Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, včera jsme na šestitýdenní kontrole vyfásli široké balení
Dr. trvá na 3 čtvercovkách na papírovku, ale já jsem slyšela o kalhotkách Marwel, které by ten ranec měly nahradit. Nemáte někdo s nima zkušenosti? Případně co se vám osvědčilo? Malej má 5 kg a 55 cm a když ho zabalím klasicky do čtvercovek tak se ani nehne a to trpíme na prdíky, což nám to opravdu moc neusnadňuje. Díky moc za vaše zkušenosti. ![]()
My jsme marwelky používali, doktorovi jsem to ani neřekla a kyčle už máme v pořádku
My jsme měli taky mít široké balení. Paní ve zdrav. potřebách mi doporučila Marwell kalhotky a byla jsem s nimi moc spokojená. Kyčle jsme po 2 měsících měli na kontrole v pořádku.
Někdo tvrdí, že to miminka tlačí, ale my jsme s nimi problém neměli, žádné otlaky nebyly ![]()
Druhé dceři zjistili v 3 měsících špatné kyčle a doporučili široké balení - diag. 2b, ale jelikož jsem měla strach , aby se to spravilo, koupili jsme dvoje abdukčních kalhotek marwell - ještě je doma mám, a používalo do 6 měsíců - kyčle má perfektní. Naučila se v nich přetáčet na břicho i zpět. ze začátku to bylo s řevem, přece jen ji to ty kyčle zafixovalo lépe než plena a měla omezený pohyb, ale říkali jsme, ž e je to třeba - potom si na ně zvykla asi po měsíci a bylo to.
Díky moc, právě z toho mám strach, že ho to bude omezovat v pohybu. Na kontrolu jdeme až ve 3 a 1/2 měsících , tak aby se naučil správně zvedat hlavičku a otáčet se.Přijde mi že ten ranec na zadečku nemůže utáhnout ani kdyby byl kulturista. Právě proto mi přijdou ty kalhotky lepší, že to určitě nebude tolik vážit a nejsou ani tak objemný.
Ahoj, marwelky jsem používala na syna, dostali jsme je na recept na ortopedii. Ale používali jsme je nikoli s tou molitanovou vložkou, ale strkali jsme dovnitř na radu Dr. dvě složené bavlněné plíny. Funkci to plnilo skvěle, synovi to ani nepřekáželo. ![]()
Ahoj,
marwellky měla dcera od 3. měsíce asi na necelé dva měsíce.
Doktor na ortopedii nám nechal vybrat jestli široké balení (dokonce nám to předvedl!) nebo marwellky. Měla jsem obavu jestli jí nebudou nějak tlačit nebo vadit (jsou takový tuhý), ale ani náhodou. Byla v tom naprosto v pohodě, jakoby si ani nevšimla, že je má.