Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky
mám takový dotaz. Je možné že v průběhu těhotenství se mění někdy čípek. Protože si každý večer a ráno musím zavádět utrogestan, vím v jakém stavu se můj čípek nachází a včera večer i dnes ráno jsem ho nemohla ani nahmatat, přitom předtím to nebyl žádný problém, byl tvrdí a dlouhý. Mohl by to být problém? Nevím jestli je to důvod plašit a volat doktorovi…mám strach aby to neznačilo něco špatného ![]()
Ahoj,tak já jsem v 10tt, čípak jsem před pár dny zkoumala a mám ho měký a hodně krátký..skoro jsem ho taky nemohla nahmatat.
Včera jsem byla u Dr.na kontrole,nijak se nad tím nepozastavovala, prý je vše ok.Takže buď v klídku, myslím, že to nic neznamená.
Děkuju Daniello za odpověď. K dr. jdu až ve středu, to budu taky 10+5
tak doufám, že to bude dobré
. Trošku jsi mě uklidnila, ale stejnak mi to přijde divný. Doufám že se zas prodlouží a ztvrdne. Kdybych si tam nemusela aspoň dvakrát denně sahat
.Takhle se akorát stresuju.....
Myslím že můžeš být naprosto v klidu, sama asi nepoznáš jestli je to ok ale třeba je čípek jinak natočený a proto si ho nenahmatala. Jestli je všechno jak má být pozná asi jen doktor.
neli, je úplně jiný, teď ho nahmatám, může být tak 1 cm dlouhý, ale je měkký a pootevřený. Sice už jsem jednou rodila, takže je to asi možné
Každopádně ještě před 2 dny jsem měla co dělat zavést utrogestan, protože byl dlouhý a tvrdý, tak jsem ho zaváděla podél čípku, ráno jsem ho ale tentokrát vleže ani nenahmatala. Teď už jo, jak jsem psala shora.
pokud můžu poradit nezkoumej čípek,akorát se stresuješ,zkus svému tělu věřit,bude to pro Tebe a miminko daleko přínosnější ![]()
myslím že bude delší než jeden cm neboj. já jsem teda už v 37.týdnu těhotenství ale naposledy jsem měla v 35.týdnu čípek pořád ještě 2cm a to mě doktor vyšetřoval a připadalo mi že ho snad nemohl ani nahmatat jak byl vzadu ale napsal do prukazky že má 2cm. Takže neboj normálně na začátku těhotenství má být tak 3-4cm dlouhý ale každý to má jinak někdo ho má už na začátku 2cm a vše probíhá tak jak má.Někdy je možná lepší nezkoumat to.já jsem taky na začátku těhotenství zaváděla utrogestan a čípek se mi taky nezdál moc vepředu.
Tak jsem to teď ještě jednou zkoumala, a mam ho pořád stejně..měký a krátký.
Nebude to tím, že už jsi rodila, protože já ještě nerodila a taky ho tak mám ![]()
Jsme na začátku těhotenství,já myslím, že se ten čípek během měsíce dvou může zase změnit ne?
teď jsi mě teda vystrašila,budu nad tím přemýšlet,jestli je to ok.
Však se na to už těším až nebudu muset zavádět utrogestan, to už si tam ani nesáhnu
No nebudu se stresovat, nekrvácím, nic mě nebolí, tak co.
děkuju holky za uklidnění
Daniello to jsem nechtěla, vyplašit tě. Omlouvám se. Ale jsi po kontrole, vše v pořádku tak to tak bude i dál, neboj. ![]()
bludička11 píše:
Daniello to jsem nechtěla, vyplašit tě. Omlouvám se. Ale jsi po kontrole, vše v pořádku tak to tak bude i dál, neboj.
jo já vím, ale přemýšlet nad tím stejně budu,pak písni,co Ti na to řekl Dr.
ale taky si říkám, že pokud nekrvácím,nic mě nebolí,tak je vše ok.
držím palce ![]()
Myslím, že se mění i délka pochvy během dne. Při zavádění - mimo těhotenství teda - mi někdy stačilo zavést na půl prstu a někdy jsem vůbec k čípku nedosáhla.
Tak já měla ten samý pocit,taky jsem dávala utroš,čípek vždy hned nahmatala a pak jednou nic,měkký,rozplacnutý.Mohlo to být taky kolem toho 10 tt.Samozřejmě jsem plašila,ale zbytečně,za měsíc rodím
.
Ahoj, taky zavádím utrogestan a taky se mi na týden někam ztratil, začala jsem plašit. Teď mi připadá, že je výš (asi se mi narovnává děloha ze zakloněné polohy) a taky trochu měkkčí. Nesmíme se tak sledovat. Co jsem se na netu různě dočetla, tak to taky některé měly a dr to nijak nekomentoval. Tak držím pěsti, taky jdu příští týden na kontrolu.