Je tu podnikatelka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jo na fitbox jsem chodila taky. To je super věc. Měla jsem to v Praze kousek a poptávka po tom byla ohromně velká a muselo se to vždy rezervovat. No moje jednoduchá kalkulace pokud budu maximalizovat tržbu: tedy maximální obsazenost 20 klientů x 100 Kč jeden vstup = 2000 denně. Pokud by jsi naplnila každý den sál třikrát je to 6000 tržba denně. Pokud najdeš tolik klientů aby ti chodili 5× týdně (soboty se většinou tyhle aktivity neprovádějí a počítejme radši i neděli) tak je to 5 dní x 6000 tržba denně= 30000 týdně. Máš čtyři týdny tak si to vynásob 30000×4=120 tisíc. Ovšem myslím že tenhle výsledek budeš mít tak za rok a zpočátku budeš ráda když obsadíš třeba 5-10 strojů. Takže si to spočítáme znovu, teď už jen výsledek při 5 strojích, jen jedné hodině denně a 5 dnech v týdnu: 10 tisíc za měsíc celková tržba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted počítej s variantou že si půlka koupí permici třeba 10 vstupů za 800 a budou to muset vychodit za 3 měsíce. Takže v jeden měsíc se ti sejde třeba 15 permic po 800 a za tyto lidi další dva měsíce nedostaneš ani korunu a první měsíc z těch tří obdržíš 12 tisíc. Jenže měsíčně budeš muset platit ty fixní náklady. Budeš muset koupit nějaké vody (i když si lidi budou asi nosit svoje, ale občas někdo ve spěchu zapomene), ručníky na půjčení, pár proteinových tyčinek. Jsou to sice malé náklady ale jsou to náklady.
Pokud bych počítala tu tržbu 120 tisíc za měsíc tak od toho začni odečítat nájem, energie, výplaty. Těžko říct zda vůbec takové tržby dosáhneš, protože to pořád počítám maximální variantu 20 pásů x 3 hodiny, tj. 60 lidí denně, 300 lidí týdně, 1200 lidí měsíčně. Někdo přijde dvakrát, tak počítejme třeba jen 800 lidí měsíčně. Je to reálné ve městě které má 35 tisíc obyvatel, z toho 20 % jsou děti, 20 % jsou důchodci a zbytek produktivní věk? Takže je to teoreticky 17-20 tisíc potenciálních klientů, přičemž ochotno cvičit bude mít slabá třetina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@el009 bože ty jsi ďábel
![]()
no když to porovnám s heatem na praze 4…kam chodí opravdu jen baby z okolí tak jukni na jejich rozvrh. mají 25 strojů.
http://www.akademie.domyno.cz/…ozvrh-hodin/
začínali myslím na 15 strojích.
Vím že se to s Prahou nedá srovnávat, ale tam opravdu chodí jen z Prahy 4.
tak si prostě myslím, že ty pipiny naženu i tady…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a taky začínali víkendy volný a po velký poptávce neděle total narvaný, postupně museli bar rozšířit na restauračku a přidali tenis a beach..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já do domina chodila na ten fitbox. Jenže Praha 4 má asi 100 tisíc obyvatel. Jezdí tam lidi z celýho okolí, mají velkou spádovou oblast, je to blízko i pro mimopražské z Prahy-východ, chodí tam hodně chlapi do posilovny. Mají myslím i saunu, kadeřnictví a další doplnkové služby. Prodávají oblečení a další věci. Navíc tyhle služby oni pronajímají, takže jsou to peníze které jim jistí část nájmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do domina chodí hodně studentek, můžou si dovolit dávat i ranní hodiny. Když jsem chodila na fitbox tak jsem tam byla skoro nejstarší
ale za to jedna z nejštíhlejších
tak jsem si to aspon tímto kompenzovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale tenhle HEAT je od domyna zvlášť…domyno jako takové funguje už od pravěku ![]()
@el009 myslíš teda, že nemám šanci?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to nerikam. Ale je to v tech prostorach domina nebo neni? Ja myslim ze je to uvnitr te budovy. Protoze ja si myslim ze to tam funguje tak ze je jeden obrovsky prostor a kazdy si pronajima neco. To ukaze cas jestli mas sanci. Chce to dobre propocitat. Vlastne vubec neznam vase predpokladane naklady a vsechny mozne vynosy. A dale ej tu druha stranka veci a to realny tok penez neboli cash flow. My treba mame dobry pomer nakladu a vynosu ale cash flow je jina vec. To je opravdu to co mame na ucte nebo v bance. Takze i kdyz vystavime spoustu faktur tak mame hodne neplaticu cili i horsi cash flow. Ale to ma snad kazdy v tehle republice. Je to zacarovany kruh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@el009 nene neni v tý budově. je to nově postavená mini hala kousek od domyna..na té velké křížovatce směr Obzor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit