Nedaří se šátkovat :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
358
6.2.12 18:11

Nedaří se šátkovat :-(

Ahoj holky, koupila jsem si tedy elastický šátek (MaM), ale fakt se mi nedaří. Zkoušela jsem už 2× kříž s kapsou venku (ještě několikrát nanečisto), ale mám ten kříž dost vysoko a níž mi nejde stáhnout, když tam malýho nacpu, tak ho mám až pod bradou, že musím skoro uhýbat (synovi je měsíc, ale je nedonošený a nemá ještě ani 3kg a má cca 49cm). Navíc když pak přetáhnu kapsu, tak mám ten horní okraj dost povolený a nedaří se mi ho dotáhnout. Když jsem tam malýho nacpala, tak akorát řval a nakonec mě celou poblinkal (spíš zeblil), chudáček. Kolíbka v tomto úvazu se mi taky nějak nedaří.
Neměla bych mít ten elastik taky vázat volněji?
Nemůže být problémem, že jsem zavalitá a mám velký prsa? Musím říct, že mi tam nějak překážejí a ten kříž mám mezi nima…
Co dělám blbě? :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mišelin
6.2.12 18:17

Takhle malé dítě bych do kapsy určitě neuvazovala!! To jsem dělala až tak ve 3 měsících, kdy má dítě alespon 5 kg a též více stabilní hlavičku a celkově tělíčko. Určitě je vhodnější kolébka.
Prsa ti určitě překážet neubudou, spíš je děťátko opravdu malé. zkus tu kolíbku, malá v ní byla moc spokojená, ale najdi si na netu popis, je důležité, tam dítě mít ve správné poloze. Na youtube.com najdeš super návody a rady:
„http://www.youtube.com/watch?v=LvSacFkVHHA“
Z počátku nenos moc dlouho, stačí pár minut třeba 2 x denně.

• Citovat
  • Upravit
14721
6.2.12 18:26

Odkud jsi? Viděla bych to spíš na osobní konzultaci, určitě se najde nějaká šátkařka v okolí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
6.2.12 18:27

Kde jsi koupila ten šátek, zrovna nad tím uvažuju. Bude teprve rodit ,termín mám za 3týdny a prý je dobré zvykat na šátek od úplného začátku. Jsou celkem drahé, ty šátky, ale chci ho . Myslím, že je to skvělá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišelin

jo, taky bych ti mohla pomoci, kdyby jsi byla z okolí

• Citovat
  • Upravit
358

Odkaz se mi nedaří otevřít…
Já myslela, že právě vertikální poloha je pro nedonošeňátka doporučována (samozřejmě, když zafixuju hlavičku), protože je tam jako při klokánkování a ten elastik ho pěkně obejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
6.2.12 18:28

Jsem z Mladé Boleslavi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
6.2.12 18:29
Lúca T píše:
Kde jsi koupila ten šátek, zrovna nad tím uvažuju. Bude teprve rodit ,termín mám za 3týdny a prý je dobré zvykat na šátek od úplného začátku. Jsou celkem drahé, ty šátky, ale chci ho . Myslím, že je to skvělá věc.

Já ho koupila úplnou náhodou jen za 500,– ze zrušené prodejny, samozřejmě nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišelin
Lúca T píše:
Kde jsi koupila ten šátek, zrovna nad tím uvažuju. Bude teprve rodit ,termín mám za 3týdny a prý je dobré zvykat na šátek od úplného začátku. Jsou celkem drahé, ty šátky, ale chci ho . Myslím, že je to skvělá věc.

Skvělá věc to určitě je, a je nejlepší začít fakt od mimča, akorát je třeba srpávný úvaz a tím je fakt nejdříve koébka, kde si nenemáhá zádíčka a je miminku tato poloha více pohodlná, cítí se jako v bříšku…
Nemám zkušenost s elastickým, všem mojím kamarádkám jsem rovnou doporučila tkaný, ale prý je elastický lepší pro první úvazy, tkaný je pak pro těžší děti…

• Citovat
  • Upravit
10905

Na malé mimčo jsem milovala kolíbku ve dvojitém kříži , protože šla trochu dotáhnout i s miminem vevnitř.
Zkus kouknout na víc návodů od Vonzi - ona je má velice precizně udělané a vysvětlené.
Na kolíbky je podle mě výhoda být kus ženské, protože děti si tam v pohodě hoví po celé délce hrudníku.
A jestli máš v dosahu nějaký krám s šátky, tak se tam zkus stavit a vyzkoušet pevný šátek, třeba ti bude vyhovovat víc i na malé mimčo. Fakt je to rozdíl.
Jinak ze začátku malá taky napřed řvala (tak dvě minutky), pak se zklidnila a usnula. Ale je fakt, že nebyla nikdy blicí. Kolíbky se na blicí děti a potíže s kyčlema nedoporučují.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišelin
6.2.12 18:30
pajjakk píše:
Jsem z Mladé Boleslavi..

Bydlím 20 km od MB a jezdím tam na nákupy. Kdybys potřebovala, ráda ti pomůžu… zkus ten internet nebo nějáký kurz (ten mě byl k ničemu, dcera na to zrovna neměla náladu :x )

• Citovat
  • Upravit
81477
6.2.12 18:31

Doporučuji se domluvit na setkání s nějakou zkušenou šátkařkou. Nevím, jak je v tvých možnostech dorazit do Prahy. Možná by se i někdo našel u vás (mrkla jsem ti do profilu na bydliště). Nejsnáz nkoho najdeš na www.nosenideti.cz, holky jsou tam nadšeňkyně, tak ti určitě rády pomohou.
JInak doporučuji zkoušet opakovaně, napoprvé to nejde nikomu. Ono i mimčo z tebe cítí nejistotu, tak to moc nejde. S výškou navázání neporadím, také jsem s tím u elastiku měla problém.
nesouhlasím s Mišelin, že kříž s kapsou není pro tak malé miminko. Naopak leckde v cizině se od kolíbek ustupuje - proto, že napolohovat miminko správně do kolébky dost těžké, zvlášť pro začátečníka. Při nesprávném napolohování je dítě umístěno nesymetricky, páteř se uchýlí k jedné straně, hrozí dušení dítěte při nevhodném předklonu hlavičky, kdy se brada dotýká hrudní kosti. A hlavně negativně ovlivňuje vývoj kyčelního kloubu i dětí s nálezem na kyčlích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
6.2.12 18:32
Knihomyš píše:Jinak ze začátku malá taky napřed řvala (tak dvě minutky), pak se zklidnila a usnula. Ale je fakt, že nebyla nikdy blicí. Kolíbky se na blicí děti a potíže s kyčlema nedoporučují.
Držím palce.

Vítek je právě blicí miminko, tak se té kolébky bojím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
6.2.12 18:34
pajjakk píše:
Jsem z Mladé Boleslavi..

Zkus pohledat tady:
http://www.nosenideti.cz/china.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišelin
6.2.12 18:35
Alpaka píše:
Doporučuji se domluvit na setkání s nějakou zkušenou šátkařkou. Nevím, jak je v tvých možnostech dorazit do Prahy. Možná by se i někdo našel u vás (mrkla jsem ti do profilu na bydliště). Nejsnáz nkoho najdeš na www.nosenideti.cz, holky jsou tam nadšeňkyně, tak ti určitě rády pomohou.
JInak doporučuji zkoušet opakovaně, napoprvé to nejde nikomu. Ono i mimčo z tebe cítí nejistotu, tak to moc nejde. S výškou navázání neporadím, také jsem s tím u elastiku měla problém.
nesouhlasím s Mišelin, že kříž s kapsou není pro tak malé miminko. Naopak leckde v cizině se od kolíbek ustupuje - proto, že napolohovat miminko správně do kolébky dost těžké, zvlášť pro začátečníka. Při nesprávném napolohování je dítě umístěno nesymetricky, páteř se uchýlí k jedné straně, hrozí dušení dítěte při nevhodném předklonu hlavičky, kdy se brada dotýká hrudní kosti. A hlavně negativně ovlivňuje vývoj kyčelního kloubu i dětí s nálezem na kyčlích.

právě proto je třeba spíše osobní konzultace a velký cit pro šátkování, ale já bych se bála tak malé dítě uvázat do jiné polohy, měla jsem 2,5 kg dceru a byla fakt drobounká…
To bych tedy raději doporučila BABYVAK, ten je pro malé děti…a šátek později.
Mě trvalo měsíc, než jsem se odlodlala dceru kolébkovat, ale cvičila jsem i v těhotenství s panenkou (šlo to blbě kvůli břichu a pak cca 14 dní po porodu)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí

Baby vak