Děložní čípek během těhotenství

260
5.11.10 16:04

děložní čípek během těhotenství

ahoj holky

mám takový dotaz. Je možné že v průběhu těhotenství se mění někdy čípek. Protože si každý večer a ráno musím zavádět utrogestan, vím v jakém stavu se můj čípek nachází a včera večer i dnes ráno jsem ho nemohla ani nahmatat, přitom předtím to nebyl žádný problém, byl tvrdí a dlouhý. Mohl by to být problém? Nevím jestli je to důvod plašit a volat doktorovi…mám strach aby to neznačilo něco špatného :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2785
5.11.10 16:11

Ahoj,tak já jsem v 10tt, čípak jsem před pár dny zkoumala a mám ho měký a hodně krátký..skoro jsem ho taky nemohla nahmatat.
Včera jsem byla u Dr.na kontrole,nijak se nad tím nepozastavovala, prý je vše ok.Takže buď v klídku, myslím, že to nic neznamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
5.11.10 16:15

Děkuju Daniello za odpověď. K dr. jdu až ve středu, to budu taky 10+5 :wink: tak doufám, že to bude dobré :-) . Trošku jsi mě uklidnila, ale stejnak mi to přijde divný. Doufám že se zas prodlouží a ztvrdne. Kdybych si tam nemusela aspoň dvakrát denně sahat :roll: .Takhle se akorát stresuju.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
5.11.10 16:21

Myslím že můžeš být naprosto v klidu, sama asi nepoznáš jestli je to ok ale třeba je čípek jinak natočený a proto si ho nenahmatala. Jestli je všechno jak má být pozná asi jen doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
5.11.10 16:25

neli, je úplně jiný, teď ho nahmatám, může být tak 1 cm dlouhý, ale je měkký a pootevřený. Sice už jsem jednou rodila, takže je to asi možné :nevim: Každopádně ještě před 2 dny jsem měla co dělat zavést utrogestan, protože byl dlouhý a tvrdý, tak jsem ho zaváděla podél čípku, ráno jsem ho ale tentokrát vleže ani nenahmatala. Teď už jo, jak jsem psala shora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
5.11.10 16:28

pokud můžu poradit nezkoumej čípek,akorát se stresuješ,zkus svému tělu věřit,bude to pro Tebe a miminko daleko přínosnější :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
5.11.10 16:28

myslím že bude delší než jeden cm neboj. já jsem teda už v 37.týdnu těhotenství ale naposledy jsem měla v 35.týdnu čípek pořád ještě 2cm a to mě doktor vyšetřoval a připadalo mi že ho snad nemohl ani nahmatat jak byl vzadu ale napsal do prukazky že má 2cm. Takže neboj normálně na začátku těhotenství má být tak 3-4cm dlouhý ale každý to má jinak někdo ho má už na začátku 2cm a vše probíhá tak jak má.Někdy je možná lepší nezkoumat to.já jsem taky na začátku těhotenství zaváděla utrogestan a čípek se mi taky nezdál moc vepředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
5.11.10 16:30

Tak jsem to teď ještě jednou zkoumala, a mam ho pořád stejně..měký a krátký.
Nebude to tím, že už jsi rodila, protože já ještě nerodila a taky ho tak mám :nevim:
Jsme na začátku těhotenství,já myslím, že se ten čípek během měsíce dvou může zase změnit ne?
teď jsi mě teda vystrašila,budu nad tím přemýšlet,jestli je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
5.11.10 16:32

Však se na to už těším až nebudu muset zavádět utrogestan, to už si tam ani nesáhnu :mrgreen: No nebudu se stresovat, nekrvácím, nic mě nebolí, tak co. :-) děkuju holky za uklidnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
5.11.10 16:35

Daniello to jsem nechtěla, vyplašit tě. Omlouvám se. Ale jsi po kontrole, vše v pořádku tak to tak bude i dál, neboj. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
5.11.10 16:36
bludička11 píše:
Daniello to jsem nechtěla, vyplašit tě. Omlouvám se. Ale jsi po kontrole, vše v pořádku tak to tak bude i dál, neboj. :kytka:

jo já vím, ale přemýšlet nad tím stejně budu,pak písni,co Ti na to řekl Dr.
ale taky si říkám, že pokud nekrvácím,nic mě nebolí,tak je vše ok.
držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
5.11.10 16:41

Myslím, že se mění i délka pochvy během dne. Při zavádění - mimo těhotenství teda - mi někdy stačilo zavést na půl prstu a někdy jsem vůbec k čípku nedosáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
5.11.10 16:41

Určitě dám vědět a nemůžu se dočkat kontroly :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
5.11.10 19:24

Tak já měla ten samý pocit,taky jsem dávala utroš,čípek vždy hned nahmatala a pak jednou nic,měkký,rozplacnutý.Mohlo to být taky kolem toho 10 tt.Samozřejmě jsem plašila,ale zbytečně,za měsíc rodím :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
5.11.10 19:44

Ahoj, taky zavádím utrogestan a taky se mi na týden někam ztratil, začala jsem plašit. Teď mi připadá, že je výš (asi se mi narovnává děloha ze zakloněné polohy) a taky trochu měkkčí. Nesmíme se tak sledovat. Co jsem se na netu různě dočetla, tak to taky některé měly a dr to nijak nekomentoval. Tak držím pěsti, taky jdu příští týden na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí