Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, dostala jsem pro dceru klokanku, má i polštářek na opření hlavy a fusak. Včera jsem četla pár diskuzí a teď nevím jestli je klokanka vhodná.
Malou bych v ní chtěla nosit tak od 4 měsíců - krátké procházky, do obchodu, na návštěvu k babi. Jednalo by se vždycky tak maximálně o půl hodiny až hodinu.
Když jsem ji do klokanky včera usadila, tak měla nožičky pěkně opřené a nevypadala jako „parašutista“.
Na manducu bohužel nemám a s šátkem bych se bála že mi malá vypadne (mám z toho špatný pocit)
prudusinka píše:
Ahoj, dostala jsem pro dceru klokanku, má i polštářek na opření hlavy a fusak. Včera jsem četla pár diskuzí a teď nevím jestli je klokanka vhodná.
Malou bych v ní chtěla nosit tak od 4 měsíců - krátké procházky, do obchodu, na návštěvu k babi. Jednalo by se vždycky tak maximálně o půl hodiny až hodinu.
Když jsem ji do klokanky včera usadila, tak měla nožičky pěkně opřené a nevypadala jako „parašutista“.
Na manducu bohužel nemám a s šátkem bych se bála že mi malá vypadne (mám z toho špatný pocit)
No, víš jak no. Já bych ji nepoužívala, protože se mi v tom dítě zdá nepřirozený. Nutím ho sedět, i když to neumí. (V ergon. nosítkách je páteř zajištěná a váha rozložená..).
Takže tím, že vím že to pro dítě není dobrý, tak bych ji nepoužívala. ![]()
prudusinko a co to zkusit střelit? A pak si koupit třeba Liliputi, levnější ergo nosítko?
http://nosenideti.cz/…zi/Liliputi/
Souhlas s Davdan, ale na druhou stranu mi příjde, že to není klasická klokonka.Tahle mi příjde taková víc jako jsou ergonasítka. I tak bych ale pokoukala někde po bazarech po ergonomických nosítkách.
Prikláním se k holkám. Já bych v tom dítě taky nenosila ![]()
Sama mám manducu a je to úžasná věc. Chápu tedy, že chceš něco, co Tě „zmobilní“ s miminkem. Na druhou stranu něco, co Tvé miminko neohrozí.
Souhlasím s Davdan, zkus ji prodat a pořídit si ergo nosítko taky klidně z bazaru. Nebála bych se toho, protože kvalitní ergo nosítko se nezničí, pokud se k němu maminka chová slušně.
Holky, a jaký máte názor na babyvak? CHtěla bych ho používat od začátku…
Babyvak je podle mě spíš na takové domácí nošení a hopsání na balóně, na uspání, uklidnění, možná vyprdíkování. Pokud má dítě ortopedický nález na kyčlích, není vhodný, ptotože poloha mimi je jako v kolíbce a nožičky jsou u sebe.
Pro nějaké domácí poponášení ok, ale já i tak preferuju ergo nosítko.
klokanku nebrat, souhlasím s holkama… není to nic dobrého.. a uplně jě rozčilujou lidi, který tohle podporujou.. nebo si nenechaj poradit ![]()
Sama mám zrovna manducu, ale malá mi v ní pláče, tak asi půjde z domu, proto teď nosím v šátku a musím říct, že se mi to i líbí víc, než manduca.. to mimčo je u tebe uplně nalepné, krásně ji cítím a absolutně nemá šanci vypadnout
to by musela bejt coperfield
stačí se naučit ze začátku jeden úvaz(mě to trvalo 10 minut) a jeto ![]()
No tak já bych v tom tedy taky nenosila, ale tohle zase nevypadá úplně klokankoidně, i když ergonomické to není…
Šátku se neboj, chce to párkrát zkusit, třeba se s někým poradit… fakt ti z toho nevypadne. A když tohle střelíš, tak nějaký ten funkční šátek za ty peníze pořídíš ![]()
Ono v klokankách úplně ty pidimimina zas tak ty nosy visící nemají, jakmile ale poporostou, bude jim to už mezi nožkama úzké a nepodepře to.
Nenosila bych v tom.
Taky bych nenosila, přikláním se k prodat a zkusit šátek. Pokud ale chceš jen občas poponest, spíše výjimečně, tak bych tak radikální nebyla a nebála se, že to uškodí. To je jako s tím, že nemáš novorozence vůbec nosit svisle a pak ti jinak nekrkne…