V čem nosit miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56
25.1.12 17:50

A asi pevný že?Na elastický je pozdě…a můžu se zeptat na název?Nevím z tolika druhů který vybrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
25.1.12 18:10

Já mám ten co Kájuli, je to nemeckej šátek a je dobrej, lepší je koupit šátek už nosenej, není tak tuhej a líp se s tím pak váže. Kupovala sem ho na mimibazaru a pak mám ten elastickej ale ten už nepoužívám, ten sem používala do 3 měsíců ale kamoska ho používá furt na svou 10 kg 9 měsíční holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
25.1.12 18:11

Jestli muzu doporucit, tak se podivej na satky na www.nosenideti.cz - vsechny satky co tam prodavaji v e- shopu jsou kvalitni a odzkousene ( plus v diskuzi na tech samych strankach si uzes najit reference na vybrany satek, jestli bude opravdu pro tebe ten nejvhodnejsi). Pokud nechces investovat do noveho satku (jsou opravdu dost drahe, kort me oblibene znacky Didymos a Storchenwiege) tak doporucuji koupit pouzity - na vyse uvedenych strankach je i bazar (bohuzel se tam obcas objevi i nekvalitni satky - takze doporucuji proverovat v tech referencich) - protoze pri koupi levneho satku hrozi, ze te satek bude rezat, uzel se uvolnovat a celkove bude nepohodlny - takze to muze mit za nasledek ze te satkovani omrzi…
Jo a satek urcite pevny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
25.1.12 18:14

No,dívala jsem se na fb na některé uvazování,asi to není složité,ale dost pochubuju že u mého dítěte s tímto zaboduju :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
25.1.12 18:21
Kate88 píše:
No,dívala jsem se na fb na některé uvazování,asi to není složité,ale dost pochubuju že u mého dítěte s tímto zaboduju :roll:

Doporucuji videa no youtube od uzivatele vonzino1 - pokud nemate problemy s kyclickama a refluxem tak urcite kolibku v krizi s kapsou uvnitr a nebo potom vertikal: kriz s kapsou uvnitr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
25.1.12 18:24

Kate, já nosila od miminka v šátku, u nás nebyl problém. Pokud si nevěříš co se týká vázání a máš už tříměsíční dítě, kup ergonomické nosítko - Manducu nebo Ergo nebo jakékoliv jiné z nabídky na stránce Nošenídětí.

Jestli jsi z většího města, doporučuju osobně vyzkoušet v kamenném obchodě. Já taky šilhala po Manduce a překvapivě Ergo mi přišlo pohodlnější.

Ceny se neboj, za rok ho v klidu prodáš s minimální ztrátou. Nekvalitní šátek nebo doma šité nosítko apod. bys neprodala vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
25.1.12 18:24
Ifka07 píše:
Kate88 píše:
No,dívala jsem se na fb na některé uvazování,asi to není složité,ale dost pochubuju že u mého dítěte s tímto zaboduju :roll:
Doporucuji videa no youtube od uzivatele vonzino1 - pokud nemate problemy s kyclickama a refluxem tak urcite kolibku v krizi s kapsou uvnitr a nebo potom vertikal: kriz s kapsou uvnitr…

U tříměsíčního dítěte už bych šla rovnou do kříže s kapsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
25.1.12 18:33

máme široké balení,v únoru jdeme na kontrolu,tak se uvidí…tak to nosítko je asi jednodušší pro manipulaci,tak asi nakonec se podívám po něm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
25.1.12 19:17

Ja by som ti radila Manducu-ta je naozaj az do 20kg vahy dietata;vyhodou je ze sa da dat aj na chrbat-co som sa so satkou neodvazila spravit. Inak ja mam Storchenwiege-a naaadhera!
Co sa tyka nosicskej bundy-dovolim si napisat svoj nazor-Ak chces nosit casto,doslova kazdy den-tak je to vyborny kus odevu. Mam Mam coat 3v1;a to pohodlie sa neda porovnat. Nevyzeram ako chodiaca gula;ked potrebujem-odopne vsadku a mam normalnu bundu;a neskor ked syn vyrastie-hodim si ho na chrbat v Manduce a hura.. Tiez vencim denne dvoch psov,s kocikom nonsens…
Syn place ked ho do nositka davam,pretoze vtedy uz byva zrely na spanok-a v nositku pri chodzi zaspi do 5min.
Ked sa zobudi,pozera po okoli a je pokojny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
25.1.12 19:29

Ahoj,zkušenosti zatím nemám, jsem v 15.týdnu. Vzhledem k tomu, že jsem fyzioterapeutka, tak se teď o tyhle věci začínám zajímat víc. Moje specializace není na děti, ale spíš dospělé po úrazech a bolesti páteře, takže jsem šla sondovat ke kolegyním :-), co právě dělají Vojtovu metodu apod. Výsledek byl asi takový, že dlouhodobě - víc jak hodinu,dvě není pro ty nejmenší dobrý žádný nosítko,hlavně ne „klokanky“, kde dítě visí. Když už, tak spíš ta manduca nebo šátek,ale u něj jen některé úvazy.Jedna mi taky doporučila knížku od p.Kiedroňové - Něžná náruč rodičů, tam prý jsou tipy jak i ukřičenější dítě zklidnit.Zatím jsem jí v ruce neměla, ale už jí mám zamluvenou v knihovně. Jak píšu na začátku,zatim je to pro mě všechno teorie, uvidíme jestli mi pak v praxi k něčemu bude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
25.1.12 19:40

Ahoj byla jsem na kurzu vázání šátku a pak jsem si jeden kvalitní zakoupila, poté jsem zjistila, že to není pro mě (trvá to delší dobu, hlavně ze začátku a malej se hrozně vztekal a uvázát šátek venku nebo třeba v obchodě bylo moje smrt vždy jsem jej potahala po zemi…) vyměnila jsem jej za nosítko, rozhodovala jsem se mezi Manducou a Nosítkem Storchenwiege. Vzala jsem Storchenwiege, vyzkoušeli jsme na podzim (malý krásně spinkal) přes zimu jezdíme v kočárku a na léto budeme zkoušet vázání na záda. Takže za mě jedině ergonomické nosítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
25.1.12 19:42

Ostatní už napsali téměř vše. Také doporučuji šátek. Na obvykou konfekční velikost stačí většinou 4,2 nebo 4,7m. KLidně z druhé ruky, zanošený se váže snáz.
NOšení a rehabky - hodně jich o nošení nemá ani páru. Přeci to, že někdo má akoliozu a byl nošený neznamená, že to je z toho. To by musely být udělanéé studie, nejlépe randomizované. Já sama nemám o vlivu nošení na páteř jasný názor, ale nosím. M8m-li na výběr - nosit na ruce ( z toho se strhám, a navíc po chvíli budu nosit blbě, protože si najdu úlevovou pozici), nosit v šátku ( a risknout tím, že tobude mít negativní vliv na páteř dítěte) nebo nenosit (a mít doma uřvané neurotické dítě), vybrala jsem si nošení v šátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
25.1.12 22:02

A ještě k tomu širokému balení… malou jsme měli zakázáno nosit v kolíbce, balit do zavinovaček a vůbec, takže jsme začali šátkovat až když dokázala udržet hlavičku (tak ve dvou měsících) a jenom vertikál (kříž s kapsou uvnitř). Když podsadíš zadeček, bude mít kulatá zádíčka a navíc má nožky rozažené kolem tebe, pro vývoj kyčlí ideální :) Šátkování mi doporučil i náš ortoped, když Eli dostala třmínky. Myslím, že i díky tomu je měla jenom měsíc…

A hlavně si dej bacha, aby šátkování psychicky zvládly všechny ženské v rodině. Je to sice poslední věc, o kterou by ses měla starat, ale má úzkostná tchyně má ještě úzkostnější matku a ty dvě se z toho mohly zcvoknout. Měla jsem chuť je na tom šátku obě uškrtit :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
25.1.12 22:35

musim se přidat :-), koukam že tady nosítka odsuzují ale ja používam nositko chicco a jsme s ním uplně spokojeni… Když jsem byla těhotna tak jsem přemyslela o šatku ale jednou jsem viděla pani jak ji zšatku malem mimčo vypadlo a od te doby tomu nevěřím.. Určitě je to dobra vec ale každemu vyhovuje něco jineho takže opravdu nejlepši je usoudit podle sebe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
25.1.12 23:05
bufinda píše:
musim se přidat :-), koukam že tady nosítka odsuzují ale ja používam nositko chicco a jsme s ním uplně spokojeni… Když jsem byla těhotna tak jsem přemyslela o šatku ale jednou jsem viděla pani jak ji zšatku malem mimčo vypadlo a od te doby tomu nevěřím.. Určitě je to dobra vec ale každemu vyhovuje něco jineho takže opravdu nejlepši je usoudit podle sebe :-)

Taky by mě nenapadlo, že jsou klokanky špatné, především kvůli tomu, že jsou tak rozšířené a mezi maminkami (bohužel) stále populární. Ale začala jsem si hledat informace. Argumenty, proč nejsou pro mimča vhodné mi přijdou logické a zcela jsem se s nimi ztotožnila. Posílám odkaz na článek, kde se můžeš dozvědět více:

http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…

Na těchto stránkách najdeš i další zajímavé články ohledně zdravého nošení, doporučuji, už jen pro rozšíření obzorů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí