Konizace a děložní čípek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
23.1.12 13:16
Soňa79 píše:
Ahoj.
I mě čeká konizace. 9. února jdu na konzultaci do COPu v Plzni a tam mě objednají na zákrok. Snad by mi to mohli udělat ambulantně… Taky se bojím, hlavně výsledků z histologie. ale musíme doufat, že to bude dobré? Jaký jsi měla nález na cytologii?

Mooc ti preju,aby ti to dobre dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
23.1.12 13:44

Ahoj holky, tak já jsem to podstupovala v říjnu, takže relativně čerstvá zkušenost. Ve čtvrtek ráno jsem nastoupila do nemocnice, hned při nástupu mě prohlídnul lékař zdejšího gynekologického oddělení, sestřička změřila tlak, pak jsem šla ještě na jedno vyšetření, ale to teda vůbec nevím, co to bylo :D Asi EKG? Fakt netuším :D No na druhý den ráno přišla sestřička s tím, že na sál půjdu kolem deváté, tak jsem dvě hodiny vystresovaně seděla na posteli a hleděla do zdi, páč to byla moje vůbec první hospitalizace v nemocnici. Pak přišla, odcupitala jsem na sál, tam se mi moc nelíbilo, přišlo mi to takové....... já nevím, trapné, ponižující, … pak jsem zaspala a probudila jsem se na pokoji. Obvolala jsem přítele, kamarádky a rodiče, že jsem se zdárně probudila a pak spala dál. Asi po dvou hoďkách jsem se vzbudila a už normálně fungovala. Byla jsem děsně hladná, takže jsem se vypravila přes celou nemocnici do automatu pro bagetu :D No byla jsem jako by mi nic nedělali. Nic mě nebolelo, byla jsem úplně v pohodě. Ale v nemocnici jsem zůstala do neděle - prý je to běžné. Nález žádný, kontrola za půl roku :) Takže není se čeho bát, určitě bude všechno v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
23.1.12 14:03

Ja myslim,ze kazda nemocnice to ma trosicku jinak…Nekde se jde domu hned v ten den a nekde az na druhy den,podle komplikaci.To se teprve zjisti…Holky moc vam dekuji za podporu a ve stredu mi drzte palce…Mejte se krasne, a ty co je teprve operace ceka,at vam to dobre dopadne…Pa a dekuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.12 14:09

mischalka: tak to gratuluju že ti to dopadlo dobře!! super zpráva!
Ajanecka: tak vidíš, nemáš se čeho bát..:-) Jo a vem si do nemocnice s sebou vložky, může se stát že je budeš potřebovat..:-) a přeju hodně štěstí, hezky si pospinkej a až se vrátíš, napiš nám! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
23.1.12 14:27
Radka Čápová píše:
mischalka: tak to gratuluju že ti to dopadlo dobře!! super zpráva!
Ajanecka: tak vidíš, nemáš se čeho bát..:-) Jo a vem si do nemocnice s sebou vložky, může se stát že je budeš potřebovat..:-) a přeju hodně štěstí, hezky si pospinkej a až se vrátíš, napiš nám! :hug:

Urcite dam vedet…A dekuju…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
23.1.12 18:29
ajanecka2 píše:
Lu78 píše:
Já byla na konizaci před 6 lety - narkoza v pohodě, druhý den jsem šla do práce, vůbec jsem potom nekrvácela ani nešpinila. Upřímně - zubař je mnohem nepříjemnější :mrgreen:
Jenže od té doby jsem měla jako prevenci proti HPV důrazně doporučený kondom - moc jsem z toho ze začátku nadšená nebyla… Ale netroufala jsem si to podcenit. Teď jsem ve 34.tt s dvojčaty a čípek držííííííí :potlesk: :dance: :dance:
Jeee,tak to moc gratuluji k dvojcatkum…:-)Snad to bude vse v pohode,nesnasim bile plaste,tak z toho mam hruzu,jak oni se vzdycky potichu domlouvaji co a jak…Ale snad to bude v pohode.A po jak dlouhe dobe jsi otehotnela??Jo,jo,taky mi dr.rikal,ze hned v ten den pujdu domu a pokud budou nejake komplikace tak na druhy den..

Konizace před 6 lety, před 5 lety jsem přestala brát HA, když jsem stejně musela s kondomem… no a až jsme se s partnerem rozhodli mít dítě, tak jsme vynechali ten kondom a po cca 2 měsících jsem byla v tom :dance: :mrgreen: (Je mi 33, manželovi 28.)
Na tu konizaci mi moje gynekoložka doporučila, ať nechodím do fakultní nemocnice, kde by to sice bylo zadarmo, ale mohl by se tam na mně cvičit nějaký medik. Ať jdu radši na soukromou kliniku, kde si sice člověk připlatí (tehdy myslím 600-800,–), ale budou se k němu za ty prachy i úměrně chovat. Nelituju, servis, přístup, prostředí a tak bylo fakt super.

Jo a jak se tady někdo ptal na předoperační vyšetření - ano, vyplnila jsem poměrně podrobný dotazník (váha atd., jestli beru léky, jestli mám alergie, prodělané choroby, operace, vážné choroby v rodině apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.1.12 14:32

Ahojky holky,tak jsem doooooma…No musim vam rict na to jaky jsem mela strach,tak to bylo super…Jak uz tady nektera z vas psala zubar je horsi…Rano jsem prisla a uz jsem i doma…Ted uz jen jestli se vse zahoji tak jak maaa…Mam zatim obrovskou radost… :) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
25.1.12 16:27

Ajanecka
Tak to je paráda :potlesk: Tak přeju rychlé uzdravení a hlavně super výsledky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.1.12 16:42

Dekuji Mischalka…Snad vse bude dobre… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.12 17:30

Ajanecka: vidíš, a já na tebe dneska tak moc myslela a říkala jsem si kolem poledne, jestli už se probouzíš.. a jak ti je?? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.1.12 18:33

Je mi dobre,sice se mi trosicku jeste podlamuji sem tam kolena,ale da se to…Nic me neboli a po operaci to bylo dobry…Prospala jsem se asi hodinu a pak se vzbudila a byla jsem fit,jako vetsina holek co tam byla se mnou… :) cekala jsem,ze budu mit nejake bolesti a zatim nic…Akorat me tam trosicku odradili,prt mi ta pani dr.co me propoustela rikala,ze mi vzali vice toho cipku a tak neni jiste zda-li budu mit jeste deti…Tak jsem z toho takova podrazdena… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.12 18:47

Odebraný čípek nemá vliv na možné těhotenství.. To má vliv pak na to, když bys byla v 6 a výš měsíci, že by to mimčo nemělo v děloze jaksi co držet, protože ten čípek je takový jakože špunt, ale ničeho se nelekej, chodí se i na plastiku čípku, takže ti ho můžou vymodelovat znova… Myslím, že to co ti řekla Dr je značně hloupé, protože nemůže vědět verdikt z histologie… A co ti řekla propouštěcí Dr přesně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.1.12 18:59

Rekla mi,ze ted mam nejakou dobu odpocivat,nejmene tyden.Jenze s detma to moc nejde,ale manzel si vzal dovolenou,tak mi pomaha…Jinak nechtela mi presne rict,kolik mi vzali cipku a na vysledky si mam volat za 10dni…Takze jsem na to zvedava…Tak mesic mam byt bez sexu a dodrzovat hygienu…Jinak nic moc mi toho propousteci nerekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.12 19:02

A chceš o tom něco říct, nebo víš co a jak? pokud ano, jsem na skype ruzova.perlicka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
27.1.12 14:17

Muzu mit jeste otazku???Ted po te konizaci je to prvni den a tak jako vcera dnes ze me neco vypadlo!!!Bleeee,bylo to nechutne,chtelo se mi z toho zvracet…byl to malej ctverecek cca 1cm o vsech stranach.Mohlo se stat,ze tam neco zapomeli nebo je to ta zatka na tom cipku nebo co to muze byt???nebo mam radeji hned kontaktovat dr???Krvacim jen slabe tak jako vcera po operaci…Vubec se v tom nevyznam,netusim…poradite mi nektera???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí