Vyplatí se mi jít do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43028
7.2.13 20:26

Jako uznavam, ze pracovat nevyhodne ztezuje pozici ostatnich uchazecu.
na druhou stranu zakladatelka neni zadna odborarka a musi si v prvni rade polozit otazku, co od te prace ocekava sama. jestli si potrebuje hlavne privydelat, nebo vypadnout z domova. samozrejme ze by bylo optimalni najit si puluvazek za 400 kc/hod hrubyho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slecnaxxx
7.2.13 20:28
@beta72 píše:
Ano, myslím to vážně. Sama naštěstí špatnou zkušenost nemám, ale nejsem slepá ani hluchá a nežiju ve vákuu. A dnes - protože se všichni strašně rádi ohánějí krizí - je kálení na hlavu vcelku obvyklé i u lidí, co něco umí: stačí mít hypo či vyživované děti a pak jedinec snese poměrně dost, jen aby nepřišel o zdroj obživy - tedy pokud člověk není totální nezodpovědný flegmatik. Copak je tady málo diskusí o chování některých zaměstnavatelů?

ale to zalezi na kazdym jak zije a co ma. pokud ma nekdo dve VS, certifikaty na jazyky a leta praxe tak mu NIKDE! kalet na hlavu nebudou.

pokud prijde holka co ma ja nevim (jen priklad, hlavne si to neberte nikdo osobne!) zakladni skolu a od 16 do skoro 30 let jen plodi deti a jinou aktivitu nevykazuje, tak si myslim ze bude zamestnavateli vcelku ukradena a nijak si ji hyckat nebude - minimalne do ty doby nez se osvedci, ale vetsinou vyjebe zamestnanec spis se zamestnavatelem nez obracene ;)

• Citovat
  • Upravit
36504
7.2.13 20:31
@Slecnaxxx píše:
ale to zalezi na kazdym jak zije a co ma. pokud ma nekdo dve VS, certifikaty na jazyky a leta praxe tak mu NIKDE! kalet na hlavu nebudou.pokud prijde holka co ma ja nevim (jen priklad, hlavne si to neberte nikdo osobne!) zakladni skolu a od 16 do skoro 30 let jen plodi deti a jinou aktivitu nevykazuje, tak si myslim ze bude zamestnavateli vcelku ukradena a nijak si ji hyckat nebude - minimalne do ty doby nez se osvedci, ale vetsinou vyjebe zamestnanec spis se zamestnavatelem nez obracene ;)

tak nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
7.2.13 20:33
@Slecnaxxx píše:
ale to zalezi na kazdym jak zije a co ma. pokud ma nekdo dve VS, certifikaty na jazyky a leta praxe tak mu NIKDE! kalet na hlavu nebudou.

Naivní představa. Malý příklad: můj ex-šéf: VŠ, 2 jazyky a jak píšeš, leta praxe.
Měl jen pár „nedostatků“: věk nad 50, k tomu děti na VŠ a hypo po rozvodu. Věř, že si nechal líbit vcelku dost. Nevím, kolik ti je let, ale asi za sebou moc let v práci nemáš. Nicméně nepřeju ti, abys nutně sbírala špatné zkušenosti, to nepřeju nikomu..jen: představa že papír a znalosti něco spasí, je opravdu dost mimo realitu života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
7.2.13 20:34
@beta72 píše:
Naivní představa. Malý příklad: můj ex-šéf: VŠ, 2 jazyky a jak píšeš, leta praxe.
Měl jen pár „nedostatků“: věk nad 50, k tomu děti na VŠ a hypo po rozvodu. Věř, že si nechal líbit vcelku dost. Nevím, kolik ti je let, ale asi za sebou moc let v práci nemáš. Nicméně nepřeju ti, abys nutně sbírala špatné zkušenosti, to nepřeju nikomu..jen: představa že papír a znalosti něco spatí, je opravdu dost mimózní.

zase, jak u koho. zrovna tahle kombinace pořád funguje celkem spolehlivě

• Citovat
  • Upravit
89
7.2.13 20:37
@G12 píše:
zase, jak u koho. zrovna tahle kombinace pořád funguje celkem spolehlivě

V padesáti??? Holky, vy jste snad spadly všechny z višně nebo já nevím. Kolik Vám je cca let a jak dlouho už pracujete??? Já nemluvím o státním sektoru, ale o soukromém a především o zahraničních firmách, které jediné tady jsou schopné člověka nějak důstojně zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
7.2.13 20:38
@beta72 píše:
V padesáti??? Holky, vy jste snad spadly všechny z višně nebo já nevím. Kolik Vám je cca let a jak dlouho už pracujete??? Já nemluvím o státním sektoru, ale o soukromém a především o zahraničních firmách, které jediné tady jsou schopné člověka nějak důstojně zaplatit.

nevím, proč bych tu měla psát, kolik mi je. Ve státním sektoru jsem nikdy nepracovala. Těch 50 jsem nekomentovala. Komentovala jsem VŠ a jazyky.

• Citovat
  • Upravit
G12
7.2.13 20:47

Zakladatelka: a co si udělat nějakou rekvalifikaci?

• Citovat
  • Upravit
89
7.2.13 20:48
@G12 píše:
nevím, proč bych tu měla psát, kolik mi je. Ve státním sektoru jsem nikdy nepracovala. Těch 50 jsem nekomentovala. Komentovala jsem VŠ a jazyky.

