Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Terez ![]()
Pokud to není vyloženě krev, ale jen pár kapiček nespěchala bych. Vyčisti to pořádně uchošťourou a lihem.. Kdyžtak si zkus zavolat dr. nebo do nemocnice, určitě ti poradí co a jak ![]()
Ahoj. Já s Maruškou měla něco podobného, akorát že ta krev nebyla zaschlá, ale čerstvá a bylo jí tam celkem dost. Vyděšená jsem volala doktorce, a ta mě uklidnila, že se to stává a že pokud tam nemá velkou kaluž krve, tak to nic není. Měla jsem dál čistit lihem. Trvalo to pár dní a pak už se to zahojilo .
uchošťourem s lihem právě čistím
takže na pohotovost to snad není…vydržím do pondělí k doktorce…
Určitě to bude v pořádku, to se může stát…
čisti to dál a uvidíš, za pár dní to bude dobrý.
Ahoj, my měli to samý, asi když byli malýmu 2 týdny. Sama doktorka mě na to upozorňovala při první prohlídce, je to taková jakoby poslední fáze hojení pupíčku. Čisti líhem, během dvou, nebo tří dnů to bude dobrý…
pikesova.lucie píše:
Ahoj, my měli to samý, asi když byli malýmu 2 týdny. Sama doktorka mě na to upozorňovala při první prohlídce, je to taková jakoby poslední fáze hojení pupíčku. Čisti líhem, během dvou, nebo tří dnů to bude dobrý…
díky moc, uklidnila jsi mě
![]()
Terezko,
nas malej to mel take,trvalo to zhruba tyden.
Opatrne to cisti,nic hrozneho to neni,ale ja byla taky vyplasena. ![]()
kojíš? jestli jo, tak kapej svoje mlíčko do pupíčku, nech chvilku a pak na to jen polož vatovou tyčinku aby to vsákla s krví a pak znovu zakápni.
Nám líh absolutně nevyhovoval, vysušil to a pak to znovu krvácelo jak stroupek prasknul.
Dvojčatům se pupík hojil celých 6 neděl ![]()
A krvácelo jim to fakt hodně.
Jestli nemají pupík nateklej, rudej, tak zkus být klidu - i když vím, že je to těžký vid?
Díky za tip, to mlíčko zkusím…
Nateklý ani zarudlý ho nemá, prostě jen zaschlá krev… No holky uklidnili jste mě, díky moc
, jsem teď vyplašená, pár dnů bojujeme se zánětem očíček a teď tohle ![]()
Mně právě přišlo divný, že týden má pupíček krásně zahojený a čistý a najednou se to objevilo…
Neboj, mlíčko tam kápni při každém přebalení a uvidíš, že se to zlepší !!!!!!!!
GILOTEK píše:
Neboj, mlíčko tam kápni při každém přebalení a uvidíš, že se to zlepší !!!!!!!!
Terezx píše:GILOTEK píše:
Neboj, mlíčko tam kápni při každém přebalení a uvidíš, že se to zlepší !!!!!!!!a za jak dlouho tak asi můžu čekat zlepšení?
jim se to začalo lepši už asi třetí den. Ono to mlíčko desinfikuje a zvláční. Ten lih sice tak desinfikuje ale strašně to vysuší a pak to může praskat.
Zakápni to kdy si vzpomeneš, nic tím nezkazíš.
Já jsem mlíko kapala ( trochu teda krkolomě
) i do nosu když začali mít rýmu ![]()
GILOTEK píše:Terezx píše:jim se to začalo lepši už asi třetí den. Ono to mlíčko desinfikuje a zvláční. Ten lih sice tak desinfikuje ale strašně to vysuší a pak to může praskat.GILOTEK píše:
Neboj, mlíčko tam kápni při každém přebalení a uvidíš, že se to zlepší !!!!!!!!a za jak dlouho tak asi můžu čekat zlepšení?
Zakápni to kdy si vzpomeneš, nic tím nezkazíš.
Já jsem mlíko kapala ( trochu teda krkolomě) i do nosu když začali mít rýmu
mlíčko = zázračná léčivé tekutina
tak super, ale nevím, snad se mi to podaří nasměrovat ![]()
taky jsme měli, právě že se do toho nemá moc vrtat tím uchošťourem, volala jsem dr. ta řekla nevrtat a taky jsem měla dát 2 kapky Kanavitu mimořádně - mimo obvyklý den podávání, pak se to uklidnilo a bylo to dobrý, hlavně se pak nesnaž odstranit ty zaschlé stroupky, a ten líh na tamponek a jenom lehce „poťupat“, prostě se v tom nešťárej
![]()
Ahoj holky, prosím o radu. Mám 11denní miminko a včera večer jsem objevila zaschlou krev v pupíčku, dnes ráno opět.
Když jsme odcházely z porodky, měla pupíček už krásně zahojený… Čistíme 2× denně lihem.
Mám spěchat na pohotovost nebo to není nic závažného???
Předem díky!