Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o radu nebo spíš zkušenosti. Máme 4,5 měsíčního chlapečka, cvičili jsme vojtovku kvůli predilekci jedné strany, už je to v pořádku, rychle se při cvičení chytil a my ho museli ukončit dřív, aby se nám moc nepředbíhal, ale zůstala mu sležená hlavička na jedné straně. Spraví se to ještě? Máte někdo podobnou zkušenost? Hlavičku krásně točí na obě strany, ale když usne, automaticky jde na tu svoji
. Podkládání mi fyzioterapeutka zakázala, prý tím ještě víc posílím tu jeho stranu, mám počkat, až začne sedět, že se to snad zlepší…
Ahojda moje malá měla taky hodně sleželou hlavičku k jedný straně,od mala měla tendenci ležet jen na pravé půlce,já teda podkládala.Ale stejně se vždycky natočila jak potřebovala,ale kolem půl roku se ji to zlepšilo,teď má 10 měsíců a není vůbec nic vidět ![]()
Ahoj taky Kamilka měla sleželou hlavičku. Sice jsem se ji snažila dávat ke druhý straně,ale vůbec to nešlo, hned ji zase otočila, tak jsem to nechala být. Bude mít ukončený 6tý měsíc a není to vůbec vidět.
Taky máme sleželou hlavičku a i si přeležel ucho, tak ho má odstátý, hlavička se už zlepšuje, ucho zůstává ![]()
Ahoj. Taky mi to jednu chvíli dělal, teď už je to lepší. Ještě mužeš otočit postýlku, aby když z ní bude koukat ven, tak ležel na tý méně oblíbený straně a zároveň i na tu stranu dávat hračky. Zkoušela jsem i ve spaní mu tu hlavičku otočit, ale většinou se otočí zas zpátky, takže mě napadá jen ta pozitivní motivace
Neboj, spraví se to
Měli jsme to samé, taky jsem se bála, aby malej nebyl šišoun, ale teď skoro v 10 měsících už má hlavičku krásně kulatou
![]()
Ahojky,
malému od bráchy bude asi za měsíc rok a půl a hlavička se mu nesrovnala. Měl to teda hodně, když byl malý (záleží hodně na rozsahu), teď to není tolik vidět přes delší vlásky. Prostě má pravou stranu vzadu jakoby uřízlou, nebo nevím jak to popsat. Zepředu si toho člověk nevšimne. Když jsme byli na návštěvě, bylo mu asi 5 měsíců, ptala jsem se co na to doktorka a jestli s tím něco dělají. Brácha se jen pousmál, že si přečetl na internetu, že se to srovná a dál to neřešil. Doktorka jim taky nic neřekla. Je pravda, že většině se to opravdu srovná, jenže tohle je zrovna případ, kdy to nechali být a klučina asi nebude moct nosit krátké vlasy. Nechci nijak strašit, měl to opravdu tak hodně, že to člověka zarazilo, když ho viděl. Jen mě to za to dítko mrzí, třeba kdyby se o to zajímali víc, tak by to neměl takhle napořád. Nevím, jak to je v pozdějším věku, třeba za pár let se mu to opravdu zlepší.
Jinak je to jen jeden příklad, neznám žádné jiné dítko s takhle šišatou hlavičkou.
Ahoj, náš prcek má taky 4,5 měsíce, taky má sleženou hlavičku, ale spíše vzadu, protože nějak vyloženě nepreferuje žádnou stranu, spíše spí vždy a leží vždy rovně…ale nějak se tím nezaobírám, buď se to spraví nebo ji holt bude mít trochu spláclou, na to se neumírá
Zepředu je krásný tak co ![]()
Aha, tak jsem ještě dočetla Kačika…no kdyby to měl nějak moc, nebo vyloženě jedna strana byla úplně placatá, tak to bych asi řešení hledala ![]()
Dokud roste hlavička, tak je šance, že se to srovná. Moje dcera jí taky měla slehlou, cvičily jsme vojtu a jak začala být hodně na bříšku, sedět, …, tak se to srovnalo. Teď má hlavu krásnou.
Jsem si ale jistá, že kdyby na té hlavě ležela do půl roku, tak ji má pěkně placatou. A holky pozor, na rehabce jsem vidělala i dítko, co mělo slehlou jednu stranu tak, že mu to už deformovalo obličej.
Zlepšilo se mu to tak o polovinu…ale stejně to na ty krátké vlasy nevypadá. Myslím, že v pubertě ho to bude hodně mrzet ![]()
K-a-č-i-k píše:
Zlepšilo se mu to tak o polovinu…ale stejně to na ty krátké vlasy nevypadá. Myslím, že v pubertě ho to bude hodně mrzet
Můj chlap to má taky… teda všimla jsem si toho po pár letech, kdy se v nějakém amoku nechal ostříhat nakrátko, ale poznat to jde…
Ale nemyslím, že by tím nějak trpěl=) Zas zarostl a nikdo nic neví=)
Taky jsem viděla holčičku, které jakoby chyběla 1/4 hlavičky, u nás to zdaleka není tak katastrofální, ale „placku“ trochu máme, ale jak tu někdo psal, nerada bych, aby nás pak prcek v pubertě proklínal
. Udělám pro to maximum, aby se to spravilo, děkuju za rady
.