Baculaté dítě - cukrovka?

1618
20.9.11 08:43

Baculaté dítě - cukrovka???

Ahoj holky,
moje holčička se narodila malinká 2,74 g, potom hrozně rychle přibývala, až moc rychle, teď je to takový náš Faldíček:-D, má 67 cm, 8 kg, 4,5 měsíce.
Bylo by mi to jedno, kdyby mě občas nenapadla myšlenka, že jsem v těhotenství měla cukrovku (píchala jsem si inzulín), aby malá třeba neměla cukrovku také? Projevovalo by se to takovýmhle rychlým nárustem hmostnosti? Jenom kojím.
Jo a myslíte, že když maminka jí více sladkého, tak má sladší mléko a miminko více přibírá?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65387
20.9.11 08:51

Olinko…
Matyášek měl na 4 měsících 8.80,na půl roce už 9.60 a taky byl plně kojený.....
Prostě jak píšeš faldíček :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
20.9.11 08:53

tý jooo,
Petro a záda to vydržely?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
20.9.11 08:56

Já bych řekla, že baculatá není. :palec: Podívej se tady http://www.mamaaja.cz/index.cfm?… vejde se ti krásně do tabulek, ikdyž je na horní hranici. :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
65387
20.9.11 08:57

Olinko.....od jeho 3 měsíců,kdy měl 7.70 mě záda bolej doteď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
20.9.11 08:57

Ahoj,asi bych se moc nestresovala. Mudře pokud by se něco nezdálo, tak určitě udělá vyšetření a třeba pošle i tebe. Ono se říká, že děti co se narodí jako menší, tak to rychle dohánějí. Naše Kamča je taky obéza (na 92% v grafu a to ji dávám co nejmíň) Přibírala třeba i půl Kg za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
20.9.11 09:02

No malá přibírala občas i 400 g týdně:-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65387
20.9.11 09:04

Olinko…počkej,až porostou třeba zoubky a nebo přijde nějaká nemoc…jak budeš ráda,že to je pořádná holka a ne vyžlátko…až nebude chtít tolik jíst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.9.11 09:18

Při cukrovce by spíš hubla, myslím, že taková otylka by to nebyla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
20.9.11 09:29

Olinko neboj,já mám taky obě děti baculatý,kluk ten vůbec hrozně rychle přibýral :-D Měl v půl roce skoro 9 kilo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.9.11 09:58

Neblázni, vždyť se říká, že kojené dítě NEMŮŽE být tlusté! Že se z MM nedělají tukové buňky. :think: Jinak já měla/mám oba syny cvalíky (a cukrovku nikdy neměla a v mládí mě máma honila po doktorech, že jsem podvyživená). Mé momentálně 3 měsíční dítě váží bez pár deka 8kg! :mrgreen: (výhradně kojím, nedávám ani čaj nebo tak něco)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.9.11 10:00
weruuunka píše:
Já bych řekla, že baculatá není. :palec: Podívej se tady http://www.mamaaja.cz/index.cfm?… vejde se ti krásně do tabulek, ikdyž je na horní hranici. :hug: :hug:

Tenhle odkaz neznám, já používám tento:
http://www.rustovyhormon.cz/
když začínám mít obavu, že mi dítka vybočila z grafů. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
20.9.11 10:01

Nestresuj, cukrovka se projevuje častým močením (u větších dětí pomočováním), velikou žízní, hubnutím, bolestmi hlavy, z dechu jde cítit aceton… No prostě pokud malá hezky pije, přibírá a není nespokojená, nevyšiluj a buď ráda. Navíc těhotenská cukrovka není v zásadě dědičné onemocnění, je způsobena tím, že tvé tělo živí dva lidi a ti potřebují na distribuci sacharidů do buněk více inzulínu, který jde především z tvé slinivky, protože miminko ji nemá ještě dostatečně vyvinutou. Proto po těhotenství obvykle mizí.

A jinak, já byla hubená žížalka až do svých jedenácti let a na sedmé narozeniny jsem dostala diabetes I. typu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí