Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
A co tě na tom děsí? Normální tepovka dospělého člověka v klidu má být cca v rozmezí 60-100 ![]()
Moje hodinky mi teď změřily 67 a to rozhodně úplně v klidu nejsem, zaprvé pracuju a zadruhé u toho odbíhám pořád něco řešit.
Kolik bys chtěla mít? Mám podle hodinek průměr 52, standardně kolem 60, při aktivitě do 100 a když se vytočím umím i přes 140. ![]()
@swat ideál pro mě je 80-85, tohle je už nějaký až moc nízký. Brala jsem dřív blokátoru na vysoký tep, teď je už neberu asi přes měsíc ale klidovka je nízká
@Nechcibytznama píše: Více
Tak si zavolej obvoďákovi, když nevěříš nám a internetu.
@Nechcibytznama No cca 60 je úplně normální, jak ti tady napíše asi úplně každej, taky záleží jestli máš trénovanej kardiovaskulární systém. Já jsem třeba bývalá sportovkyně a klidně bych snesla i nižší, ale jelikož se ze mě stala pecka, tak můžu být ráda i za to kolik mám. Btw. beta blokátory jsem dřív taky užívala a jestli si pamatuju dobře, má to chvíli dojezd, od toho ty prášky jsou. A nebo si pro svůj lepší pocit občas poskoč, aby ti to malinko vylezlo
A nebo ještě jinak, přestaň se měřit a sledovat.
já mám v klidu kolem 50. málo mi to tedy nepřipadá, ale můžeš to konzultovat s dr., pokud tě to tedy děsí ![]()
Děláš si legraci, viď. Kolik je ti let? A není to málo, pokud nejsi batole.
Ahoj. Strašně mě děsí můj tep.
Poslední dobou můj klidový tep je 64-68.
Hlavně večer
Je to normální?