Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak my už se vzpírame o ohrádku (pokusy o stoupnuti -nejspis
) sedime, občas prospime celou noc ale ted jsme nemocni ![]()
Naše malá (16.5.14) začala první pokusy o lezení o vánočních svátcích, začátkem ledna se už pohybovala po místnosti docela rychle, ale dodnes se pořád spíš plazí než lozí, tahá bříško po zemi. Občas se posadí, ale je pořád dost vratká.
Od včerejška se sama v postýlce několikrát za den postaví. Umí paci paci, říká mama, není a hají.
Jéé
krásný holky šikovné dětičky. Samodřejmě nemůžem je srovnávat každý dítě je jiný. Tak holčička je 16.5. a druhé dítko? My jsme 9.5. Co porod holky?
Ještě jsem chtěla dodat, že na to jak je naše malá docela šikovná co se pohybu týče, tak je to oproti jiným dětem jejího věku hrozný drobeček. Měří 65 cm a váží jen 6,70 kg. Asi proto se jí tak dobře stoupá a lozí. ![]()
Porod krása, myslela jsem, že to snad ani nejde, ale fakt jsem si ho užila, a mám nádhernou vzpomínku na dvouhodinový bonding, ale tohle byl můj druhý porod, ten první byl jedno velký utrpení
Naše 4.5.14
Porod -plánovaný císař. Byla koncem pánevním ale kontrakce přišli dřív nenechali me tak porodit takže misto 10 už 4
snad je to srozumitelne
Tak většinou holčičky jsou drobnější
je to teda šikulka. My na začátku ledna jsme měly 71cm a 9300g
a porod jsem měla teda hrozný od 18 hodin kontrakce v porodnici od 20:00 jsme rodily a malej se narodil v pátek 1:35 císařským řezem protože měl komplikace. Jak tobě se hojí jizva a používáš nějaké krémy?
Tak Já se Teda přiznávám ze na mateřské trochu pracuji. Občas musím zajít do firmy takže o tělo a pleť hodně dbam. Jizva se mi hojí dobře používám nivě do sprchy
Mě se také dobře jizva hojí ale uprostřed jí mám trošku tvrdší a to také používám sprchové gely nivea a speciální krémy..můžeš my něco doporučit? ![]()
Ještě jsem chvíli používala bi-oil jak je proti striim tak taky dobře fungoval. No a co se tyče te boulicky jak si říkala tvrdší no tak bych ji tam kremem rozmasirovavala (samozrejme jemne)
Tak naše malá baští krásně, nikdy mi nic neprskala, otvírá pořád pusinku. Ale její jídlo je pořád jen takový stereotyp. Dopoledne ovocná přesnídávka s banánem, někdy s piškotem, v poledne masozelen. příkrm, odpoledne bílý jogurt, večer rýžová kaše. Mezitím několikrát mateřské mlíčko. Ale asi bych už měla přidat i nějaké další tekutiny. Zatím všechno mixuju, protože ještě nemáme ani jeden zoubek. Ze stejného důvodu jsem jí nenabídla třeba ani rohlík na žužlání.
Jinak poslední cca tři dny už nedělá nic jiného, než že si pořád stoupá, vůbec nechce ležet, ještě před pár dny si ani sama nesedla, jen se plazila, během pár dnů udělala velký pokrok, sedá, kleká, stoupá, přelézá přes překážky, třeba přese mne, když si lehnu na zem. Je teď nějaká akční ![]()
Tak my snídaně obvykle jogurt. Dopolední svačinka domácí ovocna přesnídávka. V poledne bud ryze nebo bramborový kaše. Odpoledne ovocna presnidavecka a večer vývar. Ke každému jídlu ještě tak 50 ml nutrilonu jen tak pro její radost
. No každopádně my už máme zubů 6 ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat