Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahojky,
budu kupovat krosničku na dítě. Rozhoduji se mezi Deuter nebo Salewou?
Můžete mi prosím napsat své zkušenosti? Prý např. Deuter nemá tolik úložných prostor (na pití, spodní batoh není vystužen atd.), Salewa např. tlačí na zádech ap. Vím, že bude nejlepší je v krámech vyzkoušet, ale třeba mě upozorníte ještě na něco, na co bych se měla ještě zaměřit. Má si např. dítě kam opřít nožičky? (nějaké stupátko?) nebo jim při nošení plandají??
Nebo mi doporučíte ještě něco lepšího, než tyto dvě značky?
Děkuji za pomoc při výběru. ![]()
Ahoj, tak my jsme pořídili krosnu Nikko, za nás velká spokojenost.Má stříšku odendávací proti dešti , slunci, batůžek, sedačka na které dítě sedí je měká, samozřejmě bederní pásy.A nožičky si teda ale není opřít o co, plandají.........
Příspěvek upraven 06.02.12 v 18:44
máme 2× salewu, naprostá spokojenost - záda pokud nejsou trénovaná tak trpí, to je jasné, je to váha,mohla by přiléhat trochu lépe,ale poměr kvalita a cena u nás vyhrál, 2 deutery bych si prostě nekoupila, úložný prostor u salewy naprostý luxus, tím,že máme dvojky, tak musíme mít oba něco a zároveň pro všechny 4 a jde to tam narvat na téměř celodenní výlet - samo že v létě
nožičky plandají, ale děti nemají problém si je opřít o konstrukci,když chtějí,stříška je taky super
Deuter III. - je naprosto super, skvělě propracovaná, detaily, pohodlí úplně maximální jak pro nosiče, tak pro dítě. blbá je vysoká cena, ale myslím, že je srovnatelná s modelem II.
Na w.outdoorkids.cz je možné půjčení, tak si třeba na den, dva zkus model, o kterém uvažuješ.
Kdo si půjčí deuter III., tak už ho nevrátí. My a další 4 rodiče (na naše doporučení) jsou živým důkazem.
ivaaneb píše:
Ahojky,
budu kupovat krosničku na dítě. Rozhoduji se mezi Deuter nebo Salewou?Můžete mi prosím napsat své zkušenosti? Prý např. Deuter nemá tolik úložných prostor (na pití, spodní batoh není vystužen atd.), Salewa např. tlačí na zádech ap. Vím, že bude nejlepší je v krámech vyzkoušet, ale třeba mě upozorníte ještě na něco, na co bych se měla ještě zaměřit. Má si např. dítě kam opřít nožičky? (nějaké stupátko?) nebo jim při nošení plandají??
Nebo mi doporučíte ještě něco lepšího, než tyto dvě značky?
Děkuji za pomoc při výběru.
Rozhodně doporučuji vyzkoušet na místě… my jsme měli vyhlédnutou Salewu, ale manželovi se ten popruh nějak blbě zařezával do boků a tlačilo ho to, takže nakonec máme Marsupio Carry baby a spokojeni jsme všichni… a hlavně má na nohy popruhy, takže neplandají a neodkrvují se…
http://www.vseprooutdoor.cz/…y-baby:1174/
colafit píše:
Kdo si půjčí deuter III., tak už ho nevrátí. My a další 4 rodiče (na naše doporučení) jsou živým důkazem.
To věřím… Deuter se nám líbil taky, ale v okolí ho nikde neměli na vyzkoušení a objednávat tuhle dražší krosničku jsme nechtěli riskovat po zkušeností se Salewou…
Taky máme Deutera (rozhodovali jsme se mezi ním a Salewou), nakonec jsem sehnala Deutera I za super peníze, tak jsme šli do něj
Všem mockrát děkuji za odpovědi. Určitě to s manželem raději vyzkoušíme. Ale nevím, v kterém krámě (v Praze) by měli obě krosny najednou pro porovnání.
Tak obě najednou asi mít nebudou. Deuter mají v Hudy sportu a Salewu jsem viděla v cyklosportu v Jesenici u Prahy.
My máme Deuter III a je to fakt super krosna. Salewu jsem zkoušela, ale naprosto s přehledem vyhrál Deuter. Syn má teď přes 16 kg takže už moc nenosíme,ale v listopadu jsem ho „táhla“ z Rokytnice nad Jizerou na Dvoračky a i když to byl záhul, tak to pohodlí pro nosiče je opravdu znát.
Ale jak psali ostatní, je dobré to vyzkoušet, třeba se ti zalíbí Salewa. Přeju šťastný výběr ![]()
My jsme si na první hory vypůjčili v Hudy Deuter. Malému bylo 10 měsíců (gestačně 8,5), nevěděli jsme, jestli to nebude „týrání zvířátek“, ale nakonec byl nadšený. Kamarádi všichni mají Salewu a přesvědčovali nás, že je to v podstatě stejné a že ty peníze by za Deutera nedali. Další argument byl, že v cenně Deutera není pláštěnka a u Salewy ano. Nakonec jsem to nechala na manželovi, ten řekl, že Salewa stačí, takže jsme ji koupili. Řekla bych, že je zvyklý nosit těžké bágly, ale je poměrně štíhlý, šlachovitý a ty popruhy ho fakt tlačí. Dnes má syn 13kg a po poměrně krátkém odpoledním výšlapu měl mannžel hodně otlačená ramena jen od pohledu. Co se pláštěnky týče: nové Salewy mají jen takovou malou pláštěnečku na hlavovou část, nekryjí celou krosničku, takže jsme pláštěnku nakonec stejně dokupovali. Až letos pojedeme na dovču, budeme potřebovat krosničku i pro naše druhé, které budu nosit já a rozhodně budeme půjčovat Deuter!!!!
Ahoj ![]()
nemá tu náhodou někdo čerstvé zkušenosti s krosnou Deuter II a III? Je ta III skutečně o tolik lepší než model II?
předem díky za info.
Ahoj, máme III, tekže nemám srovnání, ale nejsme z ní nějak zvlášť nadšený. Malýmu není ještě ani rok a už mi přijde, že když je víc navlečený a dá se pláštěnka (která krosnu sevře), tak se tam skoro nevejde. Možná je to tím, že je malý, ale různě se nám tam sesouvá ke straně. Taky mi chybí stupačky, budu muset něco mu tam přidělat. Co je šikovný, je ta stříška, zachytí i deštík, pomáhá při sluníčku. Na zádech se nosí dobře (ale záda má myslím II a III už stejný). Je možný, že krosnu máme nějak špatně seřízenou, ale štelujeme to pořád a pořád mám pocit, že to není úplně dobrý. Nicméně malýmu se tam líbí. U II bych se bále toho, že nemá opěrku pro hlavu tak vysokou, jako III.
@Black_Orchids Ahoj, my jsme vybírali mezi těmito dvěma a nakonec jsme zvolili Deuter III, zdálo se nám, že bude pro malého pohodlnější. S krosnou jsme byli spokojení, syn v ní byl rád ![]()
@alokea děkuju za příspěvek ![]()
my jako bezdětní jsme na hory jezdili velmi často, chceme právě teď jet poprvé i se synem… má 14m. Hledám fakt dobrou krosnu a přemýšlím, zda mám rovnou přes eshop koupit tu Deuter III (kterou všichni všude tak strašně vychvalují) nebo zda pořídit něco jiného ![]()
moc se v tom nevyznám ![]()