V čem nosit miminko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
25.1.12 17:04

V čem miminko nosit?

Ahoj,asi už tu to bylo milionkrát,ale přesto,prosím o radu a zkušenosti,chtěla jsem poslat soukromou zprávu,ale jsem tu nová tak mi to neprošlo :roll: mám doma 3 měsíční holčičku,už od narození je strašně ukřičená,ani nepláče,prostě jí všechno vadí a stále se vzteká,nemůžeme s ní ani do kočárku,tam se jí taky nelíbí.Často ji doma musíme nosit,ale pak nic neudělám,navíc přes den skoro nespí,takže náročný.Máme pejska,no než ji do kočárku vůbec dostanu,nemusíme nikam chodit,uff,tak zvažuju koupi šátku nebo baby vaku nebo nevím,moc se v tom neorietuji.Ráda bych používala doma i venku-se psem,aspoň do obchodu,teď se nikam nedostanu.Moc děkuji za každou radu a zkušenost,už si nevím rady :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6956
25.1.12 17:10

Mam satek i manducu, v obojim se nosi dobre ale radeji mam manducu( rychle se nandava) mam dva velke pejsky a kdyz jdu s nimi ven tak vemu malou do manducy a jdem:) nosim ji tam od 2 tydnu, taky je hrozne drazdiva a nevydrzi sama v pelusku, nosim ji nekdy i v noci v manduce doma aby se uklidnila, ma totiz prdiky a trimesicni koliky:( doporucuji manducu :palec: je to ergonomicke nositko, neergo bych urcite nebrala a satek by ses musela naucit vazat. Manzel taky nosi v nositku, satek odmita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
25.1.12 17:12

Chápu, že s křičícím miminkem je to mateřství očistec. Taky jsem si u prvního užila :twisted: Ale bohužel s druhým kloučkem musíme kvůli porodnímu poranění chodit na rehabilitace a fyzioterapeutka, která s mým synem cvičí, neustále nadává na veškeré vaky, nosítka, šátky a vše, v čem lze mimi nosit. Říkala, že k ní chodí cvičit tolik dětí, které mají hlavičku nakloněnou ke straně z šátku nebo zborcenou páteř z vaku, že je to už alarmující. Říkala, že nejsme v Africe, kde se děti takto nosí a že kdo říká, že je to přirozené, tak nemá pravdu.
Tak jsem ti asi moc nepomohla :? , ale jen jsem ti chtěla napsat názor odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.1.12 17:13

Baby vak ne. Sice miminku neublíží, ale tvoje záda, au au. Taky nekupuj žádné klokanky, kde dítě visí za rozkrok. Šátek je fajn, ale musíš se naučit ho vázat. Nevýhodou je manipulace „v terénu“ Např. dítě na procházce vyndat a pak zandat vyžaduje cvik a vázat pětimetrový šátek a courat konce někde v prachu taky nic moc.
To odpadá u ergonosítek (Manduca, Ergo), ty bývají ovšem dražší a nelze u nich vytvořit tolik variant úvazů jako u šátku. Nekupuj také žádná po domácku vyrobená nosítka ani šátky, je to většinou blbě šité (šátek musí mít dobrou vazbu, nestačí olemovaná hadra z metráže a nosítka musí mít kvalitní přezky a pevné šití)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.1.12 17:16
martast píše:
Chápu, že s křičícím miminkem je to mateřství očistec. Taky jsem si u prvního užila :twisted: Ale bohužel s druhým kloučkem musíme kvůli porodnímu poranění chodit na rehabilitace a fyzioterapeutka, která s mým synem cvičí, neustále nadává na veškeré vaky, nosítka, šátky a vše, v čem lze mimi nosit. Říkala, že k ní chodí cvičit tolik dětí, které mají hlavičku nakloněnou ke straně z šátku nebo zborcenou páteř z vaku, že je to už alarmující. Říkala, že nejsme v Africe, kde se děti takto nosí a že kdo říká, že je to přirozené, tak nemá pravdu.
Tak jsem ti asi moc nepomohla :? , ale jen jsem ti chtěla napsat názor odborníka.

