Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Potřebuji poradit, kde je dobrá dětská endokrinologie v Praze. Mám kloučka který moc neroste a tak chci na vyšetření. Nejlépe Praha východ. Díky moc! ![]()
bydlíme na Praze východ. Hledala jsem před rokem. Dostala jsem se k tomu, že jsem nás původně objednala do VFN Ke Karlovu - čekačka přes půl roku. Tak jsem nás objednala do Motola, šly jsme za měsíc?
Každopádně když jsem hledala, hledala jsem tak, aby to pracoviště bylo současně i centrem pro růstový hormon či léčbu RH či jak se tomu nadává. Abychom pak nemusely nikam jinam. Navíc samozřejmě je předpoklad, že tam maj opravdu hodně zkušeností. Jsem tam spokjená, teď jsem je doporučovala i sousedce, taky hledaly a nikde líp nenašly.
G
Chodím s malým od novorozeneckého věku do Motola a mám paní doktorku Kolouškovou. Maximální spokojenost. Vkládám odkaz a info z jejich stránek.
Obecné informace :
Pacienti přichází na dětskou polikliniku na základě:
1. doporučení praktického lékaře pro děti a dorost nebo jiného specializovaného lékaře (mohou být ihned vyšetřeni na ambulanci obecné pediatrie, chirurgie, ortopedie, ORL, případně stomatologie … pro ostatní, zvláště specializované ambulance je však většinou nutné domluvit termín vyšetření)
2. bez doporučení (při změně či zhoršení zdravotního stavu, kdy jsou vyšetřeni v obecných ambulancích pediatrie, chirurgie, ortopedie, ORL, dětské stomatologie, případně psychiatrie. V ostatních případech je nutné předem domluvit termín možného vyšetření ve specializovaných ambulancích)
Telefonní čísla do centrální evidence polikliniky (k případným informacím o možnostech vyšetření - 224 433 710 až 3714), do specializovaných ambulancí či na jiná pracoviště polikliniky - přes centrálu nemocnice: 224 431 111
Pokud je pacient dále sledován ve specializované ambulanci, dostává k dispozici telefonní číslo této ambulance.
http://www.fnmotol.cz/…-poliklinika
Příspěvek upraven 21.05.15 v 15:24
Ahoj! Já s malou chodím k této paní doktorce: MUDr. Eva Al Taji, PhD., Klinika dětí a dorostu Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Jméno a název kliniky jsou dost složité, tak jsem raději kopírovala
Paní doktora je moc milá a zatím naprostá spokojenost. Kontakt kdyžtak najdeš na stránkách nemocnice, objednání cca 1-2měsíce ![]()
Tak jsem se nakonec objednala na dětskou endokrinologii na Chodově, dá se tam zaparkovat a poliklinika MEDISCAN je hezká a nemuseli jsme čekat na objednání a ani v ten den. ![]()
Paní doktorka mi řekla, že do dvou let se to neřeší a teda za půl roku máme přijít na tu krev, aby se udělaly krevní testy na štítnou žlázu. Tak jsem zvědavá. Malej toho sní fakt dost a je pořád maličký.
Ahoj holky, nějak nechci zakládat nové téma tak píšu sem, můj malej 8 měsíců od začátku října začal hrozně moc přibývat na váze 300-600 g za týden, tak nám vzali krev a moč a poslali nás na endokrinologii s tim že tam něco našli. Doktorka říkala ale, že to je nějaký hormon v mozku, který podporuje chuť k jídlu nebo co a tak mi malej půjde na sono mozku. Nikdy jsem o tom nic neslyšela a tak se ptám, jestli s tím nemáte některá zkušenost. Docela mě to vyděsilo. Posílá nás do Plzně na vyšetření. Malej je jinak v pořádku, směje se, zdravej jako řepa(ťuk ťuk)Jen má v 8 měsících 11 kg a 76 cm.(Porodní váha 3700g a 54 cm)Potřebuju uklidnit děkuju
Chcem sa spytat na Vase skusenosti s detskou endokrinokogiou.
Kam a ku komu doporucujete?
Dieta moc nerastie.
Praha a okolie.
@miisenka vinohrady. centrum a laboratoř endokrinologického všeho. Akorát tu jsme s malým hospitalizovaní. Tady máš vše na jednom místě a rovnou k výsledkům.
Dobrý den.
Tak malému 6let, cca 15,5kg a 108cm, kostičky na 3,5roku, dnes přišli výsledky na růstový hormon. Místo nějakých 70(nevím jakých jednotek) má pouze 16 a k tomu něco v trávicím traktu. Už před rokem jsme dělali různé testy na trávení, hodně ho honilo kakání, až průjem, hodně narychlo, někdy to byla pouze jen veliká potřeba a jen vyprdnutý hlen. Omlouvám se, že to tak popisuji, ale je to tak. No každopádně se na nic nepřišlo a i se to celkem uklidnilo. Vypadalo to spíše, že malý je nervák a první rok školky byl pro něj stresující. když jsme dělali testy na ten růstový hormon, tak dr. říkala, že to je v podstatě to samé co se dělalo před rokem a tam to bylo ok. Jenže dnešní výsledky už ok nejsou. Říkala, že to v tom trávení může být i něco s celiakií. Máte někdo zkušenost s kombinací nemocí růs. hormonu a nemocí trávicího systému? A hlavně kam mi doporučíte jít v Praze, kde jsou hodní, trpěliví a příjemní na děti, vše dobře vysvětlí i zmatené mamince, plus samozřejmě vybavení atd. Na testech jsme byli na Černém mostě na Parníku, dr. starší a velice příjemná a poměrně smutná z výsledků. Doporučovala nám nějakou dr. na Karláku, že se znají. Poraďte z vlastních zkušeností prosím. Děkuji Katka K.
Obnovuji a prosím o aktuální info - hledám dobrou dětskou endokrinologii, jak z hlediska odbornosti, tak přístupem - syn zrovna moc u doktorů nespolupracuje. Praha nebo její okolí východním směrem.
@j.a.n.i1 Už to tady bylo zmíněno, ve vinohradské nem. Mudr. Eva Al Taji. Milá, vstřícná, trpělivá, vše vždy vysvětlila. Ale my už tam pár let nechodíme, takže vlastně nevím, jestli tam ještě je.
@rezulka No, mě ta Vinohradská zaujala, vyhovovala by mi umístěním, ale právě sonduju, zda má někdo aktuální info ![]()
@j.a.n.i1 Zjisti jestli tam ještě ta doktorka působí, pokud ano, šla bych tam. Já byla fakt max spokojená.
@rezulka Tak na stránkách pořád uvedená je
tak to asi zkusím tam, díky.