Dětská imunologie a afty

rozmary
26.9.11 11:06

Dětská imunologie a afty

Ahoj,máme neustále problém s vracejícími se aftíky,pediatr nám předepsal Bkomplex,v lékárně na mě koukali jak na blázna,že tohle nikdy do malé nedostanu,je to tableta a když to rozdrtím,tak už vůbec ne,protože je to neuvěřitelně hnusný,dali mi multisamostol v sirupu,týden byl klid a je to opět tady.V sama doma prý o tom mluvily,že pokud se to stále vrací,řeší se to na imunologii,že je to něco v těle od čeho se to pořád dělá,pediatr ale stále zkouší hokusy pokusy,teď zase říkal,že by jsme měly vyzkoušet homeopatika,možná jo,ale myslím si pokud je v těle nějakej zánět,nevyřeší to ani homeopatika a tak bych se ráda objednala na imunologii,aby se to konečně začlo řešit,máte s tím někdo zkušenost?A vezmou mě aniž by mě tam poslal pediatr?Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
170
26.9.11 11:08

jak je malá stará? taky jsem jako dítě dostávala na afty cucat b-komplex a pomáhalo to
a zkoušeli jste vypozorovat, jestli se to nedělá po nějakém jídle/pití?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
26.9.11 11:40

Rozmary, myslim, ze mame podobne stare prcky, mam podobny problem, Viky se neustale delaji opary… uz ho mela snad 5×… mudra na mne kouka jak na blazna, ze tak mala a uz ma opar.. a ze by hlavne nejdriv mela mit aftozni stomatitidu.. tak se pripojim, co ti poradi, pze bych rekla, ze je to hodne podobne, ja ted nabehla do lekarny a koupila nejaky sirup s vitaminy, ale myslim, ze je to na nic. :( ptala jsem se na becko pro prcky, ale nic takoveho pry neni :nevim: uz jsem z toho fakt nestastna, prece to musi mit nejaky duvod… :zed:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
26.9.11 11:41

Malé bude za týden rok,dělá se jí to po veškerém ovoci,krom banánu,přesnídávky všechny špatný,ovocné jogurty taky a nejspíš i kašišky před spaním ovocné.Máme dost zúženej jídelníček díky tomu.Mažu jí furt genciálkou,která je ve větším množství prý karcinogení,tak z toho mám taky strach,protože zhruba od půl roku to má co dva dny :roll:,to B je dobrý,všichni to chválej,ale pro tak malou prďolu mi to ve dvou lékárnách vymluvili :nevim:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
26.9.11 11:46
Anielkha píše:
Rozmary, myslim, ze mame podobne stare prcky, mam podobny problem, Viky se neustale delaji opary… uz ho mela snad 5×… mudra na mne kouka jak na blazna, ze tak mala a uz ma opar.. a ze by hlavne nejdriv mela mit aftozni stomatitidu.. tak se pripojim, co ti poradi, pze bych rekla, ze je to hodne podobne, ja ted nabehla do lekarny a koupila nejaky sirup s vitaminy, ale myslim, ze je to na nic. :( ptala jsem se na becko pro prcky, ale nic takoveho pry neni :nevim: uz jsem z toho fakt nestastna, prece to musi mit nejaky duvod… :zed:

No já taky,hlavně proto,že malá se může po ovoci utlouct a vyřadit jí ho úplně z jídelníčku by asi nebylo moc dobrý,prý je to nějaký zánět v těle a věřím tomu,protože u starší se nám horečkama a aftama projevuje zánět ledvin,primář to rosek po dvou letech trápení.S malou jsem byla taky na nefrologii pro jistotu,ale dobrý,tak fakt nevim :zed:

• Citovat
  • Upravit
Any11
26.9.11 11:49

Ja taky mazu genciankou, jenze ta to strasne vysusi… ono ji to pak popraska a hrozne krvaci :( ja uz normalne koupim kvasnice a do neceho ji to nacpu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17042
26.9.11 11:53

A nepoužívá dudlík? I když je to asi hloupý dotaz, předpokládám, že když na to takhle trpí, dávno by jste ho zrušily.

Jinak přeju, ať se to zlepší :hug:. Já na afty trpěla jako dítě hodně, nejvíc pak ještě od 15-20let a teď mám už delší dobu klid.
Zkoušela jsem toho hodně, ale nikdy jsem nevydržela braní multivitamínů a potr.doplňků dlouhodobě, takže efekt nic. Přitom jsem jinak takřka nebývala nemocná, takže nevím, jak moc to souvisí s imunitou a nebo jsem prostě měla oslabený jen konkrétně ten „aftový“ článek :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
26.9.11 12:00
Anielkha píše:
Ja taky mazu genciankou, jenze ta to strasne vysusi… ono ji to pak popraska a hrozne krvaci :( ja uz normalne koupim kvasnice a do neceho ji to nacpu. :nevim:

Starší se dělaly taky opary,při těch zánětech ledvin,měla popraskanou celou pusu,dali nám na potírání betadin,taky vysušuje a okolo hodně promašťovat,třeba čtyřkvětou mastí,akorát nevím,jestli by to mohl takovej prcek.Nebo nám hodně pomáhal kamistat,ten je v masti a můžou ho i mimča.

• Citovat
  • Upravit
14335
26.9.11 12:06

Já nevím, ale možná je to prostě i dědičné..Můj manžel na to hodně trp, taky každou chvilku má aft nebo opar..
Jinak je zdravý,málo nemocný, nepamatuji si, kdy bral antibiotka..
Můj malý má opary taky často… Nám pomáá nějaká voda, s kterou se to antře a na druhý den tam pomalu neni.. Ale nevím co to je, je to něco bylinného.. A prý zinek chybí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
26.9.11 12:19

co zkusit dávat bkomplex v kapkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
26.9.11 12:42

O tom nic nevím,řekli mi že pro děti nic takového není :think:

• Citovat
  • Upravit
170
26.9.11 12:52

určitě jsem narazila na kapky generika /generica
a možná existuje i něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
26.9.11 12:55

anebo se zeptat pediatra, co tím b-komplexem myslel a jak to dítěti podávat

ještě mě napadá - ale je to asi blbost - jestli by nešlo dávat klasický B-komplex prášek vycucat dítěti přes takovou tu síťku, co se prodává pro děti při přechodu z tekuté stravy na tuhou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
26.9.11 13:10
erol píše:
určitě jsem narazila na kapky generika /generica
a možná existuje i něco jiného

Máš pravdu, našla jsem je http://www.pilulky24.cz/…nerica-30ml/. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit