Konizace a děložní čípek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.1.12 09:00

Delozni cipek

Ahojky Holky…Vim,ze tohle tema se tady vyskytlo uz mnohokrat,kazda zde pise jak ta konizace probiha v poradku,ale ja mam tak sileny strach,v noci nespim,bojim se,ze se neprobudim po operaci a navic co bude nasledovat pak…?Jsem objednana na 25.1.,tak uz at je to za mnou…Mam doma dve male deti a ty o nicem nevi.Ach jo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3259
23.1.12 09:05

neboj se. fakt to nic není. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.12 09:07
Anonymní píše:
Ahojky Holky…Vim,ze tohle tema se tady vyskytlo uz mnohokrat,kazda zde pise jak ta konizace probiha v poradku,ale ja mam tak sileny strach,v noci nespim,bojim se,ze se neprobudim po operaci a navic co bude nasledovat pak…?Jsem objednana na 25.1.,tak uz at je to za mnou…Mam doma dve male deti a ty o nicem nevi.Ach jo.

Holka, vůbec ničeho se neboj, u mě konizace proběhla před dvěma a půl lety v červenci. Ráno jsem nastoupila do nemocnice, za dvě hodiny šla na sál (trvalo to asi půl hodiny), probouzela jsem se na pokoji, kde mě sestřičky opečovávaly a po dvou hodinách po probuzení už se mnou šly čůrat, abych se co nejvíc probrala z narkozy… A jelikož jsem měla odvod z nemocnice, po 13.té hodině už jsem šupajdila domů. Byl to pátek, takže pak dva dny to chce totální klid, jen polehávej, budeš unavená, hlavně NETAHEJ NIC TĚŽKÉHO!!! A nepodceňuj to! v pondělí jsem už šla do práce. Po konizaci ti začne běžné šestinedělí, budeš slabě krvácet. Po 14ti dnech začneš krvácet víc, toho se nelekej, to je tím, že se vyloupne stroupek z rány… Krvácet budeš cca 6 neděl, kdy se doporučuje se jen sprchovat, nekoupat v bazénech, používat vložky ne tampony, a pochopitelně nemít sex… Jinak vůbec nic.. Ale ty 2-3 dny po zákroku opravdu odpočívej. Opravdu se nemáš čeho bát…:-) Jo a kontroly: po konizaci se na gynekologii chodí co tři měsíce na kontroly, já jsem měla CIN III a jsem nyní naprosto v pořádku. A to sice tak, že jsem těhotná a čekáme naše první miminko. Tak moc držím pěsti a napiš mi po zákroku, jak jsi na tom! Budu se moc těšit na zprávy od tebe a držím ti pěstičky! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
23.1.12 09:18

Ahoj.
I mě čeká konizace. 9. února jdu na konzultaci do COPu v Plzni a tam mě objednají na zákrok. Snad by mi to mohli udělat ambulantně… Taky se bojím, hlavně výsledků z histologie. ale musíme doufat, že to bude dobré? Jaký jsi měla nález na cytologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.12 09:23
Soňa79 píše:
Ahoj.
I mě čeká konizace. 9. února jdu na konzultaci do COPu v Plzni a tam mě objednají na zákrok. Snad by mi to mohli udělat ambulantně… Taky se bojím, hlavně výsledků z histologie. ale musíme doufat, že to bude dobré? Jaký jsi měla nález na cytologii?

No já ho měla špatný, měla jsem to prožraný virem až do samého okraje toho skrojku, ale tím se neorientuj, protože mě tohle zanedbala moje gynekoložka MUDr. Remešová (chrudim), měla jsem špatné výsledky, čili CIN III už dva roky, a to mě měla hnát na konizaci již před těmi 2 lety a vykašlala se na to.. Histologie dopadla špatně, byla jsem víc hlídaná a čekalo se, co se s tím stane. někdy se totiž stane, že ty zbytky viru, co zůstanou na čípku se samy zahubí. a to byl můj případ. Jen jsem měla zakázáno rok otěhotnět, jinak žádné důsledky nebyly. Po roce jsem šla na velkou kontrolu k panu operatérovi, který naznal že je vše OK. Ničeho se neboj!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
23.1.12 09:49

Já byla na konizaci před 6 lety - narkoza v pohodě, druhý den jsem šla do práce, vůbec jsem potom nekrvácela ani nešpinila. Upřímně - zubař je mnohem nepříjemnější :mrgreen:
Jenže od té doby jsem měla jako prevenci proti HPV důrazně doporučený kondom - moc jsem z toho ze začátku nadšená nebyla… Ale netroufala jsem si to podcenit. Teď jsem ve 34.tt s dvojčaty a čípek držííííííí :potlesk: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.12 09:55

Lu78: tak to gratuluji!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
23.1.12 10:17

ahojky,jak píšou holky,není se čeho bát,je to opravdu rychlovka.
3 roky jsme se s manželem snažili i o miminko a nic,pak jsem musela na konizaci a přesně po půl roce jsem otěhotněla.Celé těhotenství čípek držel a už mám doma 9 měsíční holčičku.Poctivě chodím na kontroly a je vše v naprostém pořádku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ajanecka2
23.1.12 11:41

A delali vam i nejake predoperacni vysetreni???Prave,me objednali do nemocnice na 7hodin rano a kdyz sem se ptala,jestli si mam obehat vysetreni co se tyce tlaku a tak tak mi rekli,ze neni potreba…Tak mi je to nejake divne,proc vlastne nic nepotrebuji…:-(Prece je to zakrok v narkoze,tak by meli mit jistotu,kdybych jim tam zkolabvala nebo tak,ne???Zjistili mi to vcas,takze snad to nebude mit nejake vazne nasledky…

• Citovat
  • Upravit
23.1.12 11:43

ajanecka2: no vzhledem k tomu že mě bylo 32 let, tak jsem si jen oběhla předoperační (jen tlak a celkově omrknout zdrav. stav) jen u svého praktického lékaře. Třeba tě změří až v nemocnici. Kolik ti je roků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ajanecka2
23.1.12 11:56

je mi 28…tak ja jsem nad tim uvazovala,ze bych jeste zitra zasla ke sve obvodacce,aby me trochu omrkla a zmerila tlak a treba poslala na plicni,tak jako pri porodu…Myslis,ze je to zbytecne???

• Citovat
  • Upravit
23.1.12 12:01

ajanecka2: to si spíš zavolej na gynekologii, jestli tohle máš podstoupit… Je ti málo na to aby tě posílali na plicní, to se dělá až od 35ti let… Max ti změří tlak.. jinak nic víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ajanecka2
23.1.12 12:12

No kdyz me dr daval zadanku na tu konizaci,tak nic nerikal o vysetreni…Rikal,ze je to jen maly zakrok,ktery trva asi 5-10min…Takze on asi vi co dela…Asi jsou to je stresy z operace…A mereni tlaku udelaji v nemocnici.Ach jo,uz aby to bylo za mnou…

• Citovat
  • Upravit
ajanecka2
23.1.12 12:15
mishell13 píše:
ahojky,jak píšou holky,není se čeho bát,je to opravdu rychlovka.
3 roky jsme se s manželem snažili i o miminko a nic,pak jsem musela na konizaci a přesně po půl roce jsem otěhotněla.Celé těhotenství čípek držel a už mám doma 9 měsíční holčičku.Poctivě chodím na kontroly a je vše v naprostém pořádku :lol:

Gratuluji k holcicce,taky bych si prala mit doma takovou princeznu…Snad se ji taky casem dockam…Mam doma totiz dva velke raubire… :lol:

• Citovat
  • Upravit
ajanecka2
23.1.12 13:13
Lu78 píše:
Já byla na konizaci před 6 lety - narkoza v pohodě, druhý den jsem šla do práce, vůbec jsem potom nekrvácela ani nešpinila. Upřímně - zubař je mnohem nepříjemnější :mrgreen:
Jenže od té doby jsem měla jako prevenci proti HPV důrazně doporučený kondom - moc jsem z toho ze začátku nadšená nebyla… Ale netroufala jsem si to podcenit. Teď jsem ve 34.tt s dvojčaty a čípek držííííííí :potlesk: :dance: :dance:

Jeee,tak to moc gratuluji k dvojcatkum…:-)Snad to bude vse v pohode,nesnasim bile plaste,tak z toho mam hruzu,jak oni se vzdycky potichu domlouvaji co a jak…Ale snad to bude v pohode.A po jak dlouhe dobe jsi otehotnela??Jo,jo,taky mi dr.rikal,ze hned v ten den pujdu domu a pokud budou nejake komplikace tak na druhy den..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa