Délka šátku Storchenwiege

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6230
26.3.14 10:54

@blecha72 jo? a co jsi s tak krátkým šátkem uvázala? Já mám didymos 4,2m, konf. velikost 34, prcek 4 měsíce a 6kg a když uvážu kříž s kapsou, zbývají mi po zavázání uzlu cípy 10cm (šátek je dotažený). Řekla bych, že v létě už mi vyjde uvázat leda kříž. Kříž s kapsou je rozhodně lepší, za mě teda doporučuju šátek delší než 4m.
Aby pak @Hanne nebyla zklamaná.
Na stránkách didymosu mají takovou prima tabulku, kde jsou délky šátků, konf. velikosti a jednotlivé typy úvazů (co z jak dlouhého šátku jak velká maminka zvládne zavázat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
26.3.14 10:58
@Any83 píše:
@blecha72 jo? a co jsi s tak krátkým šátkem uvázala? Já mám didymos 4,2m, konf. velikost 34, prcek 4 měsíce a 6kg a když uvážu kříž s kapsou, zbývají mi po zavázání uzlu cípy 10cm (šátek je dotažený). Řekla bych, že v létě už mi vyjde uvázat leda kříž. Kříž s kapsou je rozhodně lepší, za mě teda doporučuju šátek delší než 4m.
Aby pak @Hanne nebyla zklamaná.
Na stránkách didymosu mají takovou prima tabulku, kde jsou délky šátků, konf. velikosti a jednotlivé typy úvazů (co z jak dlouhého šátku jak velká maminka zvládne zavázat).

Však jsem měla 4,1 m. Už si nepamatuji názvy úvazů. Nosila jsem malého asi do roka a půl na břiše i na zádech. Šátky Storchenwiege mají šikmé konce, které umožňují uvázat uzel i na samém konci látky. Do uváděné celkové délky se započítává jeden cíp, druhý v délce 30cm je navíc.

Měla jsem toto
http://www.nosenideti.cz/…nwiege-Anna/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
26.3.14 11:32

No kratsi nez 4,6 urcite brat nebudem. Holky a jaky satek teda ted spis na leto? Co treba vatanai tibet nebo neco od samani aby se mi v tom prcek neupekl :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
26.3.14 12:38

Šanami nebrat, ideální je něco s příměsí bambusu, lnu nebo hedvábí, koukněte na stránky nošení dětí,isatky.cz nebo dydimos…ale v létě bude teplo ve všem. Já mám s příměsí bambusu od Natibaby a je moc fajn, prcek se v něm vůbec nepřehřívá a je příjemný i mně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
26.3.14 13:44

@blecha72 tak to má i dydimos :) zkosené konce, délka se počítá tak jak jsi psala.
@Hanne já mám jemný žakár dydimos (vlny sekvoje) a ten je krásně tenký a vzdušný, ideální na teplejší počasí. Nevýhodou tenkých šátků je, že jsou vhodnější pro lehčí děti, třeba do 10-12kg. Pak mám storcha půjčeného od kamarádky, nevím, jestli je to klasika nebo Leo, ale tkanina je výrazně hustší, tedy teplejší. Šátek je i o dost pevnější. Jinak je šátek taky měkký a příjemný, snadno dotahovatelný. Ten dydimos mám ale raději.
Druhá kamarádka má dydimos bavlna/len a ten je velice příjemný na omak, v létě by měl být i lehce chladivý. Její dcerka ho miluje a přes den se jím chce přikrývat místo deky :) Jiná kamarádka má zase bavlna/vlna (také dydimos) a ten je určitě vynikající na zimu.
Pak mám doma šátek Medley, ale ten je teda pěkně tuhý, řekla bych, že fajn bude třeba na vázání větších dětí, takže pro mě na nic, já se svou muší váhou budu prcka nosit tak do toho roku a půl. Spokojená jsem nebyla, blbě se mi dotahoval, je tvrdší než ostatní šátky co teď doma mám a to i po usušení v sušičce.
Ještě mám elastik od Mam a ten byl vynikající tak do těch čtyř-pěti kg. Lukimu byl ze začátku nejpohodlnější, zvlášť novorozeneček se dá do něj nádherně uvázat i se schovanýma nožičkama a bez dotahování :)

No a když mi Luki pláče, dám mu na hraní ten dydimos a hned je spokojený :) tiskne si ho k tvářičkám, různě ho zvedá, prohlíží… má ho prostě rád, nošení miluje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
26.3.14 15:17

Medley nebrat, je důležitý kvalitní šátek, aby vám nošení bylo pohodlný a to s Medley nebude, zařezává se a bolí z něj záda, koukejte po značkách:Storch, Dydimos, Natibaby, Hoppediez, ještě ten Vatanai ale ne modré nebo oranžové pruhy, to už jsou ty starší a ne tak kvalitní šátky. O váze nošení nění, znám dost holek co jsou jak muší pírka a nosej dvouleté děti, se správným úvazem a kvalitním šátkem to jde. Elastik je fakt jen na miminko a ještě záleží na váze, můj měl už ve třech týdnech 5kilo a nedokážu si ho představit v elastiku, určitě bych šla do pevnýho šátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
26.3.14 23:04

@anda.04 souhlasím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
27.3.14 08:18

Hele holky a co satek amazonas guatemala??? Ten taky radej nebrat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
27.3.14 08:52
@Hanne píše:
Hele holky a co satek amazonas guatemala??? Ten taky radej nebrat??

pro malý miminka o.k.ale pak už ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
27.3.14 08:52

Jo a zapoměla jsem na Girasol, taky dobrý šátek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
27.3.14 09:12

Tak malej uz ma ted skoro 5 mesicu a 7,5kg takze asi budem potrebovat neco pevnejsiho a ten hoppediez je pevnej? Ja se koukala vcera na nosenideti.cz a docela tam ma hezky barvicky. Akorat teda za jak dlouho se zanosi cca??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
27.3.14 09:26
@Hanne píše:
Tak malej uz ma ted skoro 5 mesicu a 7,5kg takze asi budem potrebovat neco pevnejsiho a ten hoppediez je pevnej? Ja se koukala vcera na nosenideti.cz a docela tam ma hezky barvicky. Akorat teda za jak dlouho se zanosi cca??

tak to by na vás už ten amazonas nebyl, Hoppediez jsem v ruce neměla, ale nemyslím, že to jsou tuhoši, vyperete, vyžehlíte a myslím, že bude o. k. Já mám např. Natibaby a ty se zanášet ani nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
27.3.14 09:54

Zkuste si tady projet inzeráty, je jich tam dost http://www.nosenideti.cz/bazar.php?…&

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.11.14 19:34

délka šátku ellevill

Ahoj holky, potřebovala bych radu. Kupuju první šátek. Rozhodla jsem se pro Ellevill zaru. Přemýšlím nad velikostí. Moje konf. velikost je 36/38, 170cm. Podle tabulek bych měla mít délku šátku 4,2m. Manžel by ale taky rád nosil, ten je konf. velikosti asi 52 (normální výška a akorátní štíhlá postava :) ). Myslíte, že když koupím i kvůli manželovi délku 4,7m, že bude na mě příliš dlouhá? A když koupím 4,2m, mohl by vázat i manžel nebo už je to moc krátký? Prosím poraďte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
19.11.14 20:10

@novacka.j Já mám 4,5m, budu krapet silnější jak ty - 38/40 a vzadu mi zůstali opravdu jen malé cípy na závazání - bylo to tak akorát (vázala jsem kříž s kapsou uvnitř).
Když bude delší, uděláš prostě uzel navíc nebo to zastrčíš po šátek, problém bych neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí