Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě pobolival podbřišek v pravidelnych intervalech když to trvalo asi 4h po 20minutach…tak jsme jeli do porodnice…zkontrolovali..nechali si mě tam jestli se to rozjede nebo ne ale říkali že spíš asi poslislcci..otevřená sem byla pro prst..ale protože sem měla rodit cícísařem (mimčo tam bylo zadkem) tak si mě tam nechali přes noc. Druhý den po obědě mě pustili…a dalsi den mi odtekla voda…to už si mě tam nechali
takže myslím že to poslíčci asi nebyli ![]()
Pokud si nejsi jistá tak prostě zajedte do porodnice…
Jinak plodovka ti ani odtéct nemusí…ani zátka nemusí to sejít..nebo až s tou plodovkou rovnou na sále…
Mně v noci z pondělka na úterý vzbudily kontrakce po 4-7 minutách, ráno jsem jela do do poradny, tam mně poslali domů, protože jsem bydlela kousek, jinak bych už zůstala v nemocnici. Odpoledne ve tři už byly kontrakce po pěti minutách, v pět hodin začali být po třech a bolestí jsem musela křičet a něčeho se držet. Zavolala jsem v sanitku, v šest jsem byla v boxu a ve středu ráno jsem porodila.
Voda mi sama neodtekla, takže jsem to poznala podle těch kontrakcí, které přestaly být „nepřijemné“ a začaly být vyloženě agresivní ![]()
Taky jsem asi tři hodiny před porodem zvracela.
Doktorka tě zbytečně vystrašila. Hodně holek chodí i několik týdnů trochu otevřená (na 2-3cm) a nikdo to neřeší, pokud to není extra brzy. Chápu, že jako prvorodička jsi teď nervózní a budeš hlídat každé píchnutí. Zkus se uklidnit, raději odpočívat, ale nebrat to jako rozsudek, že určitě máš brzký porod zpečetěný. Tvrdnutí břicha je normální, může být až trochu bolestivé, ale porodní kontrakce jsou spíš omračující a pravidelné. Odtok plodové vody je taky jasný, jinak se snaž být v klidu a odpočívat, dokud můžeš. ![]()
Ahoj holky, prosím o radu. Jsem 35tt a dnes na kontrole mi doktorka oznámila, že sice se ještě neotvírám, ale mám to dole zkrácené. Prý by bylo fajn, kdybych vydržela ještě aspoň 14 dní, ale vypadá to, že malá už takhle dlouho nevydrží.
pro jistotu jsem už zabalila, protože prý můžu porodit už klidně dnes v noci. Chci se zeptat, jak jste poznaly příchod porodu? Od té doby co mi začalo v těhotenství tvrdnout břicho, to mám vždy delší než by mělo být. Na což jsem i upozorňovala doktorku. Proto na to neberu moc ohled. Každopádně, malá je poslední hodinu docela akční, a poslední 3 dny mi vylítává bolest do hýždě (projede to od spodku zad až dolů), momentálně teď to ale probíhá tak, že dostanu ránu do podbřišku, a pak to hned vystřelí..trvá to už tu hodinu a já nevím, jestli mám být v pozoru, jestli se náhodou neblíží odtok plodovky. Vím, že mi na tohle nikdo nedokáže dát odpověď a je to individuální. Jen mě zajímalo, jestli nějaké z vás taky takhle začínal porod.