Moby šátek pro novorozence

1638
19.9.11 20:59

Moby šátek pro novorozence

maminky , které máte moby šátek, chtěla bych si ho pořídit..je složité to vázání a jak dlouho to trvá cca minut??
není v něm horko a není to nebezpečné pro páteř a nožky miminka? /malá má 7 týdnů/
děkuji všem za rady a zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10848
19.9.11 21:08

ahoj moby je pro novoška úžasný šátek. jako začátečnici ti to bude trvat pár minut, ale po pár uvázáních už to zvládneš do minuty :)

s tím nebezpečím - pokud vážeš dobře, tak to určitě nebezpečné není- pokud ho do toho nacpeš, zkroutíš, vykloubíš nohu ( :mrgreen: ) tak by to být nebezpečné jistě mohlo, ale nepředpokládám, že ho tam chceš nějak lámat :)

ještě k tomu věku - mně se osvědčilo nosit v mobym tak do šesti kilo, pak už byly děti příliš těžké (nebo také vzhledem k věku pohyblivější) a šátek se začal prověšovat. Ta jeho elasticita je skvělá právě na novorozence, ale později je na obtíž- tudíž zvaž jestli nekoupit už raději pevný. :think:
ale byla to skvělá investice, už v něm bude nošeho osmé dítě :) (půjčuju ho po kamarádkách)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
19.9.11 21:11

malá už má víc jak 4.5 kg to je fakt…ale jaký jiný je dobrý a jednoduchý? já asi nejsme úplně talent…na vázání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
19.9.11 21:17

ještě přemýšlím, že bych až bude držet hlavičku chtěla tu manducu, kdy vlastně mimi drží samo hlavičku? možná že by šel šátek..moby a pak hned ta manduca?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
19.9.11 21:17

ahoj, šátky mi připadají všechny stejně jednoduché :)
já má třeba merry carry, to není moc známá značka,ale výborná. a pak klasiku Vatanai (ten je trošku elastičtější než většina ostatních, ale vlastně mi připadá lepší velké dítě nosit opravdu v pevném a ne v takovéhle kompromisní variantě :) )
spoustu holek si chválí Girasoly, Storchenwiege- ale to nechám na povolanějších.
On se někdo ozve a rád poradí - kdyby ne, tak doporučuji nosenideti.cz - tam jsou holky odbornice na nošení a rády ti poradí - hlavně délku šátku, vzhledem ke tvé postavě atd. aby ti nebyl krátký či naopak zbytečně dlouhý.
pa
 har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
19.9.11 21:20

manduca - no vidíš, to taky není špatný nápad- já druhýho prcka nosila v manduce opravdu brzo, valstně hned po mobym.
ješětě žes mi připomněla, zrovna mne prosila kamarádka at se poptám jestli by někdo nechtěl její manducu- dítko už jim z ní vyrostlo :-)- prodávaj jí za 1900,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
19.9.11 21:39

já ho právě chci až tak ve 4 měsíci..takže víc jak za dva měsíce..a nejdřív si manducu na týden půjčím,takže bohužel zatím manducu neřeším, ale děkuju moc za info
tak že by moby a pak manducu? asi jo…
jen dávat penízky za šátek na dva měsíce…
prosím tě a dá se tam dát prcek něják snadno do moby šátku? bojím se, že ji tam budu dávat špatně..nebo že nepoznám, že je tam špatně a zkřivým ji zádička :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
19.9.11 23:58

Já myslím, že pokud chceš manducu, tak už jí klidně můžeš pořídit, já taky měla MOBYho a neuměli jsme ho uvázat (řešila jsem přesně stejné důvody a obavy jako Ty), pak jsme pořídili Manducu a malej nám v tom neplakal a byl spokojenej. Je v ní i novorozenecká vložka, takže se v ní dá nosit už od malého miminka a v 7týdnech už je mimčo hezky pevné. Já už ho v těch dvou měsících nosila i bez tý vložky a v pohodě. Přidám Ti sem i fotku z prvního nošení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
20.9.11 00:01

Mobyho uvážeš snadno, jde o to vybrat úvaz a vědět jak uvázat. Nemáš v okolí maminku která nosí a umí vázat? a nebo jestli jsi z města, tak se dělá dost kurzů - holky na nosenideti.cz by ti taky poradili kam na kurz zajít, příapdně , kterábydlí poblíž by ti třeba ukázala jak na to. bylo by to pro tebe nejrychlejší.
pa
 har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
20.9.11 08:20

Elastický šátek se váže opravdu velmi snadno, tam snad ani na vázání není nic moc co zkazit, jde o to jen správně napolohovat dítě.

Šátky se dnes dají výhodně koupit z druhé ruky a pak taky s minimální ztrátou prodat.
Určitě doporučuji mrknout na již zmiňovanou stránku www.nosenideti.cz , mimojiné je tam i bazárek ;-)

Jak psala harpyje, když nám prozradíš, odkud jsi, pokusím se ti najít někoho v okolí (na ND jsou sekce i podle bydliště) nebo najít nějaký vhodný kurz, aby sis mohla vše (šátky a nosítka) pořádně omrknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
20.9.11 15:01

holky díky , jsem z Brna-Tuřan :lol:
na kurz jít to nehrozí, s malou se nikam nedá jít 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LJM
429
6.3.14 22:43

Obnovuje diskuzi,
poradíte, kde v Brně se dá absolvovat kurz šátkování, kt není extra drahý a máte s nějakým osobní zkušenosti? Doporučte

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
6.3.14 23:47

Zkus na www.branakdetem.cz delaji kurzy a nebo www.nosenideti.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LJM
429
6.3.14 23:58

@Freetibet za odkazy, mrknu na to.Ty mas s nekterym kurzem zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.3.14 02:45

A co jen youtube… já musela vázat naráz a kurz nepřipadal v úvahy. Je tam pár videí, kde je to moc pěkně vysvětleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí