Deprese a péče o dítě

Anonymní
29.8.23 08:22

Deprese a péče o dítě

Ahoj maminky,

bohužel trpím na deprese, bohužel místo toho, aby se mi lepšily, tak je to pořád stejně špatné, i když užívám antidepresiva a pravidelně navštěvují psychiatrii a psychologa.

Jsem z toho už na dně, jsem stále unavená, mám dvouletého syna, kterého miluji, ale často prostě není síla mu uvařit, tak dostane koupený HiPP, takové to jídlo pro větší děti. Nemám sílu uklízet, takže uklízím narazove. Nejvíce mě duši, když nemáme žádný program, přítel je celý den v práci a já se synem musím být doma.

Mám hrozně velké výčitky, hlavně kvůli vaření, kvuli tomu, že jsem selhala, nejsem dobrá v domácnosti a celkově je mi porad tak uzko a zle.
Co byste poradili? Jak dál? :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17116
29.8.23 08:40

Nejlepší je vyrazit ven a nebýt pořád doma - do herny, na cvičení pro batolata, plavání, jsou různé klubíky, když je ošklivo, mateřská centra, být mezi lidma, na návštěvu k rodičům nebo za kámoškama se stejně starými dětmi, jo a ty skleničky/dětské hotovky jsem dávala taky, hlavně jídla co neumím uvařit nebo my nejime a chtěla jsem aby to ochutnal, nebo se mi to v tak malém množství nevyplatilo vařit, kupovat celou brokolici, dýni kterou chlap nejí, co s tím pak. Tyhle jídla na 1-3 roky jsme jim vozili i na výlety a dovolené, není to nic špatnýho co by sis měla vyčítat, je to docela jedlé, ochucené, samozřejmě jedli i normální uvařené, ale když jsme byli venku celé dopoledne a měli pak po příchodu hlad (a musely jsme třeba za chvíli s mladší zas do školky pro staršího), hodily se. Na mateřské nejsi kvuli úklidu, ale abys trávila čas s tím dítětem. Zkus si to trochu užít a ten program udělat, jít do zoo, do parku/na hřiště kde jste ještě nebyli, my chodili klidně i jen na nádraží koukat na mašinky;) Jak dlouho bereš ty léky? Chvili trvá, než začnou účinkovat…ale pokud už déle a žádná změna, tak zkusit jiné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
29.8.23 08:47
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,

bohužel trpím na deprese, bohužel místo toho, aby se mi lepšily, tak je to pořád stejně špatné, i když užívám antidepresiva a pravidelně navštěvují psychiatrii a psychologa.

Jsem z toho už na dně, jsem stále unavená, mám dvouletého syna, kterého miluji, ale často prostě není síla mu uvařit, tak dostane koupený HiPP, takové to jídlo pro větší děti. Nemám sílu uklízet, takže uklízím narazove. Nejvíce mě duši, když nemáme žádný program, přítel je celý den v práci a já se synem musím být doma.

Mám hrozně velké výčitky, hlavně kvůli vaření, kvuli tomu, že jsem selhala, nejsem dobrá v domácnosti a celkově je mi porad tak uzko a zle.
Co byste poradili? Jak dál? :srdce:

Proč by jsi se synem musela být doma? Najdi si program - cvičeníčka, fb skupinu ve tvém okolí pro maminky a zapoj se k nim, určitě dělají nějaký sraz, u nás to takhle třeba funguje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17116
29.8.23 08:49

Přes léto jsi to měla taky takhle blbý, nebo jak jste byli vic na sluníčku bylo líp? Ono to taky pomáhá a tohle pocasi naopak moc nepřidá no… i kdyby sis obedy brala z nějaké školní jidelny, opravdu to není zadne selhání, klid, tak to dělá spousta lidi, mas kvalitní jídlo a místo jeho přípravy usetris čas na aktivity s malým - a o tom to je;) Ven, vypadnout, kámošky máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17116
29.8.23 09:01

Jestli dítě ještě vydrží chvili v kočárku a třeba neridis, můžete klidne nekam vlakem, západní Čechy bych ti poradila, nevím odkud jsi, ale já třeba chodila i na cvičení pro mamky s detmi venku, deti mohly být v kočárku nebo jezdit na odrážedle a my behaly s kočárky, posilovaly u lavicek u hřiště kde se zabavily i větší děti, co měl skoro vždy někdo s sebou. Sama bych na to neměla odvahu, takhle v partě to bylo lepší a navíc to vedla fyzioterapeutka, co delala i ty kurzy pro mimina a batolata, takže jsme se znaly z nich. Někde tomu říkají fit mami, nebo strollering, super dětské cvičení po celé ČR už od toho batolecího věku má např. 4gym, i pak pro starší už školkové. Nebo jsou divadélka pro děti, příp. jestli tě to doma hodně ubíjí, tak zkuste třeba na 2 dny v týdnu lesní aj. školičku a ty běž někam na brigádu, mezi lidi. Někomu to může pomoct, připadá si pak, že dělá něco aspoň trochu smysluplného, užitečného, než jen utírat zadek, mýt nádobí a stavět kostky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
29.8.23 09:59

Nejhorsi je byt zavrena doma, zkus hernicky, cviceni plavani, chodit ven za kazdeho pocasi.
Proc jste vlastne doma? To musi byt ubijejici… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
29.8.23 11:24

Jak musíš? Nemusíš! Pořád je turistická sezóna. Mi neříkej, že v okolí není nějakej Park, zámek, kopec, stezka, hrad. Herna, bazén, hřiště. Sednout na bus, vlak snad zvládneš. Mi neříkej, že nemáš nic kam by ses chtěla podívat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.23 13:39

@Atisia Ano, je spousta krásných míst, zoo, výlety po okolí, k rodičům,… Ale bohužel mým dalším psychickým problémem je to, že mám pocit, že partnerovi by tyto me časté výlety vadily, že by měl pocit, že se nestarám o domácnost, utracim peníze, nic nedělám a jen si užívám. Podle něj to tak vůbec není, ale nemohu si pomoct. :,(

• Citovat
  • Upravit
7221
29.8.23 14:04
@Anonymní píše:
@Atisia Ano, je spousta krásných míst, zoo, výlety po okolí, k rodičům,… Ale bohužel mým dalším psychickým problémem je to, že mám pocit, že partnerovi by tyto me časté výlety vadily, že by měl pocit, že se nestarám o domácnost, utracim peníze, nic nedělám a jen si užívám. Podle něj to tak vůbec není, ale nemohu si pomoct. :,(

Komu není rady. Hele tvůj problém. Když chceš sedět doma, necháš se tím užirat, seď si! Ty s tím musíš mít chuť něco dělat, ne my.

Dneska je tu hnusně. Nemam uklizeno, ustláno, navařenou na druh den. Všude se valí hračky, drobky, papíry. Víš co? Jedeme do herny. Já si ten den užiju mnohem vic než sezenim a utíráním prachu.

Kdo jde taky pryč a nechá bordel bordelem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
29.8.23 14:26

Pobyt v parku a na hristi nic nestoji, nrboj
Na hriste lze chodit od jara do podzimu. Porid prckovi odrazedlo
U nas v Praze se da sehnat hernicka za 100-150 kc a muzes tam byt cely den.
Na psychiku je opravdu nejhorsi byt zavrena doma, t9 vim z vlastni zkusenosri.

Musis myslet ze i to dite potrebuje kontakt s ostatnimi, socializovat se, nove podnety. Doma nic z toho nema. Na vylety muzete jezdit vsichni 3.
Ano, stoji to penize, ale precejenom detstvi ma jenom jedno.

A to uzivani si - no nevim, litat za ditetem na odrazedle, hlidat ho na hristi, korigovat brani hracek :palec: ja si to moc neutivam teda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
29.8.23 14:31
@Anonymní píše:
@Atisia Ano, je spousta krásných míst, zoo, výlety po okolí, k rodičům,… Ale bohužel mým dalším psychickým problémem je to, že mám pocit, že partnerovi by tyto me časté výlety vadily, že by měl pocit, že se nestarám o domácnost, utracim peníze, nic nedělám a jen si užívám. Podle něj to tak vůbec není, ale nemohu si pomoct. :,(

Výlet do přírody, hřiště, a sraz s maminkami stojí pálku? Ani bych neřekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
29.8.23 15:54
@Anonymní píše:

Tyhle psychicke obtize se objevily az po diteti, nebo jsi je mela uz predtim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17116
29.8.23 18:46
@Anonymní píše:

A řešíš tohle v terapii? Protože to je škoda, aby tě hlava takhle brzdila. Máš „jen“ deprese, nebo i jinou diagnózu? Měla jsem kamarádku, měla HPO, ta zas měla stres z toho, že malej někde začne křičet, brečet, vejskat a lidi po ní budou blbě koukat, nerada s ním chodila ven sama, tak jsme je vždy vytáhli s sebou, bydlely jsme od sebe kousek. My se psem ven museli, děti se s ním zabavily a my mohly kecat. Šly jsme třeba do parku kam moc lidí nechodilo a mohli si tam i s hafanem lítat jak chtěli, dost jí to pomáhalo, že na něj prostě nebyla sama. A pokud nechceš utrácet, pořád ještě můžete na to hřiště, do lesa, do přírody. My tu máme např cyklostezku kolem řeky, parky, jezdíš autem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17116
29.8.23 18:51
@Atisia píše:
Komu není rady. Hele tvůj problém. Když chceš sedět doma, necháš se tím užirat, seď si! Ty s tím musíš mít chuť něco dělat, ne my.

Dneska je tu hnusně. Nemam uklizeno, ustláno, navařenou na druh den. Všude se valí hračky, drobky, papíry. Víš co? Jedeme do herny. Já si ten den užiju mnohem vic než sezenim a utíráním prachu.

Kdo jde taky pryč a nechá bordel bordelem?

Já mám děti na příměstským táboře, po něm tu můžou zůstat v herně ještě, celý odpoledne o nich nevím. Akorát když mají hlad a žízeň. Tak jsem nám koupila 2 pizzy (ještě si s námi dal klukovo kamarád), minerálku a jsme po večeři :mrgreen: Když nejsme doma, bordelu se tolik neudělá. Ale často to taky nedokážu a na výlet s tátou je pošlu samotné a uklízím. Bo přes týden chodím do práce, vodim je na kroužky a nestíhám vic než běžný provozní věci typu myčka, pračka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17116
29.8.23 18:56
@Anonymní píše:

Hele tohle máš asi z rodiny co? Jezdili jste v dětství na výlety? Nebo měl tenhle přístup tvůj táta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí