Kamenná svatba, jaký dárek?

69235
22.8.14 20:41

kamenná svatba

Tak si jdu pro nápady :mavam: tchánovci mají příští týden kamennou svatbu. A já byla u diamantové i zlaté naprosto luxusně originální :mrgreen: :mrgreen: musím se pochválit, nikdo jiný to za mě neudělá. A teď nic, prostě nic nic nic. Jediné, co jsme vymyslela je kniha Babičko a dědečku, vyprávěj. Jenže to je katastrofa, to je ani jednoho nebude bavit. Nic nechtějí, nic nepotřebují, všechno mají. Vyrábělajsme jim fotoknihu celým jejich životem už před pěti lety, úspěch obrovský, nicméně nezopakovatelný. Jsou staří, jet nikam nechtějí, už jen svůj klídeček chtějí. Dárkové koše nesnáší :zed: takže peču tři velké dorty, je nás jak potkanů, a co dál? Nějaký nápad a co dál? Vymyslela jsem, na svou první svatbu jeli v kočáře. Ještě asi nebyla moc auta :mrgreen: :mrgreen: že bych pronajal kočár a nechala je svézt, jenže to už mělmanžel pro ně před pětilety a tolikpršelo, že to nebylo možné, může se to opakovat. A dál nevím nevím nevím…nějaký nápad by se tu neurodil? I když jsou cizí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10905
22.8.14 20:46

Třeba vyhlídkový let nad městem, pokud jsou patrioti? (Nevím, jak by to bylo vzhledem k věku zdravotně.)
Já zvažovala rodiče odvézt na místo jejich „začátku chození“, akorát pravidelně zapomínám, co to bylo za díru po granátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
22.8.14 20:47

Nějakou encyklopedii zajímavých míst na zemi, když už nechtějí cestovat doopravdy? Aspoň prstem po papíře :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
22.8.14 20:48

@terinka4444 Tak já nevím, to jste asi už dělali u minulých ale zopakovat slib, pak jít do hospody, kde se brali (jestli ještě stojí), nebo někam, kam chodili na 1. rande, prostě se vrátit do doby za císaře pána, jak si to pamatujou :mrgreen:. Starý lidi žijou v minulosti a kor takhle starý. Kamenná svatba - to mi připomíná skoro dobu kamennou :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.14 20:49
Nene, to by je zabilo, nejdřív by zabili mě. Fakt 84 a 89 let, stařečci, co jedou jednou týdně nakoupit a jednou za 14 dnů k holiči. Jinak v baráčku na na zahrádce.
@Knihomyš píše:
Třeba vyhlídkový let nad městem, pokud jsou patrioti? (Nevím, jak by to bylo vzhledem k věku zdravotně.)
Já zvažovala rodiče odvézt na místo jejich „začátku chození“, akorát pravidelně zapomínám, co to bylo za díru po granátu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.14 20:53
Už to neexistuje, navíc to bude 450km od míst, ke se brali. Dokonce tentokrát nesmím organizovat ani svatbu na úřadě.
Encyklopedie mají všechny, hele 4 děti, 7 dopělých vnoučat s rodinama, 11pravnoučat, 2 malá vnoučata a zlatá svatba, diamantová svatba, x narozenin.. slaví se i půlkulaté…všechno, co se jim dalo dát mají 2× :zed: už snad jen striptýz děda nedostal
@Takyjedna píše:
@terinka4444 Tak já nevím, to jste asi už dělali u minulých ale zopakovat slib, pak jít do hospody, kde se brali (jestli ještě stojí), nebo někam, kam chodili na 1. rande, prostě se vrátit do doby za císaře pána, jak si to pamatujou :mrgreen:. Starý lidi žijou v minulosti a kor takhle starý. Kamenná svatba - to mi připomíná skoro dobu kamennou :lol:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
22.8.14 20:55

@terinka4444 Aha. Ani balónem? :andel: A co třeba sestavit rodokmen? Možná by stačil rozrod (jako jejich potomci), kdyby to šlo doplnit fotkama, tak by to navázalo na tu fotoknihu jejich života…

Edit: tak koukám, že rozrod ne.

Příspěvek upraven 22.08.14 v 20:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
22.8.14 20:56

@terinka4444 No vidíš, striptýz, to je nápad! Ale pro babičku taky, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.14 20:58

Je to peklo, co? Rodokmen je fajn, to už asi nestihnu :think:
Ty jo, to letos bude výbuch. Já snad koupím bonbošku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
22.8.14 20:59

@terinka4444 bonbošku ne, ale fialky, pokroutky a mejdlíčka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
22.8.14 21:02

Já kdybych pekla 3 dorty, tak už to budu považovat za takovou oběť, že bych jim to dala jako dárek. My už jsme prarodičům v tom věku dávali jen zkonzumovatelné dary. Ale asi o dost menší než vy - dobré čaje, kávy, víno, sýry.

Co udělat oslavu ve stylu nějaké cizí národní kuchyně, že by teda měli zážitkový dar? Třeba jen indické, japonské, mexické jídlo? Něco extra, co neznají a ochutnají poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486

I s výzdobou a stylizací do té kultury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029

A co nějak originálně pojatý strom života - rodokmen? Tedy pochopitelně od jejich generace přes děti, vnoučata, pravnoučata, až do současnosti. Dávali jsme k diamantové svatbě, strom nakreslený na tapetovém plakátu a místo exaktních popisů rozvětveného příbuzenstva tam byl za každého pěkný a osobitý kámen (oblázek) s ručně napsaným jménem nebo přezdívkou… Nebo nějaké „noviny“ s milníky. Třeba data narození jejich dětí a co se v tom roce stalo dalšího (narození, politické události, úspěchy vědy a vývoje, nějaká poprvé, atd.) určitě budou mít na co vzpomínat. Anebo přidat hudbu z těch let, knížky, filmy,… Nebo dát „vysvědčení“ za manželství (chování, péče o rodinu, práce na pozemcích - zahradě, atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.14 21:04

Jo, máme to ve skvělé restauraci, dělají skvělá jídla, skvělé rauty a tchýně chce řízek a brambory a salámové mísy na stůl.

Péct dorty jsem fakt nechtěla, těžce ne, budu to dělat dva dny. Zajistila jsem skvělé minidortíčky, vážně luxusní, vyhlášené široko daleko, neodolatelné…a tchýně nechce, chce moje dorty. Nafackovala bych si před tím, než jsem upekla svůj první dort :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.14 21:06

@mocca strom života jsem jim dělala na velikém obraze. To už mají

Nedají se někde sehnat noviny z té doby? Jdu pohledat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...