Jenže komentovat jen půl příspěvku a vynechat přitom podstatu, kterou byl věk onoho pána, je jaksi úplně mimo, chápeš?
Dané slečně naznačuji, že i přes ověnčení tituly a jazykovými certifikáty jsou situace nebo resp. lidé, kterým jsou dané atributy vzhledem k dalším - o hodně podstatnějším - skutečnostem pomalu k ničemu a musí prostě v práci vydýchávat to, co by někdo např. o 20 let mladší řešil odchodem středem. To byla pointa.

Ale nic, jednou na tohle taky přijdete samy. Hlavně ať prozření není moc velká rána a překvapení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
7.2.13 20:52
@beta72 píše:
Jenže komentovat jen půl příspěvku a vynechat přitom podstatu, kterou byl věk onoho pána, je jaksi úplně mimo, chápeš?
Dané slečně naznačuji, že i přes ověnčení tituly a jazykovými certifikáty jsou situace nebo resp. lidé, kterým jsou dané atributy vzhledem k dalším - o hodně podstatnějším - skutečnostem pomalu k ničemu a musí prostě v práci vydýchávat to, co by někdo např. o 20 let mladší řešil odchodem středem. To byla pointa.Ale nic, jednou na tohle taky přijdete samy. Hlavně ať prozření není moc velká rána a překvapení.

Tak jistě, že 50 let už patří k rizikové skupině, to nepopírám. Ale pořád to je trošku něco jiného, než jak jsi psala o vykořisťování zaměstnavatelem a podobně, nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
Slecnaxxx
7.2.13 20:52
@beta72 píše:
Měl jen pár „nedostatků“: věk nad 50, k tomu děti na VŠ a hypo po rozvodu. Věř, že si nechal líbit vcelku dost. Nevím, kolik ti je let, ale asi za sebou moc let v práci nemáš. Nicméně nepřeju ti, abys nutně sbírala špatné zkušenosti, to nepřeju nikomu..jen: představa že papír a znalosti něco spasí, je opravdu dost mimo realitu života.

nechal si libit dost, ale praci mel.. je to jeden tvuj,,znamy,, na milion matek, ktery nechteji vzit skoro nikam. a u vetsiny se ani nedivim.

• Citovat
  • Upravit
Slecnaxxx
7.2.13 20:54
@beta72 píše:
Dané slečně naznačuji, že i přes ověnčení tituly a jazykovými certifikáty jsou situace nebo resp. lidé, kterým jsou dané atributy vzhledem k dalším - o hodně podstatnějším - skutečnostem pomalu k ničemu a musí prostě v práci vydýchávat to, co by někdo např. o 20 let mladší řešil odchodem středem. To byla pointa.Ale nic, jednou na tohle taky přijdete samy. Hlavně ať prozření není moc velká rána a překvapení.

takze mlade generaci radis at se vy*ere na skolu, na praxi, na jazyky, protoze tvuj sef??? :lol:

• Citovat
  • Upravit
89
7.2.13 21:06
@Slecnaxxx píše:
takze mlade generaci radis at se vy*ere na skolu, na praxi, na jazyky, protoze tvuj sef??? :lol:

Ne, mladé generaci radím, ať se naučí číst v textu to, co jest explicitně řečeno a nevplétá si do psaného projevu své zvláštní představy či co to je.

@Slecnaxxx píše:
nechal si libit dost, ale praci mel.. je to jeden tvuj,,znamy,, na milion matek, ktery nechteji vzit skoro nikam. a u vetsiny se ani nedivim.

Být jednou z daného „miliónu matek“, o které se tu otíráš, s chutí bych tě propleskla.. ..no,on už ti, při tvých názorech, dá pár facek život sám.

@G12 píše:
Tak jistě, že 50 let už patří k rizikové skupině, to nepopírám. Ale pořád to je trošku něco jiného, než jak jsi psala o vykořisťování zaměstnavatelem a podobně, nebo ne?

Nevím, ale výraz vykořisťování zde nepadl. Psala jsem o NEKOREKTNÍM chování zaměstnavatelů - i když, každý si ho přeloží zřejmě do své češtiny. Pokud tomu chceš říkat vykořisťování, budiž, akceptuji. Rozdíl ale v tom, že si někdo musí v zájmu příští výplaty musí nechat líbit věci, které občas přesahují určité meze, příliš velký nevidím.
Ale už to neřeš a modli se, ať máš i v případě budoucích zaměstnavatelů stejné štěstí jako dosud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.2.13 21:11

Ale no tak, pleskat se tu nebudeme. Vychcánci jsou na obou stranách, u zaměstnavatelů, ale i nematek a matek.Nic není černobílé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slecnaxxx
7.2.13 21:11
@beta72 píše:
Nevím, ale výraz vykořisťování zde nepadl. Psala jsem o NEKOREKTNÍM chování zaměstnavatelů - i když, každý si ho přeloží zřejmě do své češtiny. Pokud tomu chceš říkat vykořisťování, budiž, akceptuji. Rozdíl ale v tom, že si někdo musí v zájmu příští výplaty musí nechat líbit věci, které občas přesahují určité meze, příliš velký nevidím.
Ale už to neřeš a modli se, ať máš i v případě budoucích zaměstnavatelů stejné štěstí jako dosud.

jsi totálně mimo, ale da se to pochopit. Nejspis uz tvuj zivot neni jako driv, a shazovani mladsich (dle tveho usudku) ti nejspis dela dobre na dusi. Zkus nejakeho psychologa, ale timhle rypanim si vazne nepomuzes :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat