Děská party - rady, tipy?

791
23.8.14 17:53

Děská party - rady, tipy?

Zdravím maminky :)

Za necelý měsíc bude mít syn rok a s ním i spojenou oslavu narozenin. Hlavní oslavu bude mít jen se mnou a manželem, ale týden po narozeninách je v plánu malá „baby party“. Pozvala jsem k nám svou sestru se synovcem a kamarádku s dítkem. Obě děti ve věku syna.
Jedná se o to, že nejsem moc „party“ typ. Chtěla bych, aby to bylo hezké, jak pro děti, tak pro maminky. Je mi celkem jasné, že prckům bude stačit mít dost neznámých hraček a sem tam něco do pusinky ;).

Ale potřebovala bych tipy na jídlo. Chci udělat občerstvení, které by mohly i děti (když už to dělám hlavně pro ně). Zatím mám vymyšlený dort s ovocem a jednohubky s domácí lučinou s okurkou. Ale co dál? Nemáte některá recept třeba na sušenky pro děti do roka?
Jinak budu i ráda za zkušenosti, jak jste to organizovaly vy vašim dětem :kytka:

Budou samozřejmě balonky, čepičky a pro maminky nealko mojito. Asi řeším pitomost, ale u nás se oslavy moc nedělaly a syn má rád společnost, tak jsem to pro něj chtěla pěkné. A nechci aby byla návštěva nějak zklamaná :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25959
23.8.14 17:58

Udělala bych obyčejný linecký těsto a vykrájela různý tvary, zvířátka atd. Nebo z toho udělej smajlíky. A nebo upeč perníčky, vraž jim do ruky zdobicí tuby ať si je samy ozdobí ;) I když v roce budou zdobit ještě spíš sebe co? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
23.8.14 18:02

@petrul Ta zvířátka jsou hezký nápad :) Jen pro prcky to ještě jako činnost nebude. Věkově to bude 1 rok (syn), 10 měsíců a 9 měsíců. Na patlání dostanou dort :) (to že bude všude mi nevadí, s tím se počítá :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
23.8.14 18:05

@Plomba jo, mě to došlo až pak, že v roce toho ještě moc nezvládnou :D Ale linecký sušenky jsou univerzální, taky jsem dělala. Dala jsem míň cukru a lepší jak nějaký sunarky atd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
23.8.14 18:10

@petrul Právě, že syn sušenky a pod vůbec nedostává, tak mě napadlo, že by se upekly. Z toho lineckéhi by to asi šlo :) A bude to i hezky vypadat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4552
23.8.14 18:45

Nebo z lineckého těsta udělat šneky, šunka, sýr nebo třeba i špenát a rajč. protlak.
Jinak takové ty kukuřičné křupky jsou taky fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
23.8.14 19:09

Mufini. Krém tvarohový, ozdobit ovocem, popř. nějakými vhodnými bombony (teď mě napadá akorát lipo). Do toho pro oslavence můžeš zapíchnou jednu svíčku ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
24.8.14 07:45

Mám recept na vynikající skořicové sušenky. Recept jsem si sama zlepšila aby je mohla i naše malá a jsou fakt dobrý. Špaldová mouka, mixované vločky, agavový sirup nebo třtinový cukr… zdravý, rychlý a moc chutný. Pokud budeš chtít písnu recept. Jinak oslavu bych určitě něčím zjednotila… dala bych jí nějaké téma… např. autíčka, motorky, nějaký zvířátko a vše udržovala v jedné barvě… Aby to bylo hezké na oko. Vyhradila bych si doma jeden koutek nebo stůl kam bych dala vše sladké a slané a dekorace… takový malý Candy bar :) Je to týden co mám za sebou oslavu naší 2 leté holčičky…pošlu ti inspiraci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
24.8.14 07:57

@Chaarlynecka Tak to je paráda :palec: Fakt krásná výzdoba. Prosím o recept na ty sušenky ;)

Koutek je super nápad. Hlavně ale bude muset být na vyšším místě, aby to prckové neposchazovali. Téma by mohla být zvířátka (syn dostane k narozeninám houpacího koníka a několik polštářků s tématikou zvířátek) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
24.8.14 07:57

Ještě mě napadly tyhle lízátka z ovocného cukru. Mají je v DM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
24.8.14 07:59

@Plomba

Ono fakt stačí zjednotit barvy, dát téma a po večerech něco málo vyrobit a už to vypadá vše hezky :) na ty jednohubky by jsi mohla vyrobit ještě zapichovátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
24.8.14 08:06

@Plomba

Skořicové šušenky

180g špaldové mouky
70g ovesných vloček (rozmixovat)
10g skořice mleté
100g másla
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
60g třtinového cukru
30g agávového sirupu

pokud nebudeš mít doma zrovna třtinový cukr a ten sirup tak to nahrad prostě 90g jiného sladidla. Bílý cukr, med…

Rozválíš těsto tak na 3mm a vykrajuješ… pečou se na 160stuonů na 6 minut. Pak hned vyndat a nechat vychladnout… Budou se ti zdát nedopečené… hlavně je nepeč déle. Po 6min vyndat a nechat vychladnout a jsou hotový :) Pak dej vědět jak všem chutnali :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
24.8.14 08:21
:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie