Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě dělali konizaci,nemusíš se vůbec bát.Nastoupila jsem v neděli odpoledne do nemocnice,v pondělí v 8hod.jsem šla na sál,trvá to asi 10minut a druhý den jsem šla domu.Dělali histologii,při další kontrole řekl MuDr.výsledky.Čekalo mě jakoby šestinedělí.Doporučil mi otěhotnět co nejdříve,ale musela jsem počkat 3měsíce a pak až.Otěhotněla jsem napoprvé,mám krásného 2letého syna.Prý se to může vrátit,já to mám všechno v pořádku zatím.Neboj se,nic to není.Děti mít určitě budeš ![]()
Dekuji za uklidneni…Ale jako kazdy mam z toho strach..Dr.mi taky rikal,ze je to jen maly zakrok…Ale prece jen…:-)
Může se jednat o „vypálení“ čípku, to jen ošetří povrch čípku.
Já jsem po konizaci a miminko čekám, kamarádka po konizaci čeká teď druhé. A vlastně ještě jedna kamarádka měla nádor vrostlý až do dělohy, který jí odebrali a v lednu čeká miminko.
Mi odebrali 1/3 čípku, ale předtím dělali biopsii a před ní ještě testy na určení typu viru HPV.¨
Vir už v sobě máš navřdy a odstraní to „bujení“ a pak tě budou hlídat. Záleží, jelsti máš přednádorové stavy nebo nádor, ale i ten může bvýt nezhoubný.
Neboj,já byla pos*aná strachy,všechno se mi klepalo,brečela jsem a tak.Akorát jsem tím vyděsila manžela,protože se pak o mě hrozně bál.Doteď mě to mrzí.A když bylo po tom zákroku,řekla jsem si-to je všechno?Fakt zbytečnej strach…Jestli ti na to přišli včas,tak to bude dobrý.
Prave,ze prisli na to vcas…U dr jsem byla pred pul rokem a vysledky mi vysly dobre a ted mi vysly tak,ze uz tam neco je…Tak doufam,ze po tom zakroku bude vse ok…Taky jen brecim,ale manzel rika,ze to bude dobre,ale ja mam posledni dobou ve vsem smulu,tak doufam,ze uz bude pak jen lip…Snad se jeste dockam i vytouzene holcicky ![]()
Ajanecka píše:
Prave,ze prisli na to vcas…U dr jsem byla pred pul rokem a vysledky mi vysly dobre a ted mi vysly tak,ze uz tam neco je…Tak doufam,ze po tom zakroku bude vse ok…Taky jen brecim,ale manzel rika,ze to bude dobre,ale ja mam posledni dobou ve vsem smulu,tak doufam,ze uz bude pak jen lip…Snad se jeste dockam i vytouzene holcicky
Dočkáš,určitě
neboj a nebreč,fakt to nic není ![]()
Ahoj. chtěla bych se zeptat. v jakém týdnu začíná měkknout čípek? jsem v 32. tt a bylo mi to dnes sděleno, ale nemám se prý znepokojovat a přijít za 14 dní na kontrolu. děkuji
@Anonymní píše:
Ahoj. chtěla bych se zeptat. v jakém týdnu začíná měkknout čípek? jsem v 32. tt a bylo mi to dnes sděleno, ale nemám se prý znepokojovat a přijít za 14 dní na kontrolu. děkuji
Jak komu. Já měla do 34. týdne CS 0, do péče pordonice mě moje dr. předávala ve 35. týdnu s CS 2.
Ahojky Holky…je to par dni co jsem se dozvedela,ze mam nejake nezname tecky na deloznim cipku,po konzultaci s doktorem mi oznamil,ze budu muset podstoupit maly zakrok???Muzu se zeptat,zda by se mohlo jednat o tu konizaci?A jak to vsechno probiha???Jak dlouho budu muset byt v nemocnici?Zda se po odstraneni dale budou rozsirovat ty viry a jestli pak budu moci mit jeste deti???byla bych rada za vase nazory,pokud s tim mate nektera z vas zkusenosti…Dekuju vsem…Alena