Je tu podnikatelka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4933
11.2.13 22:01

je tu podnikatelka ?

Holky zkušené podnikatelky, chtěla bych nějak nakopnout pro začátek. Chtěla bych ve svém bydlišti otevřít takové fit centru, které zde hodně moc chybí a vím, že je to dobrá šance. Jelikož jsem zdravotník, chybí mi tedy ekonomické vzdělání.
Chtěla bych se zeptat jestli některá nevíte jaké jsou první kroky co se týče hygienických norem, jaký živnostenský list bych na to potřebovala apod???

děkuji :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
805
11.2.13 22:27

Jee tak toho je celkem hodne co budes potrebovat vedet a asi to neni na tuhle diskuzi. Tady spis poradime opravdu zakladni veci. Podnikam uz hodne let. Urcite si vytvor byznys plan. At si to cele sesumirujes. Tj prostory najem vybaveni zamestnanci provozni naklady leasing na stroje reklama doplnkove sluzby. S hygienickymi predpisy ti poradi na hygiene prace a se zivnostakem na zivnostenskem urade. Jestli nepodnikas tak se plati dane a to socialni. Pokud budes mit zamestnance tak socialni a zdravotni za ne. Dale zalohy na danich. Spocitej si jaky budes mit predpokladany obrat. Mne se treba vyplati byt spolecnost s rucenim omezenym protoze tam neplatim socialni a zdravotni z obratu jako fyzicka osoba. Je toho fakt hodne. Hlavne si zvaz zda na to mas bunky nebo jestli ti s tim nekdo pomuze komu muzes duverovat. Je takove obecne pravidlo ze je schopno podnikat jen 10 procent populace a ostatni jsou zamestnanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
11.2.13 22:35

@el009 moc děkuji, napsalajsi to moc hezky. teď budu v kontaktu s pani, která dělá to samý akorát v jiném městě. pro mě je prostě nejsložitější zorintovat se právě v termínech o kterých tu píšeš.
Jinak na byznys plánu už pracuji. Kolem sebe mám přátelé kteří taky pomůžou a již dlouho podnikají.
ty máš určitě vzdělání v oboru viď??
myslíš že je možné abych se v tom zorientovala, nebo jsem naivní?? popravdě, servítky si neber :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
11.2.13 22:41

Ahoj,
já teda podnikatelka nejsu, ale před mateřskou jsem poskytovala poradenství podnikatelům:

1. pokud budeš podnikat jako jednotlivec (tedy fyzická osoba, ne právnická - např. s. r.o.) stačí, když si vyřídíž na živnostenském úřadě živnost volnou - konkrétně obor č. 74. Provozování tělovýchovných a sportovních zařízení a organizování sportovní činnosti

můžeš si ji vyřídit na jakémkoliv živn. úřadě bez ohledu na bydliště (seznam http://www.statnisprava.cz/….nsf/i/d0056) a bude ti k tomu stačit občanka a poplatek 1000 Kč.

1. potom máš povinnost přihlásit se na finanční úřad k odvodům daně z příjmu, na správu sociálního zabezpečení k platbě sociálního pojištění a na zdravotní pojišťovnu k odvodům zdravotního, nahlásit zaměstnance na úřad práce
  1. prostory, kde budeš fitko provozovat pak musíš nahlásit na živnostňáku jako provozovnu - předtím ale je potřeba pořešit jestli vyhovuje stavebním předpisům (obrátit se na stavební úřad obce, kde se bude nacházet), hygienické požadavky je pak potřeba pořešit na krajské hygienické stanici
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
11.2.13 22:46

Ja te osobne neznam. Z toho co pises to nedokazu odhadnout. Ted je blba doba na podnikani a uspeji jen ti nelepsi machri. Sice podnikam 14 let ale ted mi to dava zabrat a posledni dva roky pouzivam kalkulacku vic nez kdy jindy za celou dobu. Mam zkusenosti i odpovidajici vzdelani a presto priznavam ze me furt neco dostava a rikam si sakra jakto ze jsem na to neprisla driv. Takze se ucim snad kazdy mesic. Rada bych ti rekla svuj nazor ale nemam si ho z ceho vytvorit. Vetsinou se zamestnanecky typ upne na jednu myslenku jeden koncept a nedokaze se na vec kouknout globalne. Vetsinou tohle delaji super obchodni zastupci ve firmach kteri si mysli jak je majitel totalne neschopnej a ze oni by to zvladli lip. Zatim vsichni co zacali podnikat brzy skoncili protoze nemeli komplexni mysleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
11.2.13 22:51

Napisu takovou obecnou rovnici. Pokud chces mit jistotu vydelku a zisk ihned tak se do niceho nepoustej. Pokud citis ze jsi vytrvaly clovek co se dokaze hodne zamerit na cil a porvat se s mnoha uskalimi a na zisk si pockas rok a vic tak pravdepodobne patris do tech deseti procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
12.2.13 12:24

@zzuza moc děkuji…to je fanově sesumírované…hodně se tí teď pročítám tak už už to pobírám :mrgreen:

jen otázka: soc a zdrav platím jen za zaměstnance, kteří to mají jako hlavní pracovní poměr že?? jak je to v případě brigádníků, nebo lidí kteří to mají jen jako vedlejší činnost??

@el009 moc moc děkuji za upřímnost. No rozhodně si nemmyslím že za rok ze mě bude úspěšná podnikatelka, v tomhle jsem nohama na zemi. Vím, že to bude dřina a samozřejmně stále zvažuji zda-li na to mám. podnikavý tip asi jsem, mám potřebu neustále něco organizovat.

jednalo by se o nákup běhacích strojů, pronajmutí prostor a zaměstnání instruktorů…ale ne na plný úvazek. měla bych pak v plánu rozšiřovat činnost jako npř. nutriční poradenství, masáže, cvičení s hlídáním dětí apod…těch nápadů je hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
12.2.13 13:46

Není zač :-)

soc., zdrav. platíš za zaměstnance na pracovní smlouvu (klasický pracovní poměr - v podstatě něco jako hlavní pp, ten termín dneska totiž už neexistuje), dohodu o pracovní činnosti (něco jako vedlejší prac. poměr - nejvýše polovina běžné týdenní pracovní doby), ve většině případů neodvádíš ze zaměstnanců
na dohodu o provedení práce (něco jako brigádníci, 300 odpracovaných hodin/ročně), pokud ale odměna takového zaměstnance přesáhne měsíčně 10000, tak musíš odvádět i za něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
12.2.13 17:47

@zrzule23 doporucuji vzit ty lidi na zivnostak. Takhle to dela sit posiloven v Praze BBC. VSechny trenery maji na zivnostak a zamestnancu maji par a to jsou recepcni. Aspon to tak byvalo. Jinak nevim zda jsi na materske ale pak si platis socialni a zdravotni i za sebe. V breznu je pak kalsicke danove priznani a tam ti ucetni dopocita kolik doplatis realne. Mne se to uz nevyplati takhle podnikat. Prestoze jsem platila za sebe asi dvacet pet tisic na zalohach mesicne pak jsem mela neuveritelny nedoplatek a dokonce jsem si musela nechat dat nekolikalety splatkovy kalendar. Takze ted uz podnikam jako pravnicka osoba. Drzim pesti. Podnikani je zivotni postoj. Jeden chytry a uspesny podnikatel napsal ze kdo primarne podnika jen kvuli rychlemu vydelku tak neuspeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
12.2.13 21:00

No s tím najímáním lidí na živnost bych byla opatrná… aby to nebylo posuzovaný jako švarc systém (obcházení pracovněprávního vztahu), teď jsou za to prý docela mastný pokuty od inspekce práce. Pokud by se jednalo o trenéry, kteří takto pracujou ve více fitkách například, tak je to v pořádku, ale bacha, aby v jedné firmě nepůsobili defacto jako zaměstnanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
12.2.13 21:40

@zzuza budu to tedy muset s těmi „brigádníky“ promyslet. ještě jednou moc děkuji za velice srozumutelný přehled. :kytka:

@el009 teda trochu mě děsíš ale to je jedině dobře :mrgreen: :mrgreen: já rozhodně vím že to bude dřina. taky počítám s tím že je to spíše investice do daleké budoucnosti, ale jsem mladá tak myslím že kdy jindy se do toho pustit.
proč jsi za sebe platila tolik na zálohách??
jo jinak jsem na´mateřské dovolené.

holky moc děkju :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
12.2.13 21:46

@zrzule23 ty zalohy se pocitaji podle prijmu a ja mela opravdu velke prijmy. Ono je to logicke. Mam nekolik prodejen a kolem dvaceti zamestnancu tak je jasne ze i prijmy tomu odpovidaji.
Co se tyce treneru fitnes tak neznam zadneho ktery by byl zamestnancem. Je to bezna praxe. Svarcsystem se da obejit velmi jednoduse. Pro me jsou vyhodne dohody o provedeni prace s nekterymi zamestnanci kdyz se vlezu do tech deseti tisic. Je tam pouze 15ti procentni zdaneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
12.2.13 21:52

Urcite si spocitej vsechny fixni naklady coz jsou prave mzdy odvody najmy energie leasingy. Kdybych mohla tak nemam ani jednoho zamestnance. Ty odvody jsou silene. Ted jsem musela udelat cistku a nekolik lidi vyhodit a tam je vzdy neprijemne odstupne. Fixni naklady musis platit stale i kdyz nic nevydelas. To muze byt v nekterych mesicich ubijejici kdyz jsou nizke trzby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
12.2.13 21:52

@el009 jo to zní rozumně. no já bych začínala tak že jediný plný úvazek bych měla já, pak už jen cvičitelky které by nepřesáhli ten příjem 10tis/měsíčně. postupem času bych se samozřejmě přisbůsobovala tomu jak by šlo.
nakonec vše rozhodně byznys plán…musím ho dát shlídnou odborníkům, snad na nic nezapomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
12.2.13 21:55

@el009 jo tyhle fixní náklady mám spočítané…teď je pro mě kámen úrazu odhandou ty výdělky…mám jako příklad několik H. E.A. T center, ale samozřejmě mi nikdo netźaručí podobnou návštěvnost. Ikdyž ta poptávka je tady velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat