Deprese z přenášení

4
7.8.14 15:33

Deprese z "přenášení"

Zdravím všechny maminky… Vím, že podobných témat je zde spousta, ale chtěla jsem to trochu zaktualizovat. Dneska jsem podle PM 41+1 a podle UZ 40+0, a když mi včera na kontrole doktor oznámil, že se to k porodu ani zdaleka nechystá, tak mě popadl šílený splín… Vím, že tohle nemůžu ovlivnit, ale říkám si, co asi dělám špatně. Ty poslední týdny jsou děsný a já přemýšlím, proč za mnou moje miminko nechce- že budu asi šílená matka a pokažké když se ozve někdo z okolí, kdo měl termín až po nás, že už porodili, tak brečím jako malá holka… Celé těhu jsem měla pohodové a na miminko jsem se šíleně těšila- je to moje vymodleňátko, ale v poslední době už o tom nechci ani slyšet. :,( Měla jste některá podobný problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
7.8.14 15:35

:kytka: Určitě porodíš, máš vlastně ještě 2 týdny, kdy je to pořád v termínu. Zkus pro pohlazení dušičky nějaké babské rady pro urychlení - zázvorový čaj, svařák, horká vana, sex, mytí schodů… třeba zabere ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
7.8.14 15:39

Ahoj!

V prvé řadě bych ti doporučila nevnímat moc ty řeči o chystání či nechystání k porodu.
Stav tam dole se může změnit i z hodiny na hodinu.

Nejdůležitější je, zkusit dát teď dohromady psychiku. Zkus si najít něco, co bys ráda ještě do porodu stihla. Přečíst knížku, něco ušít, uplést, namalovat…
Dej si každý večer teplou koupel (pokud máš vanu), při tom si pusť pěknou hudbu nebo přečti knížku. Prostě co nejvíce relaxuj, povídej si s miminkem a dej se trošku do pohody. Miminko to vnímá a vyleze až se zklidníš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.8.14 15:39

O joj, ty hormony. Zkus to jinak, říkej si, jak jsi šťastná, že si ještě můžeš užít toho mrňouska v bříšku, věř mi, že ti za pár týdnů bude chybět. Psychika je mocná čarodějka. Navíc se vůbec nestresuj, já s prvorozenou nebyla připravená vůbec, zabetonovaná, dítě snad někde u žaludku nahoře. Doktor kroutil hlavou, že se nic nechystá. V noci mi bylo divně, ráno jsem jela na kontrolu, prý ne ne ne, v dalších třech dnech určitě neporodím a večer byla malá s krásným porodem na světě. Takže fakt nezoufej, hoď nohy nahoru, dej si jahody se šlehačkou a užívej si klidu. Půjde-li splín na tebe, opakuj si, že jsi spokojená máma, užíváš si chvilky se svým bříškem a nejpozději za pár dnů máš mrňouse u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
7.8.14 15:41

Jedné známé taky řekl doktor že to na porod nevypadá a že se URČTITĚ uvidí za týden, a druhý den porodila ;) ale chápu tě. já mám termín příští pátek ale už bych to ráda měla taky za sebou. a zkouším vše možné-česnek, sex, víno, horká vana, meruňkový mléčný koktejl, úklid a nic :) až to přijde tak to přijde- poručit si ty zlatíčka nedají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
7.8.14 15:41

Já to taky zažila, nicméně pořád je lepší přivést na svět zralé miminko. Mně nakonec porod vyvolávali v nejzazší možný termín a narodilo se mi pohodové, spavé a klidné mimčo. Ono těch pár dni navíc udělá svoje a uvidíš, že nakonec nebudeš toho přenášení litovat :-) Minimálně bych to viděla na pár klidných nocí navíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30664
7.8.14 15:44

Přenášela jsem třikrát, takže Tvoje pocity mi nejsou cizí. Prvního mi vyvolávali, druhý se narodil den před vyvoláním, u dcery mi v 9 hodin tvrdili, že porod se ani zdaleka nechystá a ve 12.56 byla na světě.
Přeju, ať se Ti to rozjede co nejdřív a držím palce, ať proběhne vše tak, jak to má být. A máma budeš dobrá, neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
7.8.14 15:47

Babské rady zkouším pořád- piju maliník, zázvorový čaj se skořicí, denně min 5 km procházky, ale prcek si tam asi staví barák či co :D Problém je to nekonečné čekání, kdy se ty dny děsivě táhnou a v noci nemůžu spát- je mi jasné až budu mít prdelku u sebe, že to všechno zmizí, ale do té doby mi asi hrábne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
7.8.14 15:56

@Belzebka Jestli ti to pomůže, jsem na tom úplně stejně. :)
Teda s přenášením, psychika ok.
Ale!! - jsem všem řekla, ať se mě na porod prostě neptají a nechají mě na pokoji, ty kydy typu: už porodila Anča i Mařka, anebo: halooooo…ahoj…jé, ty jsi ještě doma, jo? ¨
Sice mi teda někdo řekl, že jsem s tím nesnesitelná, ale já si fakt chci užít těch pár dní v klidu a ne zvedat telefony a podávat informace o aktuálním stavu čípku.
Hlavu vzhůru a hlavně klid. :D :hug:
Co je to týden nebo dva navíc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
7.8.14 16:04

Všem moc díky za podporu :) Telefony taky nezvedám, všem jsem řekla, že dáme vědět, až to bude a tím to pro mě skončilo- taky jsem byla asi drsná, ale jinak to nejde :D Asi to chce mít nějaký program a neutápět se sama ve svých myšlenkách… Zkusím se dát nějak do pohody, vím, že to nezažívám sama :)Aaaale raději bych brala mít už svoje mimčo u sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
7.8.14 16:05

Chystá, nechystá, to je nejspíš fuk. U mě se chystá už tři týdny ;), první termín v pondělí dle UTZ, druhý dnes podle PM, posun jakýsi je, ale stále nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.8.14 16:06

@Virginia a co čípek, jak to vypadá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
7.8.14 16:12

@Belzebka a co má bejt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
7.8.14 16:13

Mám to v živé paměti rodila jsem před 7 týdny vyzkoušela jsem všechno a nic nepomohlo. Pak jsem jako poslední možnost vyzkoušela stimulaci bradavek a za půl hodiny mi praskla voda tak to vyzkousej držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
7.8.14 16:27

Ja mam sice termin az za 4 tydny, ale uz ted zacinam byt nevrla :D a kazdy mi rika/pise : UZ SE TI TO KRATI, BLIZI a normalne bych odpovedela : NO JO, JE TO UZ NA SPADNUTI… ale ja rikam HM NO NE, BEZ TEBE BYCH TO NEVEDELA :D a nejlepsi je to s kecama typu ACH JO, JA VIM, ZR TO JE HORMONAMA a zacnou byt jeste milejsi…ti lidi to nemysli spatne, ale ja uz o tom nechci mluvit, ja chci taky slyset novinky o nekom jinem… rikam NO A CO NOVEHO U VAS, NEJAKE DRBY? a kamaradka odpovi NASE SOUSEDKY JE TAKY TEHOTNA :D aha tak dik :D
Safra, jsem se nejak rozkecala. Drzim ti pesti, vydrz prenaseni, navic v tom horku 8o
At je mimi zdrave a klidne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky