba aspon prace v nejakym malym kramku nebo neco podobnyho, kde aspon do styku s lidma prijdes? Pomocna sila v kuchyni ti urcite sebevedomi nezvedne a mezi lidi moc nedostane. Za me hledej dal.
Asi tak. Zkus hledat práci v nějakém obchodě. Ne, že bych se ofrňovala nad pomocnou sílou v kuchyni, brala bych tuhle práci, ale jsem v jiné situaci než Ty. Těch 12 000 Kč za tuhle práci je taky přiměřená výplata. Spíš jde o to, že pokud finančně nestrádáte, tak Tě výhledově nemůže tahle práce uspokojit, pokud se chceš dostat mezi lidi a tak nějak se cítit užitečná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevíme, co ten manžel dělá za práci. Můj manžel je OSVČ, chodí do práce ráno a vrací se večer a hodinově mu dělá výdělek daleko větší sumu, než jsem já kdy vydělala. To znamená, že kdyby manžel méně pracoval a hlídal, abych já mohla jít do práce, tak máme ten příjem menší než když vydělává jen on. Např. v poslední práci mi dělal výdělek 52 Kč na hodinu, zatímco manželovi 150 Kč. Kdyby dřív v práci končil a hlídal a pomáhal v domácnosti, abych já mohla pracovat, tak jsme na tom hůř. Já zkoušela zvládnout bez pomoci jak práci, tak domácnost, ale nešlo to, zkrácený úvazek mi nepovolili, takže jsem odešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po deseti letech doma bez práce by mi fakt asi slušně hráblo
. Bez ohledů na to, jestli se to vyplatí nebo ne, já osobně bych do práce šla (podnikám, pracuji z domova a občas mi taky slušně šibe
). Neumím si představit, že bych „nic“ nedělala a spoléhala jen na to, že manžel dobře vydělává. Nehledě na to, že po desetileté pauze si jen tak nemůžeš vyskakovat, a můžeš být ráda, že se nějaká práce naskytla. Tak vysoké náklady si nějak nedokáži představit, když máš práci cca kilometr od domova. To by vám to auto muselo sakra hodně žrát
. A jak máš staré dítko? Ta soukromá školka musí být? Nemáte v okolí státní? A abych řekla pravdu, nesnáším, když si mám manželovi říct o peníze a fakt bych měla raději nějaký svůj příjem, protože nikdy nevíš, co se může stát - manžel třeba onemocní nebo cokoliv jiného a rázem budete bez příjmu…
Ale hodně, fakt hodně by se mi nelíbily manželovi argumenty o tom, že by musel děti často hlídat
. Jako, práce a dostatek peněz není všechno a on by si měl uvědomit, že teď má příležitost si svých dětí užít, utužit s nimi vztah. Nehledě na to, že otec děti „nehlídá“! Je to táta, stejně tak jako ty jsi máma a péči o ně byste měli mít společnou. A né, že ty se budeš deset let starat, a když budeš chtít jít do práce, tak on vyrukuje s tím, že by musel často hlídat
![]()
Zakladatelko, záleží na tobě, zda tě to doma baví, nebo chceš jít do práce, ale dej hlavně na sebe a né, jen na manžela.
A jen tak mimochodem, má sestra také začínala jako pomocná síla v kuchyni. Po dvou letech už byla vedoucí kuchyně, s dvojnásobným platem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
10 let doma, tý jo, mě by hráblo. Nemůžeš najít něco na zkrácený úvazek? Co si udělat řidičák?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem skoro deset let s dětmi doma a nyní se mi naskytla příležotost nastoupit do práce za 12 tis, ale hrubého. Soukromá školka by mě stála 4000.Práce je na dlouhý a krátký týden jako pomocná síla v kuchyni. Manžel ale nechce, že by musel hlídat často děti a má náročnou práci za hodně peněz a tvrdí, že se nám to nevyplatí. Říká, že práci mi přeje, ale takovou ktrerá by se vyplatilaMáme sice dvě auta, ale já nemám řidičák, tak by pro mě musel jezdit večer. je to sice 1km, ale chůzí lesem v naprosté tmě a nechce abych chodila pěšky, protože má o mě strach.Po odečtení nákladů by nám to přineslo asi 5 tisíc a to se dle manžela nevyplatí. Já mám jiný názor a co si o tom myslíte?