Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky! Mám 13 letou dceru a ta má vždy šílené deprese. Vždy když píše Písemku, je z toho úplně hotová. Znáte někoho takového prosím poraďte mi co s tím ![]()
@Kikinka24 to asi nebude deprese ne. Spise trema, uzkost, strach. Doporucuji homeopata
da se s tim dobre pracovat ![]()
Jeste by bylo fajn zamyslet se nad tim, zda jako rodice tomu nepridavate a netlacite na ni ![]()
Taky si myslím, že deprese jako taková to nebude… prostě má strach, je nervózní, to bejvá před písemkama docela normální stav… pamatuju si to podle sebe, jak jsem vždycky byla nervní před písemkou, zvlášť pokud šlo o nějakou důležitou… a jestli po dceři nějak výrazně šlapete kvůli známkám, tak je nervóznější ještě o něco víc… zkuste jí podpořit, že svět se nezboří s občasnou špatnou známkou, ať nemá strach… deprese to podle mě určitě není
Jako malá jsem tím trpěla také, raději než jít nenaučená na písemku a dostat špatnou známku, předstírala jsem, že mě bolí bříško a do školy za žádnou cenu nešla, přerostlo to v ohromnej strach ze školy, z učitelů a samozřejmě ze zkoušení a písemek.. rodiče mě podporovali, nikdy jsem nebyla trestaná za špatné známky, ale byla jsem prostě tak moc soustředěná na to, že musím být nejlepší a mít jen dobré známky a sama jsem chtěla a byla prostě až moc „cílevědomá“ určitě bych někam zašla, ať se tím netrápí tak jako já.. protože mě tohle trvalo tak do 7 třídy a opravdu jsem zažívala hrozné chvíle( nebyla to totiž jen obyčejná nervozita z písemek)
@Kikinka24 bude forma úzkosti.. nic moc neuděláš, maximálně jí dej najevo, že pokud donese špatnou známku, tak se svět nezboří..
U nás je to každé ráno, strach ze školy, pokašlávaní a nauzea ze stresu. Přitom nosí jedničky, když to náhodou nevyjde tak netrestáme, už jsem docela bezradná. Nevíte jestli by pomohl školní psycholog, čaj, homeopatika? Zatím to přisuzuju změněné škole, ale už je 5tř a je říjen, ve škole se ani nenasvačí, přitom když přijde tak je happy. ![]()
Doporučuju postavit se k tomu zodpovědně a navštívit dětského psychologa. je zbytečné aby se s tím trápila, a kdo ví v co by to mohlo vyústit jednou v dospělosti.
@ady01 to může být i kamarády ve škole, může mu být nepříjemný kolektiv
@BarunkaK vím, ale zatím jsem nic nevypátrala, je v nové škole i pro nás je to nové, nevím jestli promluvit s učitelkou, škol. psychologem,…neznám je tak nevím co čekat, on je od malá samotářsky, vždy si vystačil sám
@ady01 tak já myslím že popovídáním si s učitelkou rozhodně nic nezkazíš. V nejhorším řekne že si ničeho nevšimla ![]()
Během několika minut 12 založených diskuzí na téma Strach. Je to náhoda?
@Veronika Pešková píše:
Strachy jsou obavané a zároveň vše ovlivňující. Někdo se jim poddá na celý život, ale při tom práce s nimi není vůbec těžká. Doporučím tuto knížku, ve které se naučíte pracovat s vašemi strachy
https://www.gaiaporadna.cz/…-nechci-bat/
A ten, kdo nechce v depresi býti, musí kolaloku píti ![]()