Délka vycházek

9879
21.2.12 10:47

Délka vycházek

Nejde mi na rozum že někdo má vycházky od 8:00- do 20:00 a někdo jen těch 6 hodin. Zajímalo by mě jak je to možný? Bud je to tedy dané zákonem a nebo je to jak kdo chce?? Nerozumim tomu a dost mě zajímá jak je to možný. Jestli tu někdo zná odpověd budu za ní ráda. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9052
21.2.12 10:50

A jak víš, že někdo má vycházky od 8-20?? To platilo do loňskýho roku ne? Znáš někoho osobně, kdo to tak má teď v tuhle dobu?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
21.2.12 10:50

Odpověď je jasná - od nového roku je zákonem povolená délka vycházek maximálně 6 hodin, musí mezi nimi být alespoň 1h pauza a musí být v rozmezí od 7 do 19 hod. To že má někdo delší či neomezené je chybou jednotlivých lékařů, kteří na to kašlou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
21.2.12 10:53

Od Nového roku jsou vycházky možné max na 6 hodin mezi 7-19 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
21.2.12 10:54
alien21 píše:
Odpověď je jasná - od nového roku je zákonem povolená délka vycházek maximálně 6 hodin, musí mezi nimi být alespoň 1h pauza a musí být v rozmezí od 7 do 19 hod. To že má někdo delší či neomezené je chybou jednotlivých lékařů, kteří na to kašlou…

To jedině a nebo, podle mě pokud se jedná o těhotnou, která je těhu od minulého roku, tak jí lékař ty vycházky prostě neupravil,tím by to mohlo vzniknout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.12 11:01

já se přiznám, mám je, omlouvám se za anonym, ale přijde mi to trochu citlivé :-)…doktorka mi to zatím po novém roce nepřepsala…a asi na ten měsíc do mateřské už ani nepřepíše, asi to tady u nás nikdo moc neřeší…

• Citovat
  • Upravit
2457
21.2.12 11:14

NEschopenku mám už od září. Vycházky jsem měla neomezené. Na KO po 1.1. mi je dr. nezměnil. Před týdnem mi přišlo od něj oznámení, že mi je mění, na oněch 6 hod. denně. Co jsem zaslechla, tak dr. přímo upozornuje sociálka, aby ty neomezené vycházky změnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
21.2.12 11:49

A o co vlastně jde?? já měla vycházky od 8 -20hod ale to už je skoro dva roky :roll: záleželo taky hodně na doktorovi.
Buďte rády že nějaké vycházky vůbec máte, proto jste na rizikovém ne?? ;) Moje kamarádka měla snad jen hodinku až dvě :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
21.2.12 12:53
lulinka10 píše:
A o co vlastně jde?? já měla vycházky od 8 -20hod ale to už je skoro dva roky :roll: záleželo taky hodně na doktorovi.
Buďte rády že nějaké vycházky vůbec máte, proto jste na rizikovém ne?? ;) Moje kamarádka měla snad jen hodinku až dvě :cert:

Tak ted jsem tě nepochopila, sama se chlubíš, že jsi vycházky měla od 8-20 což jsou prakticky neomezené a nám tu vykládáš, že máme být rádi a proč si stěžujeme?
Já třeba marodím kvůli zádům (mám po jedné operaci páteře a další mně asi bude v budoucnu čeká), do toho jsem otěhotněla, takže vlastně nijak mimčo v ohrožení není. Navíc spíš potřebuji pohyb, abych moc nepřibrala a záda nepřetěžovala. Spoustá z nás má neschopenku protože její zaměstnání je rizikové (těžká břemena, chemikálie, atd.). Zaměstnavatel jí jinou práci neumožní a tak je neschopenka jediným řešením. Další co mně na těchle vycházkách štve je to, že se nezohlednuje třeba péče o dítě. Ráno musím malou odvést do školky, v poledne pro ni dojít, dojít nakoupit, jít s ní taky ven. Ono to mnohdy ani těch 6 hod. dohromady nedá, ale nevyhovuje mi to, že mám určený čas a nemůžu si volit vycházky individuálně. I když chápu, že z pohledu kontrol to jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
21.2.12 13:39

já to měla skoro před dvěma lety a ani nevím že je to ted omezené, tím se nechlubím. Mluvím i o kamarádce, která měla daleko míň času na vycházky než je ted těch 6 hod. a za další jsou některé těhule doma na riziku z vážných důvodů a chtěly by trajdat. Chápu, že je to opruz, ale dříve ani na neschopence ženský být nemohly :( . Tak se domluv s MUDr. at ti dá pár hodin dopolko a pár odpolko, to snad jde ne??A nebo na vycházky nekoukej :roll: jednou mi říkala známá na soc., že těhu ani nechodí kontrolovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
21.2.12 13:41

Ahoj, tak já jsem ode dneška taky na rizikovém, vycházky mám od 8-9 a pak 12-17 hodin. Taky mě to nevyhovuje, ale co můžu dělat? V práci být nemůžu, je fyzicky náročná a mám za sebou 2 zamlklé těhot.
Max. si říkám kdyby přišla kontrola a já byla někde zrovna pryč, asi bych zašla třeba za dětskou…snad by mi napsala, že jsem tam byla pro něco pro syna…nevím, jen uvažuji dopředu a nahlas :nevim: jak to máte vy? Dodržujete vycházky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
21.2.12 14:21
alien21 píše:

O tom, že by mezi nimi musela být 1 hodina pauza v zákoně nic není, máš prosím nějaký metodický pokyn, kterého by se měli doktoři držet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
21.2.12 14:43

Myslím si, že ty, kterým vážně hrozí potrat nebo předčasný porod, určitě někde trajdat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
21.2.12 15:00
j.a.n.i1 píše:
alien21 píše:
O tom, že by mezi nimi musela být 1 hodina pauza v zákoně nic není, máš prosím nějaký metodický pokyn, kterého by se měli doktoři držet?

To nemám - tohle mi teď v pátek řekla moje obvodní dr., když jsem se jí na to ptala. A ještě že v mimořádných případech může dr. na speciální žádost, kterou mu schvalujou udělit na přechodnou dobu - třeba 1 měsíc neomezené vycházky - ale prý je s tím problém a nejde to na dlouho… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4312
21.2.12 15:09

Ahojte, ja mám vychádzky od 10-12hod a od 14-18hod. Nemám problém v tehotenstve, ale problémové pracovisko, kde ako tehotná musím byť na PN.
Tých 6 hod. je daných to je pravda, ale ruku na srdce. Zdravá tehotná žena potrebuje pohyb ako jej vyhovuje. Čo ak v dobe vychádzky mi je špatne a nevolno? A v dobe keď mám byť doma sa mi polepší? Veď tehotenstvo nie je choroba, ale požehnaný stav, tak by sa mohlo k tomu pristupovať trošku inakšie, ale to my neovplyvníme. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí