Vyplatí se mi jít do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
G12
7.2.13 21:17
@beta72 píše:
Nevím, ale výraz vykořisťování zde nepadl. Psala jsem o NEKOREKTNÍM chování zaměstnavatelů - i když, každý si ho přeloží zřejmě do své češtiny. Pokud tomu chceš říkat vykořisťování, budiž, akceptuji. Rozdíl ale v tom, že si někdo musí v zájmu příští výplaty musí nechat líbit věci, které občas přesahují určité meze, příliš velký nevidím.
Ale už to neřeš a modli se, ať máš i v případě budoucích zaměstnavatelů stejné štěstí jako dosud.

Napsala jsi tohle : "že takový jedinec si nechá od tebe jako od dalšícho chlebodárce opět kálet na hlavu. "
Myslím si, že vykořisťování je tomu celkem odpovídající synonymum.
A jdu se raději připravovat na zítra.

• Citovat
  • Upravit
89
7.2.13 21:47
@Slecnaxxx píše:
jsi totálně mimo, ale da se to pochopit. Nejspis uz tvuj zivot neni jako driv, a shazovani mladsich (dle tveho usudku) ti nejspis dela dobre na dusi. Zkus nejakeho psychologa, ale timhle rypanim si vazne nepomuzes :kytka:

Dík za radu do života :mrgreen:. Taky ti dám jednu: trochu pokory by to chtělo, to nikoho ještě nikdy nezabilo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
7.2.13 21:55
@G12 píše:
@beta72
To myslíš vážně? Zřejmě máš nějakou špatnou zkušenost. Možná jsem tam měla napsat potencionální zaměstnavatel, protože teď nikoho nezaměstnávám, spíše to bylo v rovině teoretické. A kdo něco umí, tak si opravdu nemusí nechat „kálet na hlavu“, jak píšeš…

Já jako zaměstnavatel raději vezmu matku, co byla 10 let doma, a má děti odrostlejší, než matku s 2-3 dětmi, které má rok po sobě. Ale to je jedno.Ano,jsou práce které lze dělat zadarmo, např. dobrovolníky v domově důchodců atd.To může zadarmo člověka i naplňovat, ale pomocná síla v umaštěné kuchyni, v podstatě dělat poskoka, kde si manžel musí přizpůsobovat čas a práci je nesmysl, když peníze opravdu nepotřebují.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.13 23:31

Tak jsem tu(zakladatelka).
Pěkně se to tu rozjelo a škoda, že se tu dohadujete. Mám střední školu obor technicko admin. pracovník. Tohle je práce v hotelu a časem by se tam mohlo uvolnit lepší místo. Ano manžel nás v pohodě uživí. Kvůli mě by nedělal méně, ale děti by hlídal v době svého volna. Kdybychom se sešly, tak by malý šel do soukromé školky. Tam je možnost třeba i na 8 dní v měsíci.
Dle mého spíš vezme potencionální zaměstnavatel někoho kdo dělal, než někoho kdo čeká třeba pět let, aby dostal místo, které mu bude vyhovovat, ale už mě moc nebaví válet se doma, když tu nemám žádnou kamarádku. Řidičák si mám v plánu udělat hned na jaře. Jinak jsem ho zatím nepotřebovala, protože jsme ješte v létě bydlely ve městě.

• Citovat
  • Upravit
10960
8.2.13 09:40

No, docela dlouho jsi nereagovala a zbylo hodně prostoru pro dohady a odhady. Myslím, že je to jasné, ne? Pokud bys výhledově měla možnost lepšího místa. Není naškodu si pracoviště projít od „sklepa“ po „půdu.“

Jen je mi divný postoj manžela. Děti bude hlídat ve svém volnu. On ti to tak říká? Že je to jeho volno a hlídáním dětí by o to volno přišel? Nebo si to jen myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
8.2.13 09:54

Zakladatelko - máš to myslím v hlavě srovnané a já si myslím, že to je dobrá příležitost. Pokud jsi před budoucím zaměstnavatelem zmínila, že tohle bys brala jako nějakou start-up pozici, tak v tom nevidím vůbec nic špatného a držím palce, ať vše vyjde, ať už se rozhodneš jakkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slecnaxxx
8.2.13 12:48
@Trojlístek píše:
No, docela dlouho jsi nereagovala a zbylo hodně prostoru pro dohady a odhady. Myslím, že je to jasné, ne? Pokud bys výhledově měla možnost lepšího místa. Není naškodu si pracoviště projít od „sklepa“ po „půdu.“Jen je mi divný postoj manžela. Děti bude hlídat ve svém volnu. On ti to tak říká? Že je to jeho volno a hlídáním dětí by o to volno přišel? Nebo si to jen myslíš.

ja to pochopila tak, jakoze bude hlidat bez nabourani pracovni doby, ne ze manzel prohlasuje ze deti pohlida ve svym volnu.

• Citovat
  • Upravit
10960
8.2.13 15:19
@Anonymní píše:
Tak jsem tu(zakladatelka).
Pěkně se to tu rozjelo a škoda, že se tu dohadujete. Mám střední školu obor technicko admin. pracovník. Tohle je práce v hotelu a časem by se tam mohlo uvolnit lepší místo. Ano manžel nás v pohodě uživí. Kvůli mě by nedělal méně, ale děti by hlídal v době svého volna. Kdybychom se sešly, tak by malý šel do soukromé školky. Tam je možnost třeba i na 8 dní v měsíci.
Dle mého spíš vezme potencionální zaměstnavatel někoho kdo dělal, než někoho kdo čeká třeba pět let, aby dostal místo, které mu bude vyhovovat, ale už mě moc nebaví válet se doma, když tu nemám žádnou kamarádku. Řidičák si mám v plánu udělat hned na jaře. Jinak jsem ho zatím nepotřebovala, protože jsme ješte v létě bydlely ve městě.

@Slecnaxxx
Zakladatelka to píše hned v prvním odstavci tohoto příspěvku.

Kvůli mě by nedělal méně, ale děti by hlídal v době svého volna.

Jen mě to tak nějak mlátí do očí. Ani nechci zakladatelku chytat za slovíčka. Možná to zmiňuji zbytečně. Já taky pochopila, že by to právě jeho pracovní dobu nenabouralo. Jen si nějak nedokážu představit to „osobní volno“. Proč by nemohl hlídat, právě když to volno má.

Spíš bych zakladatelce přála, aby do té práce mohla nastoupit a časem se vypracovat. Když je tolik let doma. Poněvadž si nedokážu představit být tak dlouho doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slecnaxxx
8.2.13 15:36
@Trojlístek píše:
@Slecnaxxx
Zakladatelka to píše hned v prvním odstavci tohoto příspěvku.

Kvůli mě by nedělal méně, ale děti by hlídal v době svého volna.

Jen mě to tak nějak mlátí do očí. Ani nechci zakladatelku chytat za slovíčka. Možná to zmiňuji zbytečně. Já taky pochopila, že by to právě jeho pracovní dobu nenabouralo. Jen si nějak nedokážu představit to „osobní volno“. Proč by nemohl hlídat, právě když to volno má.

Spíš bych zakladatelce přála, aby do té práce mohla nastoupit a časem se vypracovat. Když je tolik let doma. Poněvadž si nedokážu představit být tak dlouho doma.

asi jen nevhodny slovni spojeni. kdyby to vazne prohlasil, tak bych na miste zakl. utikala spis celkove a ne jen do prace :lol:

ja jsem doma cca 1,5 roku a stejne alespon delam z domova a studuju, jinak by mi doma asi preskocilo. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.13 15:42

Nemyslela jsem to tak, že by děti hlídat nechtěl, může si pracovní dobu upravit
víceméně podle potřeb rodiny. Sám říká, že mě nechce omezovat a chápe, že chci být
taky mezi lidmi. Akorát mi navrhoval, abych počkala až si udělám řidičák a pak šla
dělat k nim do firmy, že tam budu brát daleko víc. Ale myslím si, že by to nedělalo dobrotu z důvodu ponorky. A taky nechci být brána jako protekční zaměstnanec.

• Citovat
  • Upravit
10960
8.2.13 15:42

@Slecnaxxx No právě. Člověk je doma jen chvilku :mrgreen: a už je to na palici. Není to úplně dobré, být tak dlouho doma. Ani z toho pohledu začlenění do společnosti. Mě ta délka hodně překvapila. Pokud je zakladatelka obklopena lidmi, tak to třeba tak hrozné být nemusí, ale i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
8.2.13 15:51

Tak mně se tvůj přístup zakladatelko moc líbí :palec: Chceš si vytvořit svou cestu.

Jsem ráda, že jsi osvětlila i to volno manžela. Řidičák se dá zvládnout udělat rychle. Jízdy se dají přizpůsobit téměř jakémukoliv požadavku.

Když to pracovně nevyjde, tak máš možnost kam jít. To taky není k zahození. Teď je otázka co by se ti líbilo více jako náplň práce. Znám docela dost spolupracujících párů a nemohou si to vynachválit. Možná bych se toho úplně tak nezříkala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat