Děti a pohádky v TV

4634
13.8.24 19:28

Děti a pohádky v tv.

Ahoj, vždkycky jsem si myslela, že z mateřstcí a výchovy svých dětí nebudu mít mindrák…dělám to nejlíp jak umím, o tom že to dělám dobře jsem přesvědčená, jen v jedné věci bych to ráda zvládala jako moje kamarádka. Ona má 3 děti (4.5, 3 a 2.

Sama rika ze to je pro ni dulezity. Je ma fulltime materske. Chtela bych to tsky delat, ale pooravde bezcpohádek v tv to nedávám a to nemám ani ty 3 deti. Sama o sobe vim ze tak jak to delam je to ok, ze to je obcas nutny pro mne, a ze ma nekdy dny kdy je na tabletu a nekdy zase dny kdy to za cely den nevidi, ale stejne by se mi libilo zvladat to tak ze to vubec nepustim. A je teda fakt ze zrovna ty serialy ne teda taky beskutecne toci a nechtela bych to ale ty dny jsou pak tak plny ze ja jsem pak uplne vyrizena a batole mi nici veci a vsechno.

Chapu ze 3 deti se mkzna zabavi vic (uz jenom ty dve starsi), ale zase ona ma se 3 detmi daleko vic revu a konfliktu kazdy den.
Fakt nechapu jak to dela. Kdyz jsem ji to rikala tak se jen usmala, ze nevi ze ji to prijde normalni, ze ten den stej e vzdycky utece a ze by to byla takovy nrtva vypln dne.

Zaroven rika jak je utahana… mazec.

Ja bych z jejich deti byla unavena po 1 dni, no. V podst od rana do vecera nema na nic cas nez kolem nich behat. Ale je s tim v pohode a dela to.

P. s. jsme uzke a dobre kamaradky a navstevujeme se i treba 14 dni v kuse na leto takze vidim to na vlastni oci, fakt nic nezatajuje, oni doma nemaji ani televizi, ani tablet. Jen pc v pracovne a to je zamkly aby to batolata nerozbili.

Tak jsem si chtela jen povzdechnout a zeny, vy, ktere jste zvladly treba do 5 let detem nepoustet zadnou pohadku ani vecernicka, klobouk dolu, fakt.

Pps. Kluci vsechny pohadky znaji. I spidermana i tlapkovku. Ale z knížek, ona jim čte!

Fakt neskutečný… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16263
13.8.24 19:32
@Niemeyer píše: Více

Ať si to každý dělá jak chce. Syn má roky a pokud ho něco zaujme v televizi, tak jen písničky. Pohádky vůbec. Když něco dělám, pustím na YT písničky a on si tancuje nadšeně :dance: Není to celý den, tak co ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24247
13.8.24 19:54

Já mám tři děti a díky za televizi :D a nespí jí třeba ty děti hezky po oběde a v noci?

Já mám totiž děti, které spánku moc nedají. Prvnímu jsem televizi začala pouštět někdy asi po roce a půl. Vstával mi ve čtyři ráno, já těhotná= totálně vyřízená. Od dvou let už po obědě nespal, takže jsme si vždy po obědě, když spalo miminko udělali kafíčko a mlíčko. Pustila jsem mu televizi a měla jsem svoji chvíli klidu. Chlap je dlouho v práci, takže to opravdu byla jediná chvilka přes den, kdy jsem se zastavila. Druhý syn pak začal plakat hodně v noci a zase mě ta televize zachránila. Teď u třetího už je to trochu jiné. Kluci už se spolu pěkně zabaví. Někdy tu televizi ani nestihnou, protože jsme venku. Ale když potřebuji chvilku klidu, tak to ani moc jinak nejde. I když někdy je pošlu do pokojíčku a mám taky klid. Takže by to určitě bez televize šlo. Jinak jim čte večer manžel, ale mají rádi spíš nějaké encyklopedie. I když Tlapkovou patrolu čtou taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
13.8.24 19:54

Ale ty asi svým dětem také čteš, ne? Ten dodatek vypadá jako by ses divila, že jim čte:-). Jestli se dítě čas od času na něco podívá, tak o nic nejde. Jestli je to každý den a bez pohádek se nedá fungovat, tak mi to přijde moc. Když někdo děti k obrazovce vůbec pustit nechce, tak nejjednodušší je cesta, jakou zvolila ta tvoje kamarádka. Obrazovku vůbec v dosahu dětí nemít. Mám také kamarádky, co jsou pro mě vzorem. Ale jejich dokonalosti nedosáhnu. Jednoduše proto, že na to nemám. Tak nemám, no…hlavu si s tím nelámu. Ale obdivuju je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1387
13.8.24 19:55

Ty to píšeš, jako kdyby bylo něco špatného na tom, jestli děti koukají na pohádky… Proč to má být špatné? Vůbec bych hodnotu svého mateřství s tímhle nesrovnávala. Dělej to, jak tobě to vyhovuje, hlavně buď v pohodě.
Naši kluci to milovali, vždy jsme večer přišli z venku a koukali na youtube na dětské písničky a pohádky. Moc ráda na to vzpomínám. Tak se zařiď hlavně tak, abys byla (v rámci možností) v pohodě a nedeptej se tím, co dělají ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 20:11

Po 6 jsme dorazily z celoodpoledniho výletu na hřišti. Od té doby učíme na tv. Já jsem docela mrtvá z toho tepla, řízení, cesty… Tak co tady budu šaškovat? Moje maximum bylo udělat večeři a vykoupat.

• Citovat
  • Upravit
4610
13.8.24 20:14

Ja jen pridam jeste jeden uhel pohledu jo - vis, jak to zvladam ja s dvema detma temer bez TV (zatim teda jen u triletaka, mladsi ma rok, tam je to jasny)? Tak, ze to starsiho absolutne nebavi :lol: Mrkne se par minut pri cisteni zubu a par minutoveho uspavani mladsiho, sam po chvili vypina s tim, ze uz ho to nebavi. Pohadky ho nezajimaji absolutne, tam zvladne max petiminutovy dil Krtka, kouka na realne zabery motorek. Nezajima ho tedy ani cteni zatim. Nezabavi se temer sam, takze je pro me taky takovy,,standard” byt non stop v zaprahu s detma, hlavne s nim tedy :lol: rocni se umi zabavit sam uz od mimina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
13.8.24 20:21

Pane bože. Proč bych se měla hroutit z toho, že jsem dětem pouštěla pohádky? Naše děti vyrostly na Krtečkovi, Káťa a Škubánek, to jim bylo kolem dvou let. A milovaly znělku začínající reklamy a reklamy jako takové :) Že dneska dětem strčí mobil i dítěti v kočárku je věc jiná. Jediný co nesnášíma co je u nás tabu je puštěná televize jako kulisa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.8.24 21:15

Mi vždy bylo a je u zadku, jak a co dělá někdo druhý. Doporučuji. Žij si svůj život.
Víš, jakou máme u nás roky tradici? Když nemusíme vstávat o víkendu, tak je sraz u nás v ložnici v posteli a pustíme si pohádku. Ano, máme i v ložnici televizi. Vždycky tam byla a vždycky tam bude. Nejraději máme náš repertoár - Tom a Jerry, Pat a Mat, Kačerov atd. Co tam je ráno. Ještě se všech pět do té postele vlezeme :pankac:. Už teda začíná být těsno. Ale na kino se vydrží. Teď v létě třeba pouštíme minimálně televize, protože jsme skoro furt venku. Když se některá pustí, tak je to v pokoji, který máme na cvičení, že při cvičení se hudba hodí. V zimě se zas pustí častěji i jako kulisa jede. A co jako.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
13.8.24 21:15
@Anonymní píše: Více

Co to znamena, ucime na tv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6648
13.8.24 21:23

Já teda nebudu dávat mobil ani tablet, ale co je špatného na pohádce, to nevím. Jsou i krásné pohádky, proč je nepustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2380
13.8.24 21:35
@blumen píše: Více

Předpokládám, že tam chybí „č“ před tím „učíme“. Hned to dává větší smysl. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
14.8.24 06:05
@annali píše: Více

Aha, co asi bude ono :D ja si rikala, jestli tam pousti naucne porady :lol:

U nas teda hlidam, na co se divaji, at to neni uplna blbost. TV maji na omezenou dobu denne, ale mladsi 4 letak stejne po chvili odejde, ho tv moc nezajima a starsi se zabavi i bez te televize (ale kdyz ji necham pustenou, vydrzela by u ni sedet nonstop). TV v pozadi ja uplne nesnasim, mam rada ticho, z toho duvodu u nas moc nejede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí