Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Potřebuji se zeptat těch, co s tímto antidepresivem mají zkušenost. Je možné, že na počátku léčby u vás došlo k propadu už tak nestabilní psychiky? A odeznělo to, nebo jste museli lék vysadit? Moje mudra má dovolenou, takže se jí nemůžu zeptat.
Ahoj, fluoxetin beru už podruhé… je to lék, po kterém jsem neměla žádné NÚ a tak nějak ho snesu, i když moje psychika taky není zázrak. Ty počáteční propady ale být můžou, jak dlouho ho bereš? Já třeba po Citalecu měla na začátku asi přes týden úplně šílený propad, ale vydržela jsem to a pak se to srovnalo. Kolik ho bereš? Někdy třeba stačí snížit dávku na začátek, ale to by byla právě otázka na Dr. Já začínala na 20 mg a teď beru 40-60 mg. Držím palce.
Dneska první den a mám půlku 20 mg. Moc děkuju za tvou odpověď
@Anonymní píše:
Dneska první den a mám půlku 20 mg. Moc děkuju za tvou odpověď
Jo tak to bych asi vydržela, to zhoršení stavu může trvat tak týden, dva… pokud by to bylo fakt nesnesitelné, tak by asi stálo za to ho vysadit, ale jinak bych asi do těch cca 14ti dnů vydržela, kdy se vrací tvoje psychiatrička? Kdyžtak se můžeš obrátit na nějakou psychiatrickou ambulanci, které jsou třeba při fakultních nemocnicích, tam mají nonstop. Držím palce.
Ano, může se to u antidepresiv ze začátku stát..pokud by to ale po zhruba dvou až třech týdnech neodeznelo, tak zřejmě došlo k reverzní reakci.. proto je potřeba stav sledovat a v případě zhoršení stavu okamžitě hlásit..ale je potřeba užívat, nevysazovat hned.. antidepresiva nemají okamžitý náběh jako Lexik nebo Xanax..
@eltihhhete píše:
Já ho beru a moc mi pomohl. A to, že se po něm tloustne taky neni pravda. Já zhubla 8 kg.
Tak že ty jsi zhubla neznamená všeobecně, že se po něm hubne… On se dává i bulimičkám, aby se nepřejídaly, tak někomu to může takhle i pomoci zhubnout, ale já 2 roky beru max dávku a nehubnu. Jako obecně to přibírák, jako třeba Zyprexa a Mirtazapin není, ale je to individuální.
Ahoj! Já jsem Fluoxetin brala a celkově mi pomohl docela dobře. Na začátku léčby to ale nebylo úplně jednoduché – psychika se mi chvíli zdála ještě nestabilnější, měla jsem i víc úzkostí. To je prý celkem běžné, než si tělo na lék zvykne. U mě to po pár týdnech odeznělo a začala jsem cítit výrazné zlepšení. Doporučuji vydržet, pokud jsou vedlejší účinky snesitelné.
A určitě používejte pouze kvalitní Fluoxetin pro minimalizaci vedlejších účinků. Pokud potřebujete, objednávám si ho na této stránce – world-delivery-service.com/buy-fluoxetine-cz.html . Je to ověřená lékárna a jejich Fluoxetin je vždy vynikající kvality. Ale určitě si promluv se svojí doktorkou, jakmile to bude možné, a kdyby to bylo hodně špatné, zkus se obrátit na jiného lékaře. ❤️
Potřebuji se zeptat těch, co s tímto antidepresivem mají zkušenost. Je možné, že na počátku léčby u vás došlo k propadu už tak nestabilní psychiky? A odeznělo to, nebo jste museli lék vysadit? Moje mudra má dovolenou, takže se jí nemůžu zeptat.