Dětská herna doma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1472
2.9.16 15:43

Dětská herna doma

Ahoj, chtěla bych dceři udělat nejakou mini hernu, ale vazne jen mini :) Spí s námi v loznici4, má 4roky a hračky jsou da se rict po celym domě. A to mi někdy vadí :) Máme tu nevyuzitou malou místnost 3×1,4m. Trochu me limituje jak je to úzké a proto váhám, zda ma cenu z toho něco dělat. Šly byste do toho? Jak to co nejlíp využít? Ta místnost ma velké okno v té šířce 1,4 a dvere jsou naproti oknu. Postel bych tam nedávala, zůstane v ložnici ale hracky bych tam chtěla přesunout. Akorat kvůli té šířce váhám, aby to nevypadalo jako skladiště bez konceptu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mila.dka1
2.9.16 15:52

Závisí, jak si hraje-s čím, ale myslím, že tam nebude chtít být, v takové „chodbičce“. Pokojíček svůj jinak má? My třeba máme hračky v pokojíku, kde příležitostně spí-jinak taky v ložnici a pak v obýváku, kde má kuchyňku a další hračky, které jsou ale uklizené, resp. se po použití uklidí. Mám regál-komodu s košema a hračky jsou v tom, ani to není poznat…

Jinak bych tu místnost asi uvažovala tak, že tam bude mít třeba pružinovou matraci přes celou šířku, za tím truhly nebo koše s hračkama - takhle si malá (3a půl) nejčastěji hraje v pokojíku - skáče na matraci, vyndavá si hračky hraje si na té matraci…nebo to pojmout třeba na boku kuchyňku, stolek na tvoření a jen průchod kolem…

• Citovat
  • Upravit
101467
2.9.16 15:54

No, já bych spíš řešila, zda si tam bude chtít hrát sama, moje děti se mi tedy nejraději prdelí za zadkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
2.9.16 15:55

Nase deti maji pokojicek velky, pekny, dle jejich predstav a bordel delaji po celem byte. Nerikam, ze tam netravi cas, ale hracky stejne jsou roztahany po celym byte, stejne vymysleji kraviny a nici systematicky celou domacnost. Ale na pokoj jsou hrde, vsem ho ukazuji, to zase jo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
2.9.16 15:58

@mila.dka1 Svůj pokoj právě nemá.. :( U nás v ložnici má zvýšenou postel, ze si tam může sednout a pak ma vedle postele kuchynku no a v obýváku ma zas stolek s zidlema a otocny křeslo a proste je to takovy neuspořádany. No jeste nad tim popřemýšlim. Jsem trochu skepticka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
2.9.16 16:00

Asi Vás nepotěším, ale mně to přijde rozměrově spíš na šatnu než na hernu :(
Máme hernu vedle obýváku 4×4m.
Konstrukci Trofast z Ikey přes celou jednu stěnu s úložnými boxy na hračky, stoleček + židličku, žíněnku, matraci na válení + nad ní velký zelený list z Ikey, otočné křesílko se stahovací stříškou, houpačka…
Mysleli jsme, jak se tam vejde všechno, ale opak je pravdou.
Kuchyňka (dárek k druhým narozeninám) bude v kuchyni.
Klouzačka, hopsadlo a bazének s míči zůstaly v obýváku.
Pokladna a obchod vedle krbu.
Stan v pokojíčku na spaní.
Až budeme kupovat větší hračky, Lega, stolní hry, tak nevím, kam to všechno dáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
2.9.16 16:24

@yasmine5 Tak ja si myslim, ze pokud to nevemete nejak megalomanisticky, takze je to dostacujici. Poridila bych tam nejspis trofast s ikei s suplikama k te delsi stene, k te kratke bych pod okno normalne na zem polozila matraci z postylky a nebo poridila takovy ten detsky gaucik (miniaturu klasickeho gauce, to by se ji mohlo libit) a pak proti trofastu ten maly ikea stolek a naproti sobe k nemu dve zidlicky. Nad stolecek jde pridelat zavesny system na pastelky a k tomu treba policka na papiry a omalovanky. Na tu sestavu trofast lze treba postavit jeste nejakou polici na knizky a na zbytek vyskladat plysaky. S kocarkem bude stejne jezdit po celem baraku, takze si ho tam proste postavi ke stene. Vic bych ji tam nedavala. Do tech supliku si nanda lego a spol. Holt toho nesmite porizovat moc, porizovat spis veci, ktere se daji dokupovat a kombinovat. Bazenek s mickama ani skluzavku prece domu nepotrebuje a kuchynka se tam nejak vecpe (treba hned vedle te matrace). Jeste me napadlo, ze matrace ma vlastne 120, takze tam zbyde 20cm, takze by tam slo dat neco uzkeho, at uz knihovnicka nebo treba nejaka bedynka na oblecky na panenku :nevim: Ja myslim, ze to nejak nakombinujete podle toho, co doma mate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
2.9.16 16:26

Máme celý volný pokojík jen na hračky a nikdy si tam stejně nehráli (a to tam mají velký koberec se silnicemi, pracovní ponk, lego, velikou auto garáž atd.) a vše mi natahali do obýváku či kuchyně…takže herna padla, mají tam jen oblečení a je to na půl hostinskej pokoj s rozkládacím gaučem a moje šicí dílna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
2.9.16 16:52

Jestli máte v ložnici skříň, tak ji zrušte, udělejte z pokojíku šatnu a v ložnici bude místo na hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
2.9.16 17:20

S každým prostorem se dá pracovat. Myslím, že základ je nevnímat hernu jako skladiště - dítě k životu nepotřebuje dvacet regálů s hračkami. Naopak, čím jednodušší prostor, tím lepší.

Inspirace je spousta třeba na pinterestu ;) https://cz.pinterest.com/search/pins/?…[]=small%7Ctyped&term_meta[]=playroom%7Ctyped

Já jsem nedávno řešila malý prostor pro dvě děti, kde jsem musela nacpat velké postele, skříně, stoly a ještě prostor na hraní, inspirovala jsem se montessori, inspirovala jsem se severským stylem, dala hlavu dohromady s truhlářem a máme super praktický prostor tam, kde by se mi to zdálo nemožné.

Ty musíš pracovat jen s hračkami, což mi přijde úplná pohodička, navíc v prosvětleném prostoru, což je úžasný základ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí