Rekvalifikace na UP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30
7.2.13 12:57

Rekvalifikace na UP

Ahojte děvčata,
prosím Vás nevíte jak to chodí na UP, kdybych si chtěla nechat zažádat o rekvalifikaci? Snažila jsem se něco vyčíst na jejich stránkách, ale moc to nepobírám :lol:

Na konci března mi končí podpora v nezaměstnanosti a práce zatím bohužel žádná:/ Mám na rekvalifikaci ještě vůbec nárok, nebo jak to chodí? Mockrát díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
7.2.13 13:02

Tak záleží, jaká je tvoje současná kvalifikace a o jaká kurz bys měla zájem…
Plus jaké kurzy budou aktuálně „v nabídce“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
7.2.13 13:05

Já jsem v lednu nastoupila na rekvalifikace (rovnou 3, naštěstí se vzájemně nekryjí), teď v únoru je to rok, co jsem na pracáku. Podpora mi skončila v srpnu.
Zeptala jsem se hned zkraje na rekvalifikace a bylo mi řečeno, že jsem tam teprve chvíli. Po necelém roce mě paní poslala na nabídku rekvalifikací, je to přes Evropské sociální fondy. Zmiň se paní z ÚP, ke které chodíš, že bys měla o nějakou rekvalifikaci zájem ;) Projekt, do kterého jsem nastoupila já, se jmenuje „Rodiče do práce“, je to pro osoby, pečující o děti do 15 let. Ještě je tam třeba „Šance pro středoškoláky“, pro lidi nad 55 a tak. Nevím, co nabízí Váš konkrétní ÚP.
Zapsala jsem se do

• pečovatel v přímé obslužné péči
  • účetnictví
  • obsluha počítače

Ještě tam nabízeli možnost, udělat si ŘP sk. B., ale ten mám.
Zájemců o rekvalifikace bylo hodně, ale brali jen omezený počet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
23.9.14 17:00

Ahoj, nevite nekdo prosim, zda pri rekvalifikaci Urad prace vyplaci podporu? Nemohu si vzpomenout, zda pri skupinovem pouceni rikaly zda ano ci ne. Bylo by to pres pracak. A pokud ji poskytujou, jestli mi vezmou ID za to obdobi?
Jeste jsem se chtela zeptat, jak dlouho muze rekvalifikace na pracovnika v socialnich sluzbach trvat? Pocitam tak mesic? Dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
2.10.14 14:28

@alexxa Jestli jsi v evidenci úřadu práce, tak po dobu rekvalifikace budeš dostávat „Podporu při rekvalifikaci“. Kurz pracovníka v soc. službách trvá cca 2 měsíce.
Jestli ti vezmou ID to nevím, s tím zkušenost nemám, takže v tomto bohužel neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat