Anne nebo Annie?

6725
21.9.11 19:38

Anne nebo Annie?

Ahojky,
zatím jsem mezi svými blízkými dělala anketku na verzi jména Anička… tedy Anne nebo Annie.
Klasickou Annu nakonec nechceme, protože máme Natali a Samuela, tak aby měla taky trochu netradičnější jméno, než klasickou verzi.
A ani za nic se nejsem schopná rozhodnout.
K českému příjmení s ová mi přijde, že je lepší Anne, je to víc podobné té klasické Anně.
Ale Annie je zase hezčí.
Manžel zase říká, že Annie je hezčí, ale méně se hodí pro dospělou ženu až vyroste.
Jaký názor na to máte vy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
21.9.11 19:44

Já se teda předem omlouvám,ale mě se nelíbí ani jedno :oops: Z tvého výběru mi furt nejlíp vychází česká Anička :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
21.9.11 19:45

Mne se vic libi Anne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
21.9.11 19:46

Já jsem rozhodně pro Annie! Je to jemnější a rozhodně to líp zní. A řekla bych, že pro dospělou je úplně v pohodě. Já jsem se například rozhodla pro Amálku a taky jsem se nenechala ovlivnitt řečma o tom, jak to bude vypadat, až budou volat na 40letou ženskou Amálko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
21.9.11 19:47

a co tak annika,nebo alia?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
21.9.11 19:50

Pracuju v mateřském centru a jméno Anne se teď dává často - otázkou je, jestli chcete použít takhle moderní jméno nebo jestli nechcete tuctové jméno, kterým Anne začíná být

Annie mi příjde trochu moc exotické, ale zároveň nevšední a pro mě trošku srdcová záležitost, protože mám přezdívku Any a moc se mi to líbí, ač já bych nikdy svému dítěti cizí jméno nedala :)

Ještě mě napadá, že Anne, ať už bude řečeno nebo psáno, budou vždy Češi asi vnímat chybně - jako překlep nebo přeřeknutí, Annie mi příjde jasnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558

Annie je sice hezčí, ale příjde mi spíš jako zdrobnělina pro jméno Anne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725

MOTIKA i takový názor jsem čekala :-) Anička to bude tak jako tak ;-)

KACENKA Amálka se mi taky moc líbila :palec: Ale ta mi přesně z tohohle důvodu doma neprošla :twisted:

MALTIK tak to se mi nelíbí ani jedno :oops: a hlavně to už nemá nic moc společného s Aničkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
21.9.11 19:52

LADY no to je zrada :D Ale to bych asi řešila až na posledním místě, jestli je tuctové nebo ne… protože jak tak koukám, tak ona i ta česká Anna je teď dost rošířená :think:
S tím chybně napsaným jménem to je dobrá poznámka :palec: To by mě nenapadlo.

PUKACU tak to jsem si přesně říkala taky, že Anne je vlastně zdrobněle Annie a můžeme jí tak klidně taky říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverunka11
21.9.11 19:52

anne nebo anna

• Citovat
  • Upravit
1247
21.9.11 19:57

Jahudko, kašli na to, co si kdo myslí, jestli je jméno tuctový nebo ne a dej to, co ti říká srdíčko :-)
Kdy máš termín porodu, jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
21.9.11 19:59

Je to fakt a myslím si, že je lepší mít tuctové jméno než moc výstřední. Já se jmenuju Anežka a svého času jsem byla jediná v širokém okolí, která tohle jméno měla a strašně jsem se za něj v pubertě styděla, dneska na něj balím chlapy :mrgreen: Ale nedokážu si představit, že se jmenuju třeba Gertruda, Hortenzie apod.

A s psaním jména jsem to napsala právě kvůli zkušenostem z centra, kde jsme měli kluka, kterého jsme dva roky psali jako Timotey a když odcházel, tak jsme zjistili, že je to Timofey :-D Podobné problémy máme u Maxů atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
21.9.11 19:59

ahoj no je to dost podobne a obe jsou pekne :palec: Asi bych se rozhodla, ktere jmeno zni tak nejak trosku lepe zaroven s prijmenim. Zkus si to nekolikrat opakovat a jedno urcite bude znet lip :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
21.9.11 20:00

KACENKA no prááávě.. srdíčko řeklo, že je to prostě Anička… Annie se mi líbí víc, ale zase mi to přijde divný k tomu českýmu příjmení :think:
 19.11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
21.9.11 20:02

Annie ! :srdce: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...