Denní plán alá Ordinace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2752
26.11.12 18:01

Denní plán a lá ordinace

Ahoj holky, nekoukáte někdo na ordinaci, jak si Zdena Suchá udělala ten denní plán??? co na to říkáte??? zjistila jsem totiž, že taky vůbec nestíhám max. vytřít když malej spí,,, do teďka jsem uklízela po nocích když malej usnul a to taky nejde :,( :,( a tak jsem si udělala taky plán ale ne od hodiny ale na dny př.
PO - zalít kytky, vyprat ÚT- utřít prach, vytřít
ST- vysát, uklidit spodní koupelnu… v neděli mám volno
asi budu vypadat jako b…c :roll: ale vyzkouším a možná že to opravdu usnadní práci. Teď jsem tady v sobotu uklízela od jedné do devíti večer a byla jsem vyflusaná, padla jsem na h..u do gauče a vstávala až ráno / velký barák - Vánoční výzdoba, mytí oken, vytírání, prach, povlíct… / manžel byl doma tak hlídal a v noci krmil ale pak na týden odjede a s malým opravdu nic nestíhám - buď jezdíme s kočárem nebo vyžaduje pozornost, chce si hrát. Když budu dělat každý den něco tak bude pořád uklizeno a já tady nebudu běhat jak po..k :,( :,( :,( a jak to zvládáte vy??? Díky za typy :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17878
26.11.12 18:06

Ahoj, znas system Fly lady?
zkus projit tyhle stranky: http://pojdte-dal.cz/ je tam spousta tipu- a prave mireno na ty, co nestihaji- uklid na 15 minut denne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
26.11.12 18:20

Mám plán na celý týden, zaběhlí už několik let, dodržuji ho +-.
Pondělí peru, tím, že peru pravidelně, manžel automaticky chystá věci, co chce vyprat. K tomu umývám koupelnu a záchody.
V úterý většinou vysávám a umývám země.
Mám sušičku tak nežehlím, jinak sjem ve středu žehlila. Ob den vysávám, většinou ob den vařím.
Mám to rozvržený tak, abych vše stihla a pátky mám volné. Ale nesmím pustit počítač jinak to nestihnu. A ve čtrvtky uklízím třeba prach, nebo převlíkám postele, ted okolo vánoc jsem toho dělala víc, tak mi klasický pklid trochu vázne.

Příspěvek upraven 26.11.12 v 18:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
26.11.12 18:21

Fly lady -pojdte dál je fakt super, jsou tam různé vychytávky. chvíli jsme podle toho taky jela, fakt to usnadní práci, ale bohužel já u ničeho dlouho nevydržím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.11.12 18:23

Něco takového je super, ovšem nesmíš zapomenout si to napsat a pak kam sis to dala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
26.11.12 18:30

Víceméně to taky tak dělám, jen to nemám nikde sepsané. Každý den něco málo, jinak bych to absolutně nezvládala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
26.11.12 18:32

No dneska jsem si to vytiskla a dala na lednici :think: tak jsem zvědavá, jak to budu zvládat a hlavně, jak dlouho to takhle vydržím :nevim: nárazové akce mi opravdu nedělají dobře :poblion: už jako malá - Vánoční úklid, Velikonoční… jsem nesnášela - nemohla jsem pochopit, že když se každou sobotu uklízelo od stropu po podlahu :roll: proč to mám zrovna před Vánoci dělat znova, jako by jsme celý rok neuklízeli a před vánoci HRRR NA NĚ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
26.11.12 18:44

Tak plán jsem zkoušela taky. Nevydrželo mi to ani týden. :,( Bylo sice hezké, že jsem měla na úterý praní, když mně ve středu došli všichni tři kluci z venku jak čuňata. Na pondělí vytírání, no a ono zrovna v úterý začalo pršet a děcka mi zaprasily celou chodbu. :cert: U mě prostě plán nefunguje, tak nějak mám pořád doma trochu binec :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
26.11.12 18:50

Tak ja ma dve deti a stiham co potrebuju..rano v 8 vede tata kluka do skolky, ja dam mladsi do pokojiku na zem s hrackama, to pak mam 2 hodky cas na praci, takze uklidim, uvarim, obcas si pohraju s malou, na 12 jdem pro kluka do skolky, po prichodu domu jde mala spat, ja se ucim se starsim k zapisu do skoly, po probuzeni maly jsme venku a kdyz je hnusne, neco vyrabime…odpoledne zasadne neuklizim, max to, co zaspinime po obede..pak jen spichnu rychlou veceri a jdem koupat a uspavat..delam to tak kazdy den od narozeni maly a ona se taky hezky naucila, kdy si ma hrat sama a kdy sedim u ni a hrajem si spolu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.11.12 19:54

@berunkab3 tak zrovna vytírání je asi činnost, kterou je lepší zařadit max. obden - aspoň u nás :lol:

A co se týče praní, tak se mi osvědčil systém od FlyLady - 1 pračka denně. Jednak máme malou studnu, která celodenní praní nedává, jednak se o pračku dělíme, takže já vím, že peru pondělí, středa, pátek, např. Raději bych prala denně, ale to by se ostatním nelíbilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
28.11.12 16:15

Ahojky. Také jsem si zkoušela psát plán co který den dělat. Bylo to super, akorát teď kvůli škole a brigádě nestíhám a cítím se kvůli tomu fakt blbě když se na ten plán podívám. Poradíte jak to vyřešit?
Př: Na pátek mám plán zamést a vytřít (zametám denně kvůli psovi a dobrému pocitu :lol: ). Jenže v pátek odcházím v 6 ráno do školy, po škole jdu hned do práce a domů přijedu většinou lehce po 23h. A to už jsem opravdu unavená, takže zapadnu do postele a spím. Vetšinou to tedy přehodím na sobotu ráno, ale stejně z toho mám špatný pocit :D Nějak jsem ještě nepřišla na to, jak si to mám lépe zorganizovat :nevim:
Práci ke škole mám poměrně krátce (předtím jsem se držela přesně podle plánu-jsem tak trochu puntíčkář :lol: ). Budu vděčná za vaše rady :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.11.12 20:51

@Saintpaulia tak vytirej ve čtvrtek a v sobotu :mrgreen: Nevím, proč vytírat zrovna v den, který máš tak nabitý, stejně tam nejsi a pes to určitě neocení. Nebo musíš otupět a pak ti bude nějaký plán fuk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
28.11.12 21:14

@Angua
Ten pátek byl jen příklad. Takhle naplněný celý den nemám jen v pátek ale skoro pořád, takže mám defacto volnou jen neděli a nechci uklízet jednou týdně. Takže hledám někoho, kdo to má podobně a prozradí mi, kdy uklízí? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.11.12 22:23

@Saintpaulia aha, já myslela, že je to jeden den v jinak normálním týdnu. Tak to ti asi nezbude nic jiného, než si ráno přivstat :mrgreen: Nebo zameteš večer… Nějak ale nevidím moc důvod, proč bys měla denně uklízet, když nejsi doma a nenaděláš si tam tím pádem bordel :think: Jestli bydlíš sama a nejsi celé dny doma, tak co tam můžeš mít za nepořádek? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.11.12 22:28

Jakože strašně moc činností trvá fakt chviličku - třeba i to zametení by ti zabralo např. 10 minut - jenom člověk má v sobě takové ty bloky jakože je nepatřičné v 5:30 ráno zametat :lol: Nebo třeba umýt okno, když má za hodinu přijít návštěva - ale pokud ta činnost trvá třeba 15 minut, tak proč by ne :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný