Vyplatí se mi jít do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dada1511
7.2.13 12:44

:lol: Tak já bych teda zadarmo raději seděla doma na zadku :lol: :lol: :lol: To jste mě pobavili :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
13714
7.2.13 12:48

POkud bych byla zakladatelkou, tak bych si dodělala řidičák a v klidu bych hledala práci na půl úvazku, pokud ji netlačí peníze. Nenapsala jak moc je (ne)potřebují. Kdybych měla muže, co nás bez problémů uživí, pracovala bych klidně v nějaké neziskovce, nebo soc. zařízení jako dobrovolník. Abych nebyla pořád doma.
To, že byla tolik roků doma chápu a neodsuzuji, přece není každý stejný a nemusí jí hned hrabat z toho, že je doma. Jsou lidé, kteří najdou uspokojení i v péči o rodinu, proč ne.
Dvousměnný provoz chod té rodiny výrazně naruší a pokud je to kvůli 5000, které vlastně ani moc nepotřebují, tak bych se na to vykašlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 12:58
Přoč myslíš, že žena doma musí krnět? Vdžyť může pracovat na svém vzdělání. Pokud jí muž uživí, tak nevidím nic špatnýho na tom, že je doma, pokud mu vytváří zázemí a vyhovuje to oběma. Samozřejmě pracovat není ostuda, tohle je překrucování toho, co tu píšu. Ostuda je to, že část lidí dneska práce neuživí. A většinou je o práce hodně fyzicky náročné. To je ostuda, že člověk přestože pracuje, tak musí pobírat od státu dávky, aby neskončil pod mostem.
@Burj Chalifa píše:
Pracovat je dnes pomalu ostuda? Vážím si každého, kdo pracuje za minimální mzdu, přesto, že by se mu skoro vyplatilo brát dávky ( a zde je něco špatně )nebo být živen partnerem(…). Z dlouhodobého hlediska být nekonečně dlouho doma a mít k tomu zanedbatelnou kvalifikaci je slušně řečeno neprozíravé. Může se stát cokoli a dotyčná se stane jediným živitelem rodiny.Co nabídne na trhu práce, vzdělání, praxi? Těžko. A sociální dovednosti se letitým krněním doma také zrovna neprohloubí.
  • Citovat
  • Upravit
1863
7.2.13 13:25

Tak mě třeba můj muž uživí velmi dobře, s velkou rezervou a to teda rozhodně nejsem skromná :mrgreen:, nouzí prostě netrpíme, ale i přesto jsem šla v roce a půl malé do práce, protože by mi doma asi jeblo. vydělám to, co projedu a utratím malé a mně za obědy. no, možná by mi měsíčně zbylo na nějaký svetřík :mrgreen:, ale víc nic a přesto jsem spokojená.
nicméně každý má jinou povahu a pokud zakladatelka vydržela 10let doma, tak jí asi práce moc nechyběla, nevím. a řekla bych, že pomocná síla v kuchyni ji asi moc seberealizace nepřinese, ale tak zas proč to nezkusit?! nechat toho může vždy, popř. se dívat po něčem jiném. ale ten ŘP bych si dodělala každopádně, moc nechápu, jak mohla být dosud s dětmi závislá na manželovi jako jediném řidiči v domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
7.2.13 15:35
@Anonymní píše:
Mluvím všeobecně. V mém případě nebyla dodržovaná pauza na oběd, přestávka mezi směnami a vzhledem k počtu odpracovaných a proplacených hodin ani minimální mzda. Tyhle podmínky hodně člověku a né otroku jsem měla na mysli.

No tak ja nevim, pises, aby se lidi probrali, ale evidentne jsi to ty, kdo vzal praci, kde byly mizerne pracovni i platove podminky… takze by to chtelo asi zacit u sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 15:40
@74paja píše:
No tak ja nevim, pises, aby se lidi probrali, ale evidentne jsi to ty, kdo vzal praci, kde byly mizerne pracovni i platove podminky… takze by to chtelo asi zacit u sebe…

Nevěděla jsem dopředu, jak to tam chodí. Odešla jsem a během těch pár měsíců dalších 6 zaměstnanců.

• Citovat
  • Upravit
G12
7.2.13 19:20
@dada1511 píše: :lol: Tak já bych teda zadarmo raději seděla doma na zadku :lol: :lol: :lol: To jste mě pobavili :lol: :lol: :lol:

Aha. Já zase jako zaměstnavatel bych rozhodně dala přednost někomu, kdo dělal cokoliv, než tomu, co přijde po X letech na mateřské a na pracáku. To, že ten člověk dělal i třeba „horší“ práci, může být znamením, že se pracovat nebojí, že má zájem. Nevím, co by mě přesvědčilo vzít někoho, kdo nedělal nic :-(

• Citovat
  • Upravit
89
7.2.13 19:44

ach ta naše minimální mzda

@Anonymní píše:
Ostuda je to, že část lidí dneska práce neuživí.

Anonymko, tuším, kdo jsi, tvoje trable už tady byly kdysi (myslím) předmětem jedné diskuse. Naprostý souhlas s tím, co píšeš.

Burj, je hezký vážit si lidí s minimální mzdou, ale pokud bys sama byla v jejich kůži, troufám si říct, že bys byla s jakýmkoliv výrokem týkající se této směšné částky opatrná. Sytý hladovému nevěří.

G12, to věřím, že se ti jako zaměstnavateli líbí ten, kdo dělal cokoliv… dá se pak totiž očekávat, že takový jedinec si nechá od tebe jako od dalšícho chlebodárce opět kálet na hlavu. Bože, kam jsme to dopracovali :zed:

Zakladatelko, finanční nouzí netrpíte, mám názor jako dada1511: není fakt nutný brát jakoukoliv s prominutím srágoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
7.2.13 19:56

@beta72
To myslíš vážně? Zřejmě máš nějakou špatnou zkušenost. Možná jsem tam měla napsat potencionální zaměstnavatel, protože teď nikoho nezaměstnávám, spíše to bylo v rovině teoretické. A kdo něco umí, tak si opravdu nemusí nechat „kálet na hlavu“, jak píšeš…

• Citovat
  • Upravit
89
7.2.13 20:02
@G12 píše:
@beta72
To myslíš vážně? Zřejmě máš nějakou špatnou zkušenost. Možná jsem tam měla napsat potencionální zaměstnavatel, protože teď nikoho nezaměstnávám, spíše to bylo v rovině teoretické. A kdo něco umí, tak si opravdu nemusí nechat „kálet na hlavu“, jak píšeš…

Ano, myslím to vážně. Sama naštěstí špatnou zkušenost nemám, ale nejsem slepá ani hluchá a nežiju ve vákuu. A dnes - protože se všichni strašně rádi ohánějí krizí - je kálení na hlavu vcelku obvyklé i u lidí, co něco umí: stačí mít hypo či vyživované děti a pak jedinec snese poměrně dost, jen aby nepřišel o zdroj obživy - tedy pokud člověk není totální nezodpovědný flegmatik. Copak je tady málo diskusí o chování některých zaměstnavatelů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
7.2.13 20:07

Přesně tak jak píše G12.
Vše záleží na tom, co může člověk nabídnout za vzdělání, praxi, zkušenosti, znalosti… Ten, kdo nabízí málo, dostane málo. Tohle je samozřejmě ovlivněno i místní nabídkou/popávkou pracovního trhu. Kde je vysoká nezaměstnanost bude mít zaměstnavatel větší možnost výběru, takže bude i silnější v kramflecích si diktovat podmínky.

Samozřejmě není nutné brát cokoliv. Nevím, jaké má zakladatelka vzdělání, praxi. Po deseti letech doma bude pro zaměstnavatele potenciálně velmi nebezpečný zaměstnanec a pokud by se chtěla vracet do práce, tak nikdo neříká, že v kuchyni musí skončit navždy. Určitě bych ale začala s tím řidičákem, neumím si představit fungovat bez něj, ale my jsme na vesnici, tady není moc zbytí. Na druhou stranu mám kamarádku, která je odsud ŘP nemá, nezvažuje a všude se nechává vyvážet - a nevadí jí to. Podle mého ale to člověka z hodně pracovních pozic vyloučí, protože občas i zaměstnavatel uvídá, že zaměstnanec zajede a něco zařídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
7.2.13 20:07
@beta72 píše:
Ano, myslím to vážně. Sama naštěstí špatnou zkušenost nemám, ale nejsem slepá ani hluchá a nežiju ve vákuu. A dnes - protože se všichni strašně rádi ohánějí krizí - je kálení na hlavu vcelku obvyklé i u lidí, co něco umí: stačí mít hypo či vyživované děti a pak jedinec snese poměrně dost, jen aby nepřišel o zdroj obživy - tedy pokud člověk není totální nezodpovědný flegmatik. Copak je tady málo diskusí o chování některých zaměstnavatelů?

Je to bohužel pravda. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
7.2.13 20:10
@beta72 píše:

Je tu i spousta diskusí o chování některých zaměstnanců. Jakožto zaměstnavatel to vidím i z druhého pohledu a opravdu to není jen o hajzlech zaměstnavatelích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
7.2.13 20:15
@beta72 píše:

Tak já taky ve vakuu nežiju, mám zkušenosti jak s tím, být zaměstnanec, tak i s podnikáním. A kálení jsem za celou dobu fakt nepotkala, asi záleží, kde se člověk pohybuje.

• Citovat
  • Upravit
89
7.2.13 20:25
@KatkaX píše:
Je tu i spousta diskusí o chování některých zaměstnanců. Jakožto zaměstnavatel to vidím i z druhého pohledu a opravdu to není jen o hajzlech zaměstnavatelích.
Ani mezi zaměstnanci není každý anděl a bílá lilie, samozřejmě, jenže bohužel přesilovka, co se sviň…týče, je na straně zaměstnavatelů - logicky; kdo platí, má v rukou lepší karty.
@G12 píše:
Tak já taky ve vakuu nežiju, mám zkušenosti jak s tím, být zaměstnanec, tak i s podnikáním. A kálení jsem za celou dobu fakt nepotkala, asi záleží, kde se člověk pohybuje.

Na ŽL jsem „jela“ taky, ale bez zaměstnanců, z pozice zaměstnavatele tedy hodnotit nemůžu. Pokud ses nikdy nesetkala s nekorektním chováním zaměstnavatelů, tak buď ráda, jsi asi hodně světlá výjimka v tomto státě. Na trhu práce jsem už více jak 20 let, něco jsem viděla, něco slyšela, další zprostředkuje okolí, známí, rodina.. děje se toho dost, naneštěstí.

Příspěvek upraven 07.02.13 v 20:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat