Dětská epilepsie - absence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.6.16 14:46

Dětská epilepsie - absence

Zdravím, potřebovala bych radu a prosím o anonymitu, je to hodně citlivé a ještě diagnózu nemáme potvrzenou,… Syn, skoro 2,5roku začal cca 14 dní většinou při jídle „šilhat“ do stropu nebo se zahledí do prázdna. Neurolog má podezření na absence, ale já se chci zeptat, pokud by to byla dětská epilepsie typu absence, pamatuje si dítě co dělalo očima? Nebo, pamatuje si epileptik, že měl záchvat? Díky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
8.6.16 14:55

Nepamatuje. Pozdeji muze vypozorovat naznaky, ze se zachvat blizi a u velkych /grand mal/ upozornit treba okoli, aby si neublizil.
Mela jsem znameho, ktery trpel jak „vypadky“ tak i velkymi /bezvedomi/. U vypadku popisoval, ze je to jako strih. Obcas nevedel, o cem mluvil, ale byl pri vedomi- klasicky zasek. U velkeho par vterin pred mel auru, pocit, ze ztraci nohy a uz byl nauceny si pri tom sednout nebo lehnout.
U maleho to nemusi nic znamenat, muze se zakoukat jak to zname vsichni, do blba. Ja kdyz se zakoukam, tak mam pocit, ze neovladam oci a on, kdyz je maly, tak mu proste ujedou.
Je dobre, ze jdete k odbornikovi. Drzim palce, at je to v poradku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.16 14:58

@Halamka Díky moc za odpověď, já jsem z toho úplně hotová, oči mu opravdu ujedou, popř. oči v sloup.

• Citovat
  • Upravit
1185
8.6.16 15:06

Znám jednu epileptičku a ta si záchvaty prý nepamatovala… prý se najednou probudila a viděla vedle sebe vystrašené rodiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.16 15:07

@dalmati Díky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
16
11.8.16 01:13

Syn ma epilepsii od 15mesicu a určitě si nic nepamatuje, protoze se vzdy probere a je naštvaný a protivný a nechápe, co se stalo. Začalo to jako blesk z čistého nebe a dlouho nám nikdo nevěřil :(
Az kdyz se nám to podařilo natočit, tak dostal léky, díky kterým alespoň pri zachvatu pravidelně dýchá(předtim mu pri zachvatu vypadává dech a musela jsem ho rozdychat). Zajimave je, ze záchvat ma pouze kdyz mu klesne imunita, jinak nikdy a ani eeg nic neukazuje. Trvá to cca 4minuty.
Prý ma problem v levé celní spánkové komoře, ktera mu způsobuje poruchu usinaní - dokáže i 20minut koukat do blba než usne a přitom se ani nehne a vše jinak vnímá (to prave uz mel jako miminko a mne to divne bylo dost). Nikdo z rodiny nic takového nemá a neměl. Ležela jsem v Krči s maminkou, ktera tam byla s ročním chlapeckem, kterému „pouze“ tikalo oko a všichni ji říkali, ze je to jen tik. Nakonec ji az v Krči zjistili, ze to je epi a dokonce s loziskem. Takze doporučuji ho sledovat a natočit i klidne na telefon, hodně to zrychlí hledání. Preji hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.16 15:22

@itaaaa Moc děkuji, byli jsme s ním na dětské neurologii, EEG nic nezjistilo, ale nám tak nějak došlo a dokonce nám to i potvrdili na neurologii, že to má asi z Sinupretu a Kaloby - oba alkoholové roztoky na rýmu,… Tak jsme je vysadili, a vypadá to na dobré cestě :-)

• Citovat
  • Upravit
16
11.8.16 22:38

Fakt?? Tak to je super, ze to neni epi :dance:!! Na druhou stranu bych ho ale sledovala dal, protoze občasné zakoukání je OK a taky nemusí byt. Preji hodně zdraví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.16 22:40

@itaaaa No ono to fakt přestalo :-), bylo to opravdu asi z těch alkohol. kapek,..

• Citovat
  • Upravit
16
13.8.16 23:08
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.20 21:39

Dobrý den, myslíte si, že s epilepsii (absence) může dělat někdo chuvu v detske skupině? (Ve zprávě od doktora má, že je přes rok bez záchvatu) děkuji

• Citovat
  • Upravit
10486
29.1.21 15:29

Je tu prosimn kdo jehož dítě má tento druh epilepsie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí