Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny,
jdu k Vám holky pro názor
Zjistila jsem že jsem těhulka, antikoncepci neberu asi 5 let, ani nechci
Mám skoro 16letého syna a ročního Matýska
je mi 37let
No a teď jsme zjistla týden že jsem těhulka, říkám sousedce už jsi to měla, ona už mám 4 prášek, řikám týýý jooo já pořád nic, ale bříško pobolívalo vše k tomu že to mám dostat, řikám to nemůže být možný, mám zpoždění ![]()
tak jsem si udělala před týdnem test odpoledne v 15h hned se ukázala čára a druhá čára
řikám ááá do*****
volala jsem dr. vyličila a byla jsem tam 4.8
těhotenství potvrzené, už je náznak na bušící srdíčko…
Jenže??,mám štítnou žlázu, už od 17let, chemoterapie, léky atd, takže 3.3.2015 mě čeká další ozáření, do toho mám dva myomi, Matýskoj bude něco málo přes rok a půl a já nevím…chlap doma že si to necháme, já zase že né, že si to nedovedu představit mít tak brzo po sobě, máte některá takhle brzo po sobě??Jaké je to???,
Chci si Máťu užít, věnovat se mu, a né skákat z jednoho do druhého
![]()
v pondělí mám volat do Prahy kvůli tomu ozáření, jestli je to 100% a poradit se a v uterý na gyndu říct buď ano nebo ne…
@evíkkkk tohle si musíte rozhodnout ty a manžel. Já osobně bych se z takhle malýho rozdílu asi zbláznila, ale na potrat bych nešla, pokud by k tomu nebyl vážný, zdravotní problém a nebo velmi nestandartní životní situace.
Asi to za tebe nikdo nevyřeší, partner dite chce, což je fajn, za mne bych premyslela bud o tom, ze si ho nechám nebo dam k adopci. Tolik páru marně čeká na dite… Pro me, která jde nemohla otěhotnět je dite dar a dobrovolně bych na potrat nesla. Nicmene je to tvé rozhodnuti a nikdo te nema právo soudit. Ale s tim rozhodnutím musíš byt vyrovnaná, budeš s nim žít cely zivot
Pockala bych, co ti doporuci doktori ohledne lecby te stitne zlazy, pokud se nebudou tvarit, ze tim ohrozujes sebe, nebo mimco, tak bych si ho nechala.
@evíkkkk
Rozhodovala bych se podle svého zdraví, pokud by ti to doktoři nedoporučili kvůli té štítné žláze, šla bych na potrat… Je to sice hrozné, ale dvě děti už máš a musíš tu být především pro ně. ![]()
Nezlob se, ale nepouzivat antikoncepci a pak byt tehotenstvim prekvapena a jeste uvazovat o interrupci, to mi hlava nebere. Snad vis, ze kdyz mas sex bez ochrany, tak otehotnet muzes, ne?
jinak reseni je jen a jen na vas, to nikdo nerozhodne za vas.
Na malý věkový rozdíl bych moc nekoukala, spíš bych si zjistila jak to je s těhotenstvím a štítnou žlázou. Jinak já budu mít děti od sebe o 15.měsíců(neplánovaně) a ani mě nenapadlo jít na potrat-samozřejmě myšlenky, jak to zvládneme atd proběhly, ale dost si říkám..zvládají maminky dvojčata, tak já skorodvojčata zvládnu taky
Ale je to na tobě, pokud by byla štítka v pořádku, nechala bych si ho.
@evíkkkk moc jsem nepochopila důvody, proč jít na potrat… protože by děti byli věkově blízko? To zvládly jiné i s menším odstupem, zvládneš to i Ty.. navíc, jak jsem pochopila, v partnerovi máš podporu. Ohledně Tvého zdravotního stavu - ozařování se nedá odložit na dobu po porodu? Ohrozí Tě případné těhotenství na životě?
Nezmiňuješ finance, takže předpokládám, že v tom problém není. Malý odstup dětí by pro mě důvod k potratu nebyl, Matýsek zatím o 9 měsíců vyroste
Záleží na Tvém zdravotním stavu, to bych detailně probrala s lékaři a na základě toho se rozhodla…
@jessikka
nepsala, že žádnou nepoužívá, ale že ji nebere… Mě zas hlava nebere, proč vstupuješ do diskuze, kde tvá jediná rada je ta, že jí to nikdo neřekne… ![]()
@evíkkkk moje švagrová má děti tři kteří jsou věkově rok a půl po sobě a vše perfektně zvládá děti si víc rozumí a umí si spolu hrát za mě bych si ho nechala ![]()
Jo. Dopřála bych Matýskovi bráchu. Budou parťáci.
A pak bych se nechala sterilizovat, když už žádné dítě nechci a nechci ani antiko…
@anairda protoze to je pravda. Nakonec to bude muset rozseknout jen ona sama.
pokud jsem to s tou Ant spatne pochopila, tak se omlouvam.
@vrtulka78 viděla bych to podobně, počkej na vyjádření lékaře a podle toho pak jednej