Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nejde mi na rozum že někdo má vycházky od 8:00- do 20:00 a někdo jen těch 6 hodin. Zajímalo by mě jak je to možný? Bud je to tedy dané zákonem a nebo je to jak kdo chce?? Nerozumim tomu a dost mě zajímá jak je to možný. Jestli tu někdo zná odpověd budu za ní ráda. Díky
A jak víš, že někdo má vycházky od 8-20?? To platilo do loňskýho roku ne? Znáš někoho osobně, kdo to tak má teď v tuhle dobu?? ![]()
Odpověď je jasná - od nového roku je zákonem povolená délka vycházek maximálně 6 hodin, musí mezi nimi být alespoň 1h pauza a musí být v rozmezí od 7 do 19 hod. To že má někdo delší či neomezené je chybou jednotlivých lékařů, kteří na to kašlou…
Od Nového roku jsou vycházky možné max na 6 hodin mezi 7-19 hod.
alien21 píše:
Odpověď je jasná - od nového roku je zákonem povolená délka vycházek maximálně 6 hodin, musí mezi nimi být alespoň 1h pauza a musí být v rozmezí od 7 do 19 hod. To že má někdo delší či neomezené je chybou jednotlivých lékařů, kteří na to kašlou…
To jedině a nebo, podle mě pokud se jedná o těhotnou, která je těhu od minulého roku, tak jí lékař ty vycházky prostě neupravil,tím by to mohlo vzniknout ![]()
já se přiznám, mám je, omlouvám se za anonym, ale přijde mi to trochu citlivé
…doktorka mi to zatím po novém roce nepřepsala…a asi na ten měsíc do mateřské už ani nepřepíše, asi to tady u nás nikdo moc neřeší…
NEschopenku mám už od září. Vycházky jsem měla neomezené. Na KO po 1.1. mi je dr. nezměnil. Před týdnem mi přišlo od něj oznámení, že mi je mění, na oněch 6 hod. denně. Co jsem zaslechla, tak dr. přímo upozornuje sociálka, aby ty neomezené vycházky změnili.
A o co vlastně jde?? já měla vycházky od 8 -20hod ale to už je skoro dva roky
záleželo taky hodně na doktorovi.
Buďte rády že nějaké vycházky vůbec máte, proto jste na rizikovém ne??
Moje kamarádka měla snad jen hodinku až dvě ![]()
lulinka10 píše:
A o co vlastně jde?? já měla vycházky od 8 -20hod ale to už je skoro dva rokyzáleželo taky hodně na doktorovi.
Buďte rády že nějaké vycházky vůbec máte, proto jste na rizikovém ne??Moje kamarádka měla snad jen hodinku až dvě
Tak ted jsem tě nepochopila, sama se chlubíš, že jsi vycházky měla od 8-20 což jsou prakticky neomezené a nám tu vykládáš, že máme být rádi a proč si stěžujeme?
Já třeba marodím kvůli zádům (mám po jedné operaci páteře a další mně asi bude v budoucnu čeká), do toho jsem otěhotněla, takže vlastně nijak mimčo v ohrožení není. Navíc spíš potřebuji pohyb, abych moc nepřibrala a záda nepřetěžovala. Spoustá z nás má neschopenku protože její zaměstnání je rizikové (těžká břemena, chemikálie, atd.). Zaměstnavatel jí jinou práci neumožní a tak je neschopenka jediným řešením. Další co mně na těchle vycházkách štve je to, že se nezohlednuje třeba péče o dítě. Ráno musím malou odvést do školky, v poledne pro ni dojít, dojít nakoupit, jít s ní taky ven. Ono to mnohdy ani těch 6 hod. dohromady nedá, ale nevyhovuje mi to, že mám určený čas a nemůžu si volit vycházky individuálně. I když chápu, že z pohledu kontrol to jinak nejde.
já to měla skoro před dvěma lety a ani nevím že je to ted omezené, tím se nechlubím. Mluvím i o kamarádce, která měla daleko míň času na vycházky než je ted těch 6 hod. a za další jsou některé těhule doma na riziku z vážných důvodů a chtěly by trajdat. Chápu, že je to opruz, ale dříve ani na neschopence ženský být nemohly
. Tak se domluv s MUDr. at ti dá pár hodin dopolko a pár odpolko, to snad jde ne??A nebo na vycházky nekoukej
jednou mi říkala známá na soc., že těhu ani nechodí kontrolovat ![]()
Ahoj, tak já jsem ode dneška taky na rizikovém, vycházky mám od 8-9 a pak 12-17 hodin. Taky mě to nevyhovuje, ale co můžu dělat? V práci být nemůžu, je fyzicky náročná a mám za sebou 2 zamlklé těhot.
Max. si říkám kdyby přišla kontrola a já byla někde zrovna pryč, asi bych zašla třeba za dětskou…snad by mi napsala, že jsem tam byla pro něco pro syna…nevím, jen uvažuji dopředu a nahlas
jak to máte vy? Dodržujete vycházky?
alien21 píše:
O tom, že by mezi nimi musela být 1 hodina pauza v zákoně nic není, máš prosím nějaký metodický pokyn, kterého by se měli doktoři držet?
Myslím si, že ty, kterým vážně hrozí potrat nebo předčasný porod, určitě někde trajdat nebudou.
j.a.n.i1 píše:alien21 píše:O tom, že by mezi nimi musela být 1 hodina pauza v zákoně nic není, máš prosím nějaký metodický pokyn, kterého by se měli doktoři držet?
To nemám - tohle mi teď v pátek řekla moje obvodní dr., když jsem se jí na to ptala. A ještě že v mimořádných případech může dr. na speciální žádost, kterou mu schvalujou udělit na přechodnou dobu - třeba 1 měsíc neomezené vycházky - ale prý je s tím problém a nejde to na dlouho… ![]()
Ahojte, ja mám vychádzky od 10-12hod a od 14-18hod. Nemám problém v tehotenstve, ale problémové pracovisko, kde ako tehotná musím byť na PN.
Tých 6 hod. je daných to je pravda, ale ruku na srdce. Zdravá tehotná žena potrebuje pohyb ako jej vyhovuje. Čo ak v dobe vychádzky mi je špatne a nevolno? A v dobe keď mám byť doma sa mi polepší? Veď tehotenstvo nie je choroba, ale požehnaný stav, tak by sa mohlo k tomu pristupovať trošku inakšie, ale to my neovplyvníme. ![]()