Rychlá rada ohledně šátku Ergo

8086
15.2.12 07:40

rychlá rada ohledně šátku-

holky zakládám novou diskuzi nemám čas hledat infa a pročítat co by bylo nejlepší, tak budu strašně ráda když mi poradí skušené šátkařky…

Miminko bude asi nosící typ… vyhovuje mu maximálně poloha v klubíčku a tak se uklidní… mám staršího synka takže není možné abych tady mimčo pponášela tak jak potřebuje :? proto by bylo řešení šátek nějaký ten úvaz aby bylo v klubíčku nebo prostě v takový kapsičce na břiše.
Nevím jaký chci nerozumím tomu. mám 165cm a nosit chci jen doma.
Mám Ergo ale do toho půjde mimčo až vbude větší, takže šátek chci jen teď na přechodné období. ne moc drahý ale aby byl dobrý.
poraďte mi prosím ještě nějaké stránky na ten úvaz co si představuju, mám obavy abych to uměla zavázat. :oops: 8o nebo kdyby někdo prodával šátek tak SZ prosím.
prosím přesnější tipy který šátek a rady ohledně úvazu, dnes ho chci někde koupit nebo bědnat abych ho raději měla připravený kdyby se mimčo ještě „zhoršilo“ a chtělo se hodně chovat..

dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20840
15.2.12 07:57

Obláčku, bojím se, že nějaká univerzální rada neexistuje, ale jak to vidím já, máš několik možností:

*koupit krátký pevný šátek 2,7m a vázat s ním kolíbky přes jedno rameno
plusy: krátké šátky jsou levnější, rychlé na navázání, později můžeš použít i pro nošení na boku, popř. s trochou cviku i na zádech (úvaz batoh s uzlem pod zadečkem), jednoduché použití
mínusy: je to pořád zátež jen na jedno rameno, pokud bude mimčo rychle přibývat na váze a ty nosit déle, můžou tě bolet záda, napolohovat správně mimčo do kolíbky není vždycky úplně jednoduché

*koupit tzv. elastický šátek
plusy: jednodušší po začátačníka na uvázání, můžeš ho mít uvázaný stále na sobě a mimčo jen zandávat/vyndávat
mínusy: vázání vyžaduje trochu cviku, polohování v kolíbce je třeba vychytat

*koupit dlouhý pevný šátek
plusy: nejuniverzálnější využití, nejlíp ho pak prodáš, pokud ybste se roznosili, nemusíš znova investovat do šátku
minusy: větší investice, potřeba naučit se vázat, opět polohování v kolíbce

*koupit ring sling - s tím jsem se já nikdy nezkamarádila

obecné rady k vcýběru - chybu neuděláš se šátkem Didymos, Zara, Easycare, Storchenwiege. Kupovala ybch raději použitý, nový je třeba zanosit, s použitým se ti bude hned vázat dobře. Plus samo nestojí tolik jako nový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
15.2.12 08:16

Obláčku, radím koupit pořádný šátek, už použitý. Je tzv. zanošený, tedy měkčí a lépe se s ním váže. Až ho nebudeš potřebovat, zase ho za podobnou cenu prodáš. Nejlépe Storchenwiege, Didymos. Stačí obyčejný bavlněný.

Jinak malé miminko můžeš vázat buď do kolíbky (jakoby leží) nebo do vertikálu (jakoby „sedí“)

Pokud se rozhodneš vázat do vertikálu, vyber si úvaz kříž s kapsou uvnitř. Budeš potřebovat šátek 4,2m, respektive vel.5, (pokud nejsi extra hubená). Najdi si na youtube uživatelku Vonzino1, má krásně udělaná videa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.2.12 08:34

Pokud chceš nosit vysloveně v kolíbce, tak nejdřív bys měla mít jistotu, že má mimčo v pořádku kyčle. Pokud doma máte ergo, tak to tipuju, že se tam dítě umístí tak od 6m, pořídila bych kvalitní elastický šátek, i v kolíbce budeš mít váhu rozloženou na obě ramena, když by se dítku kolíbka nezamlouvala, tak ho tam můžeš frknout i na stojáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
15.2.12 08:44

Elastik je dobrý nápad :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.2.12 09:02
chuanitka píše:
Elastik je dobrý nápad :think:

Já myslím, že elastik je na dočasné nošení dostačující, nabízí jak vertikální, tak horizontální nošení, zátěž na obě ramena. Já teda zkoušela navázat kolíbku s pevným šátkem jen asi dvakrát a jsem na to fakt levá jak šavle :lol:
Já bych se teda kolíbkování celkově vyhla kvůli polohování mimina, ale tak některá mimča nejsou jako malinká v tom vertikálu moc šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
15.2.12 09:11

a nějaké odkazy hlky? a i na to kde nastudu ten úvaz kolíbka…díky moc budu vybírat mezi ojetýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
15.2.12 09:20

holky a po jaké délce se mám teda koukat?
našla jsem třeba tento
http://www.mimibazar.cz/foto.php?… ale netuším jaká délka je pro mě vhodná. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.2.12 09:20

Já kupovala šátek zde: http://www.vbavlnce.cz/…ni-deti.html, na jejich stránkách jsou i podrobné fotky s popisem jak vázat - v sekci Fotogalerie, mám šátek Storchenwiege, na radu ségry, která jich má víc a tento je nejlepší, nový stál cca 2 tis., ale určitě se dá sehnat jetý. Náš malý nakonec vůbec nebyl šátkový typ, takže jsme jej využili cca 7krát, ale opět třeba včera (je nám 8 měsíců) při klubání zoubků. Zkoušela jsem to poprvé v 6týdnech, a do kolíbky nic moc, páč mám velká prsa (teda měla jsem :D na začátku kojení)hned jsem vázala do kapsa s křížem. No nechám si ho na dalšího potomka, snad bude šátkovější typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.2.12 09:24

To tam píšou o velikosti: Ženám s konfekční velikostí 38,40 bude vyhovovat délka 4,1m. Ženám s konfekční velikostí 42, 44 a více doporučujeme délku 4,6m Délku 5,2m volíme jen výjimečně, tuto volbu doporučujeme vyzkoušet a konzultovat, protože takto dlouhý šátek je docela náročný na manipulaci. Útlým ženám (vel. 36 a 34), zejména pokud jsou nižší postavy, může stačit na všechny úvazy i velikost 3,6m. Přesto i tyto maminky většinou volí délku 4,1m, protože je to sázka na jistotu. Pokud chtějí nosit i tatínkové, pak volíme spíše delší šátky. Záleží opět spíše na obvodu hrudníku popř. ramen. Některým útlým mužům může vyhovovat velikost 4,1m, ale většinou muži volí velikost 4,6m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.2.12 09:25

Jo a tím Dydimos nebyla ségra spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.2.12 09:26

ahoj já jsem pro nejmenšího používala elastický medley, v kolíbce http://www.medley.cz/babysatkyy.html, tmavěmodrý, nosila jsem pouze krátce (do jeho 3-4M)v létě, pak už naštěstí začal spát v kočárku :), pokud by si měla zájem napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.2.12 09:36

Medloše jsem měla taky a když jsem ho prodávala, skoro jsem se styděla, že to někomu dávám, byl děsnej :oops:
Když už hodně elastický šátek, tak bych šla do liliputi. Celkem populární je MaM.
Pevný šátek, při velikosti 38-40 je délka 3,7 spíš na zádové úvazy. Jak psala Novire, buď úplnýho kraťase na kolíbky a nebo alespoň těch 4,2m na kříž s kapsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.2.12 09:42

Zeptám se, jak děsnej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.2.12 10:24
IvaLe píše:
Zeptám se, jak děsnej?

Hrozně úzký, neměřila jsem, ale měl tak 40cm na šířku a ještě se mu rolovali okraje. Když měl malej dost látky pod zadečkem, tak mu kapsa nedosahovala do poloviny hlavičky, jak by měl. Vytahoval se už s 5kg miminem, takže to celý po chvíli povolilo, to už jsem pak vázala kříž s kapsou skolem sebe na fest a dítě tam nacpala a vytvarovalo si místo svou vahou a stejně to za chvíli povolilo :roll:
Paní medley má obecně takové „kvalitní“ výrobky, jsem si myslela, jak jsem ušetřila, když jsem si ho koupila a opak byl pravdou. Měla jsem zainvestovat buď do kvalitního elastiku nebo do pořádnýho pevnýho šátku (což jsem potom udělala a jsem ráda, že jsem se nenechala odradit tím hadrem)
Prodala jsem ho za 200,– nějaký jiný nebožačce a měla jsem z něj spíš nastříhat na trička pro mladýho, předpokládám, že původně ta látka i měla tento účel :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí