Sležená hlavička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1937
21.9.11 13:46
Pipet píše:
K-a-č-i-k píše:
Zlepšilo se mu to tak o polovinu…ale stejně to na ty krátké vlasy nevypadá. Myslím, že v pubertě ho to bude hodně mrzet :nevim:
Můj chlap to má taky… teda všimla jsem si toho po pár letech, kdy se v nějakém amoku nechal ostříhat nakrátko, ale poznat to jde…
Ale nemyslím, že by tím nějak trpěl=) Zas zarostl a nikdo nic neví=)

takhle jak píšeš to má hodně lidí, ani já nemám hlavu úplně kulatou…kdysi se to tolik neřešilo. Jenže u toho malýho je to vidět i přes delší vlasy…vypadá to sice takhle líp, ale nepřijde mě to jako řešení, dokud se s tím něco dělat dá. Je pravda, že u neurologa byli, žádné neurologické problémy doktor neviděl, i když se malý měl problém dívat na druhou stranu…tu placku tím pádem neřešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
21.9.11 13:52

naše dcera (teď 4roky) také má slehnutou hlavičku - cvičili jsme od 4měsíců,(asymetrický polohový syndrom) hlavičku nemá souměrnou, ale jak s věkem hlavička roste není to skoro vidět, zvlášť když má dlouhé vlásky … také jsem se kvůli tomu hodně trápila, ale opravdu se to hodně srovnává …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
21.9.11 14:23

K-a-č-i-k: No, vidíš oni to neřešili, ale zakladatelky syn už otáčí hlavu na obě strany, takže je to jen otázka času, kdy se mu hlavička zakulatí. A to že spí na jedné straně nevadí, to dělá většina miminek a jinak s otáčením problém nemá.
Myslim, že ji zbytečně děsíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
21.9.11 15:27
Temaho píše:
K-a-č-i-k: No, vidíš oni to neřešili, ale zakladatelky syn už otáčí hlavu na obě strany, takže je to jen otázka času, kdy se mu hlavička zakulatí. A to že spí na jedné straně nevadí, to dělá většina miminek a jinak s otáčením problém nemá.
Myslim, že ji zbytečně děsíš :nevim:

děsit ji určitě nechci, jen jsem tím přiblížila, jak se k tomu dopracovali…už jsem to psala, je to jeden případ, většinou se to opravdu srovná, záleží na okolnostech a rozsahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
23.10.13 17:29

Zakladatelko, jak dopadla hlavička tvého miminka? Cvičili jste? Spravila se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
23.10.13 20:20

@Pajča26 Cvičili jsme, dokud nás nepropustili z rehabilitací. Taky jsme dlouho brali Vigantol, kvůli měkkému záhlaví, podle RTG zápěstí nám v rizikovce zjistili, že malý prodělal, pravděpodobně ještě u mě v bříšku, křivici. Hlavička se o něco zlepšila, ale vidět je to pořád, kupodivu víc, když má delší vlasy, on má totiž v místě té sleženiny takový vrtulník, u nás se říká vlka :-), jinak ho stříháme strojkem.Ale když jsme se dozvěděli o té křivici…čert vem šišku, hlavně že to není nic horšího, já myslela, že v dnešní době už tahle nemoc snad ani neexistuje… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
23.10.13 20:38

@toxik Ahoj, moja malá si asi od 3. mes. kvôli cmúľaniu palčeka na ľavej ruke vypestovala totálne zležanú ľavú stranu hlávky, pretočiť sa tiež nenechá. Teraz má 5 mes, 9 dní. Tiež sme pred asi 3 týždňami dostali na rhb príkaz cvičiť 3× denne bežné cviky na skrátený svalík, aj Vojtovku sme dostali a teraz pribudla ďalšia, ale teda dodržať to cvičenie 3× denne sa nám nedarí. :? Malá je na rhb šikovná, sestrička ju chváli, ale tá hlávka je aká je. :think: Je šanca, že by sa jej urovnala aj bez cvičenia, ak nebudeme naďalej úspešní v dodržiavaní frekvencie tých povinných cvikov? :think: Ďakujem za prípadné reakcie :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
23.10.13 21:10

@Rein Tak to nevím, já osobně si myslím, že na tu sleženinu cvičení vliv nemělo, cvičili jsme kvůli tomu, že preferoval jednu stranu - na tu se točil, na té spal, při pasení koníčku se víc opíral o jednu ruku atd.,na to nám cvičení určitě pomohlo, srovnalo se to. Pokud cvičíte kvůli zkrácenému svalu, že se malá nechce točit na jednu stranu, tak bych to nepodcenovala, zatěžovat jen jednu stranu těla určitě není dobré a to nejen proto, že se může zhoršit ta sleženina…Já jsem ke konci to cvičení taky sem tam flákala, ale to už malý lezl po kolinkách a hezky střídal - levá, pravá, ruka, noha - tak jak to chtěli na RhB…Než bylo zlepšení, cvičila jsem poctivě, i když mi to samozřejmě radost nedělalo a malému už vůbec ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
23.10.13 21:37

@toxik, vďaka! :kytka: Točiť hlávku točí, len ako vravíš, preferuje svoju stranu, a preto na nej leží a častejšie sa do tej strany točí pri nosení a tak. Aj teraz som tu v spálni pri nej a snažím sa jej pretáčať tu hlavičku, ale aj keď sa mi to podarí, za pár chvíľ je späť, :roll: Ale cez deň ju samozrejme motivujeme z druhej strany aj hračky jej pri cvičení dávame do druhej strany, takže tá záťaž sa vyrovnáva, len to ležanie naľavo - predsa je to dievča a zboku a zhora vyzerá ako lízatko, chúďa moje :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kateřina379
24.10.13 08:39

@Rein Ahojky, asi to budeš mít z ruky, ale zkus kouknout sem : www.plagiocefalie.cz Nám to pomohlo docela dost. Syn taky preferoval jednu stranu, i když se uměl točit na obě. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5320
24.10.13 09:15
@kateřina379 píše:
@Rein Ahojky, asi to budeš mít z ruky, ale zkus kouknout sem : www.plagiocefalie.cz Nám to pomohlo docela dost. Syn taky preferoval jednu stranu, i když se uměl točit na obě. :mavam:
Ďakujem, mrknem nato :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
24.10.13 09:19

Aha, áno, už som to u vás videla, aj som sa na to na rhb u nás pýtala, ale ani o tom nepočuli :roll: A vy ste to nosili? Odkedy-dokedy? Ako to dieťa znášalo? Určite sa v tom hlavička aj potí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kateřina379
24.10.13 10:12

@Rein Syn měl helmičku 13 týdnů, od 6.-9 měsíců. Hlava se v tom potí hlavně první dny, kdy je zvykací režim, pak už se to dá. Nosil o v zimě, takže to bylo lepší, než v parném létu. Snášel to dobře, čekala jsem to horší. Mají i stránky na FB https://www.facebook.com/plagiocefalie?…, jsou tam ohlasy maminek i nějaké fotky, tak kukni :-)

• Citovat
  • Upravit
kateřina379
24.10.13 10:13

@Rein Jo a pacienty ze Slovenska mívají.

• Citovat
  • Upravit
5320
24.10.13 10:29

Katka a to musí mať celý deň aj noc na sebe ale asi len na noc, nie? Upraví sa to s tým aj keď bude mať hlávku vytočenú do rovnakej strany pri spaní? Ktovie, koľko by to vyšlo keď nie sme z Čiech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí