Jaký vybrat babyvak?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.1.12 08:39

Jaký vybrat babyvak?

Ahoj Holky,moc prosím o radu. Mám doma krásnou 17denní holčičku. Potvůrka chce se neustále nosit, u mě se vždy zklidní a spinká mi v náruči, ale já už celkem nemůžu, nemám vůbec na nic čas, záda bolí, doma mám ještě 3 letého Vojtíška a musím se i starat o něj, ale s malou v náruči to jde blbě. Když jí nechám ležet a plakat, je to záchvat a já na to prostě nemám nervy. Koupila jsem šátek, ale nelíbí se jí tam, je tam moc natěsno a při tom dávání do šátku jsou to muka, moc to nejde. Chci ještě vyzkoušet babyvak, ale nevím, který, když už to stojí tolik peněz. Buď od Pecha nebo minimonkey. Jaké máte zkušenosti? Máme ještě k tomu do 6týdnů široké balení, bylo mi řečeno, že do vaku se vleze i stím a ničemu to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
10.1.12 08:43

V babyvaku jsou miminka v kolíbce, ta je na kyčle nevhodná. miminko může bý jedině ve vertikílní poloze s nžičkama do širka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
10.1.12 08:46

no tak ten šátek je pro dítě určitě nejlepší. Právě proto, že je tam natěsno. No ale ten babyvak je určitě lepší než nosítko typu Chicco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
10.1.12 08:47

Mám doma vak od Pechu, téměř nepoužitý, zelená kostička, kdybys měla zájem za 300 je tvůj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.12 08:49

já vím, ale byla by tam i s tím širokým balením a to by ty kyčle zůstaly ve správné poloze. Aspon si to tak myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
10.1.12 08:49

Jestli na tom babyvaku trváš, tak radím zkusit bazarový, jakýkoliv, sežene se od 200 Kč (třeba na mmb). Já to tak udělala a byl jak nový, nikdo to dlouho nepoužívá. Jsou prací a za nový mi to přijde škoda peněz. Měla jsem Pechovi.
Z mé zkušenosti je to dobrá věc (my ale měli kyčle v pořádku), ale tak na prvních pár týdnů poponášení doma a uspávání. Pak už jsem nosila v šátku (vertikálně) a tak od 6ti týdnů v Manduce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
10.1.12 08:57

Doporucuju vak od Haipa Daipa, velmi jsme ho vyuzili prvniho pul roku. Pech nam nevyhovoval, je hodne neforemny a na novose zbytecne velky. A co zkusit v satku vazat vertikalne, jak uz tu nekdo psal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.12 09:01

Ještě jsem zkusila zavolat ortopedce a ta mi nadala, že dítě vůbec nosím v náruči, že to škodí jeho zádům a nechápala, že chce být u mě, že je jen u mě spokojená. A že ty vaky prý pro tak malé mimi nejsou vůbec vhodné, tak fakt nevím. Své první dítě jsem taky často nosila na rukou, když plakal a zatím záda dobrý. Tak asi žádný vak a počkat až bude větší a koupit rovnou tu manducu, prý je super a od kdy se dítě vlastně může vertikalizovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.1.12 09:12
Katchi píše:
Doporucuju vak od Haipa Daipa, velmi jsme ho vyuzili prvniho pul roku. Pech nam nevyhovoval, je hodne neforemny a na novose zbytecne velky. A co zkusit v satku vazat vertikalne, jak uz tu nekdo psal?

taky máme haipa daipa. je to prima, ale pokud máš větší mimino tak tě brzo budou bolet záda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
10.1.12 09:21
Alpaka píše:
V babyvaku jsou miminka v kolíbce, ta je na kyčle nevhodná. miminko může bý jedině ve vertikílní poloze s nžičkama do širka

A není to náhodou obráceně? Poloha v kolíbce, klubíčku je velmi vhodná pro děti. Naopak vertikální poloha v klokánce je nevhodná. Dítě nemá pevnou páteř a hlava na ni tlačí. Nohy do široka jsou zbytečné, pokud to není indikace od ortopeda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
10.1.12 09:23

ahoj,maly se taky porad nosil, trapili ho koliky. asi ve 4mesicich jsem koupila bazarovy vak od Pechu, pouzivam do ted na uklidneni a na uspani.
siroky baleni jsme take meli doporucene cele sesti nedelí. vetsinou se dava preventivne. siroke baleni a vak nevidi problem, je tam dost mista a klubicko je vhodna poloha pro miminka. viz dokument nezna naruc rodicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
10.1.12 09:25

Dítě se vertikalizuje průběžně, jak umí držet hlavičku. Zpevňuje si tím šíjové svaly. Ale jen na chvilku, ca 10 minutek. Jinak, až sedí.
Baby vak má Lodger. Skoro jsem ho nepoužila, i když malý hrozně řval taky. Byl v něm šíleně zpocený. Asi to bylo taky tím, že bylo léto. Jak přestaly koliky, přestal řvát a vak nepotřebuji. Pro mě to byla zbytečná investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.1.12 09:45
danielarybka píše:
já vím, ale byla by tam i s tím širokým balením a to by ty kyčle zůstaly ve správné poloze. Aspon si to tak myslím.

Kolébka je pro děti s nálezem na kyčlích opravdu nevhodná, i když mají široké balení, tak vak tlačí nožičky k sobě. Není žádné „na chvilku“ a „občas“, zkrátka to tak je.
Nosila jsem syna od 11dnů v šátku, jako ne že by někdy neřval, ale postupně si zvyknul, já se zdokonalila a zrychlila ve vázání a všechno bylo v pohodě. Na vertikální nošení doporučuju hlavně si brát trika a mikiny ke krku, aby dítě nebylo na holé kůži a nehledalo, když ucítí vůni. A pak chodit a chodit apěkně zčerstva, žádný courání :lol:

Jinak obecně je opravdu nejvíc chválený haipa daipa vak, musí se správně vybrat velikost, viděla jsem miminko v jiném vaku a stačilo mi to, hrozně to ploncalo, já jsem zvyklá, že je dítě nalepené na těle a nemůže se mu nic stát, tohle mi přišlo až nebezpečné, když se to nepřidržovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4856
10.1.12 10:07
danielarybka píše:
Ještě jsem zkusila zavolat ortopedce a ta mi nadala, že dítě vůbec nosím v náruči, že to škodí jeho zádům a nechápala, že chce být u mě, že je jen u mě spokojená. A že ty vaky prý pro tak malé mimi nejsou vůbec vhodné, tak fakt nevím. Své první dítě jsem taky často nosila na rukou, když plakal a zatím záda dobrý. Tak asi žádný vak a počkat až bude větší a koupit rovnou tu manducu, prý je super a od kdy se dítě vlastně může vertikalizovat?

8o a to by mě teda zajímalo, jak si to pani pediatrička představuje … taky chováme, když je malá vzhůru;-)
A právě jsem objednala Manducu;-) Vak mam od RedCastle, zkoušíme, ale malá mi tam připadá moc skrčenáa zkroucená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
10.1.12 10:16

Chtelo by to aspon neco vedet o technice vazani satku a vubec o zdravem noseni vubec. Nazor ortopedky bych vubec nebarala v potaz, asi o tom vi prd. Vzdyt i Ceska pediatricka spolecnost vydala prohlaseni o vhodnosti zdraveho noseni.

Dite muze byt ve vertikalni poloze uz od narozeni (i manduca ma novorozeneckou vlozku), ale jde o to, aby tam dite bylo spravne. Tzn. aby melo pater do oblouku, protoze pak tezka hlava nenaleha na pater.
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…
Doporucuju procist zdejsi clanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí