Využila bych babyvak?

14856
6.2.12 15:34

Vyuzila bych babyvak?

Po dceri mam doma manducu, elasticky i neelasticky satek. Vsechny jsem plne vyuzivala a u druheho planuju normalne na doma a na ven taky. O babyvaku jsem nikdy neuvazovala, prisel mi neprakticky a trochu pro mimi nebezpecny. Ted o nem ale trochu uvazuju. Bydlime v druhem patre a do sklepa potahnu dvoulete dite, nejakou tasku a miminko. Tak me napadlo pouzit babyvak. Jeho plus vidim v tom, ze ho rychle nandam a vyndam - o tom mi jde, minimalizovat cas chystanim. S satkem mi to nikdy moc rychle neslo a manduca se mi pro novorozence moc nezda…

co myslite? I kdyz se trochu bojim, aby mi mimi nevypadlo, jednou rukou ho pridrzovat sice muzu, ale co kdyz budu potrebovat obe.

nebo jestli mate nekdo jiny napad nebo tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22074
6.2.12 15:36

A třeba celou korbičku od kočárku nahoru brát nemůžeš…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
6.2.12 15:39

Já ho měla taky jen na schody, 3 patra, když ho víc přitáhneš není potřeba novoše jistit rukou, na dlouhý nošení to teda není, mě bolela záda.

• Citovat
  • Upravit
14721
6.2.12 15:43

Asi ano (chvilku jsem babyvak měla a taky mám vůči němu výhrady). Nebylo by ale lepší použít ten elastik? Přece jen to není takový opruz s dotahováním (teoretizuju, s elastikem zkušenosti nemám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zdeňka K.
6.2.12 15:43

My máme dobrou zkušenost s vakem od Haipa Daipa. Nic se neuvazuje, jen se přehodí přes rameno, není třeba přidržovat. Mám dva pejsky a volila jsem kvůli častém venčení právě tento typ nošení. Dítě drží bezpečně uvnitř i když se shýbám k malému pejskovi. V klasickém baby vaku mi malá nechtěla být, vadilo jí, že má ohnutu hlavičku a nevidí ven. V tomto je spokojená a zvládáme v něm i kojit :palec:

• Citovat
  • Upravit
2889
6.2.12 15:44

Taky jsem přemýšlela, jestli ho využiju. Vzhledem k tomu, že jsem ho v bazaru koupila za 200 Kč a byl jak novej, bylo vyřešeno.
Takže bych vzala bazarovej a viděla.
Já bydlím v domku, ale využila jsem ho na uspávání přes den doma. Nosila jsem v něm a pak se dalo mimino nenápadně položit do postele :-). Na opravdový nošení se mi to moc nezdálo, ale sejít pár pater by asi šlo. Ono se dá něco takovýho uvázat i ze šátku, ale já to nikdy nedokázala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
6.2.12 15:57

Kdyby jsi ho chtěla, za 250 je tvůj (značka Pech), kdyžtak pošli SZ a nafotím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
6.2.12 15:58
suik píše:
Po dceri mam doma manducu, elasticky i neelasticky satek. Vsechny jsem plne vyuzivala a u druheho planuju normalne na doma a na ven taky. O babyvaku jsem nikdy neuvazovala, prisel mi neprakticky a trochu pro mimi nebezpecny. Ted o nem ale trochu uvazuju. Bydlime v druhem patre a do sklepa potahnu dvoulete dite, nejakou tasku a miminko. Tak me napadlo pouzit babyvak. Jeho plus vidim v tom, ze ho rychle nandam a vyndam - o tom mi jde, minimalizovat cas chystanim. S satkem mi to nikdy moc rychle neslo a manduca se mi pro novorozence moc nezda…

co myslite? I kdyz se trochu bojim, aby mi mimi nevypadlo, jednou rukou ho pridrzovat sice muzu, ale co kdyz budu potrebovat obe.

nebo jestli mate nekdo jiny napad nebo tip.

Já ho tedy využila až do roka a třičtvrtě… přesně na takové přesuny, venčení psa, do Zoo, když malou už přestalo bavit jezdit v kočárku, na výlety na rozhlednu, v jeskyních, vozila jsem v něm malou na lanovce, přišlo mi to bezpečnější, než když bych ji měla jen na klíně… mám Koala babyvak… právě pro tohle, že je malý, složený zabere jen kousek, je hned připravený, nemusí se složitě vázat, když na to nemáš čas, teď ho používám i na druhé dítě a v pohodě… jen jsem se musela naučit ten správný grif, jak tam dítě co nejrychleji a nejlépe strčit, ale to časem přijde samo..
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
6.2.12 16:02

Já ho jen zkoušela u švagrové. A než jsem tam dítě uspokojivě instalovala, tak bych šátek uvázala 10×. Asi by to šlo vyvičit, ale než to nacvičím, tak už tam dítě nenarvu. navíc proč cvičit, když umíš vázat šátek. S elastikem to bude razdva. Navíc můžou být problémy s kyčlema a s babyvakem se můžeš jít klouzat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.2.12 16:03

Tak vem batole do manduky na záda. Na tu chvilku to přežiješ, mimino normálka na ruku, tašku přes rameno.
Na tu chvilku bych mimino do ničeho nestrkala, buď ti tam vytuhne a pak bude nevrlé kvůli přesunu do kočáru neboho vložíš a bude kvičet, že tam nechce být a kvůli 2patrům rozeřvat dítě… :mrgreen:

Já dávala dvouleťáka na nastupování do busu do manduky, abych ho nezapomněla na zastávce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.2.12 16:34

diky za reakce, dat vetsi do manducy na zada me nenapadlo, to neni marnej napad.
alpaka: me ty satky na kratky zalezitosti rozcilovaly, i ty cancoury okolo nez uvazes a tak, raz dva to u me nikdy nebylo. Elastickej satek mam prave extremne dlouhej… byla jsem pak rada za manducu a jak to bylo rychly.

bohunko: korbicku jsem nenosila ani s dcerou, docela se pronese a pacifikovat druhy, to bych uz nedala.

juknu na tu haipu a koalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
6.2.12 16:36

a co Ring sling?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...