Tak ta fyzioterapeutka o správném nošení mnoho neví, i to se stává a háže všechny úvaszy do jednoho pytle. Africké úvazy jsou hrozné, o tom žádná, ale tam fakt nepoužívají šátky co my tady. Pokud je dítě správně upevněné, tak se není čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
25.1.12 17:20

Pro to doporucuji tu manducu tam to neskodi miminku v nicem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
25.1.12 17:24

Na manducy jsem se dívala,jsou dost drahé,vzhledem k tomu,že nevím jestli to u nás bude mít úspěch :roll: Začala jsem přemýšlet o tom šátku a nevíte po kterém mám pátrat,aby byl kvalitní?
A co se týče paní fyzioterapeutky,trochu mě to teď vyděsilo,ale na druhou stranu,přítel chodí v 5 z práce,celou dobu nemám vyvenčenýho psa,nedá se to,na nákupy chodí taky přítel 8o ,kolikrát zjistím že už jsem celý týden nebyla venku,taky už z toho mám Afriku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
25.1.12 17:28

Pridavam sa-Manduca je vyborna,striedam so satkou-v oboch je syncek velmi spokojny,ja mam volne ruky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
25.1.12 17:28

Hm, já jsem nikdy nepoužila nic. Taky jsem o tom uvažovala, ale po názoru té fyzioterapeutky jsem od toho právě upustila. Ale věřím, že kdo už vyzkoušel, může radit lépe. Neříkám, že s rehábkou úplně souhlasím, ony tyhle rehábky opravdu asi nemají rády nic jiného než kočár :lol: . Takže se ráda nechám poučit. Např vůbec nevím, co je ta manduca. Můžete mi to prosím objasnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
25.1.12 17:29

http://www.cpsjep.cz/…_v_satku.doc
nejlepší by bylo vyzkoušet, u manducy se může stát, že kolem 3m bude novorozenecká vložka malá a bez ní velká a šátek se cenově manduce blíží, v některých obchodech ti a vázaním pomůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
25.1.12 17:30
Kate88 píše:
Na manducy jsem se dívala,jsou dost drahé,vzhledem k tomu,že nevím jestli to u nás bude mít úspěch :roll: Začala jsem přemýšlet o tom šátku a nevíte po kterém mám pátrat,aby byl kvalitní?
A co se týče paní fyzioterapeutky,trochu mě to teď vyděsilo,ale na druhou stranu,přítel chodí v 5 z práce,celou dobu nemám vyvenčenýho psa,nedá se to,na nákupy chodí taky přítel 8o ,kolikrát zjistím že už jsem celý týden nebyla venku,taky už z toho mám Afriku :zed:

Většina firem, která prodává nosítka nabízí i jejich vyzkoušení, resp.zapůjčení. Nejvíce info najdeš na www.nosenideti.cz pujceni nebo koupě třeba na www.outdoorkids.cz Určitě si mimčo musí na nošení zvyknout. Moje malá byla taky hodně uplakaná, zezačátku poplakávala i Manduce, ale pak se jí tam líbilo hodně. Prochodili jsme s ní v nosítku Tatry, Krkonoše, máme psa, takže i venčení. Já nejdřív pořídila šátek, ale nebyla jsem tak zručná, abych ho dobře (resp.jakkoliv navázala), takže jsem ho pak prodala a koupila Manducu, rozh.to považuju za jednu z nejlepších investic. Dají se koupit i použité… Ale začla bych tím, že si nosítko půjčíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.1.12 17:36
Kate88 píše:
A co se týče paní fyzioterapeutky,trochu mě to teď vyděsilo,ale na druhou stranu,přítel chodí v 5 z práce,celou dobu nemám vyvenčenýho psa,nedá se to,na nákupy chodí taky přítel 8o ,kolikrát zjistím že už jsem celý týden nebyla venku,taky už z toho mám Afriku :zed:

Kvalitní jsou zn Vatanai, ale také dost drahé. Já mám český Šamani, doporučuju koupit nějaký ten silnější, tenkrát stál polovinu co Vatanai a spokojenost, akorát pozor, každá zn. měří jinak délku. O jiných zn jsem neuvažovala, holky ale poradí ;)
A co si manducu někde zapůjčit a pro koupi/nekoupi se rozhodnout až pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
25.1.12 17:36

nosenideti.cz-podívám se,děkujííí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
25.1.12 17:38

gina 108:asi jo,nerada bych to koupila zbytečně,jen jsem nevěděla že to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
25.1.12 17:48

Mám šátek a jsem naprosto spokojená, uvázat a nandat dítě mi zabere maximálně tři minuty (zkoušeno dnes ráno, když jsem pelášila na zkoušku), chce to prostě cvik :) Eli je v něm spokojená (i když to je takový můj malý flegmouš, vyvádí jenom když jí je vedro nebo jí něco bolí) a záda mne nebolí. Mám Storchenweige, dávají k němu i obrázkový návod (anglický, ale vedle toho máš český překlad) a ve většině kamenných prodejen, kde šátek koupíš tě naučí jej vázat.
Akorát když půjdeš ven, nenavlíkej mimino ani sebe nějak moc, pamatuj na to, že se hřejete navzájem, ono má přes sebe tři vrstvy šátku a ještě přes vás budeš určitě nosit bundu a/nebo mikinu (speciální nosičská bunda je podle mne zbytečná investice, ukradla jsem jednu příteli)

Příspěvek upraven 25.01.12 v 17:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko