Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
maminky , které máte moby šátek, chtěla bych si ho pořídit..je složité to vázání a jak dlouho to trvá cca minut??
není v něm horko a není to nebezpečné pro páteř a nožky miminka? /malá má 7 týdnů/
děkuji všem za rady a zkušenosti
ahoj moby je pro novoška úžasný šátek. jako začátečnici ti to bude trvat pár minut, ale po pár uvázáních už to zvládneš do minuty ![]()
s tím nebezpečím - pokud vážeš dobře, tak to určitě nebezpečné není- pokud ho do toho nacpeš, zkroutíš, vykloubíš nohu (
) tak by to být nebezpečné jistě mohlo, ale nepředpokládám, že ho tam chceš nějak lámat ![]()
ještě k tomu věku - mně se osvědčilo nosit v mobym tak do šesti kilo, pak už byly děti příliš těžké (nebo také vzhledem k věku pohyblivější) a šátek se začal prověšovat. Ta jeho elasticita je skvělá právě na novorozence, ale později je na obtíž- tudíž zvaž jestli nekoupit už raději pevný. ![]()
ale byla to skvělá investice, už v něm bude nošeho osmé dítě
(půjčuju ho po kamarádkách)
malá už má víc jak 4.5 kg to je fakt…ale jaký jiný je dobrý a jednoduchý? já asi nejsme úplně talent…na vázání..
ještě přemýšlím, že bych až bude držet hlavičku chtěla tu manducu, kdy vlastně mimi drží samo hlavičku? možná že by šel šátek..moby a pak hned ta manduca?
ahoj, šátky mi připadají všechny stejně jednoduché ![]()
já má třeba merry carry, to není moc známá značka,ale výborná. a pak klasiku Vatanai (ten je trošku elastičtější než většina ostatních, ale vlastně mi připadá lepší velké dítě nosit opravdu v pevném a ne v takovéhle kompromisní variantě
)
spoustu holek si chválí Girasoly, Storchenwiege- ale to nechám na povolanějších.
On se někdo ozve a rád poradí - kdyby ne, tak doporučuji nosenideti.cz - tam jsou holky odbornice na nošení a rády ti poradí - hlavně délku šátku, vzhledem ke tvé postavě atd. aby ti nebyl krátký či naopak zbytečně dlouhý.
pa
har.
manduca - no vidíš, to taky není špatný nápad- já druhýho prcka nosila v manduce opravdu brzo, valstně hned po mobym.
ješětě žes mi připomněla, zrovna mne prosila kamarádka at se poptám jestli by někdo nechtěl její manducu- dítko už jim z ní vyrostlo
- prodávaj jí za 1900,–
já ho právě chci až tak ve 4 měsíci..takže víc jak za dva měsíce..a nejdřív si manducu na týden půjčím,takže bohužel zatím manducu neřeším, ale děkuju moc za info
tak že by moby a pak manducu? asi jo…
jen dávat penízky za šátek na dva měsíce…
prosím tě a dá se tam dát prcek něják snadno do moby šátku? bojím se, že ji tam budu dávat špatně..nebo že nepoznám, že je tam špatně a zkřivým ji zádička ![]()
Já myslím, že pokud chceš manducu, tak už jí klidně můžeš pořídit, já taky měla MOBYho a neuměli jsme ho uvázat (řešila jsem přesně stejné důvody a obavy jako Ty), pak jsme pořídili Manducu a malej nám v tom neplakal a byl spokojenej. Je v ní i novorozenecká vložka, takže se v ní dá nosit už od malého miminka a v 7týdnech už je mimčo hezky pevné. Já už ho v těch dvou měsících nosila i bez tý vložky a v pohodě. Přidám Ti sem i fotku z prvního nošení.
Mobyho uvážeš snadno, jde o to vybrat úvaz a vědět jak uvázat. Nemáš v okolí maminku která nosí a umí vázat? a nebo jestli jsi z města, tak se dělá dost kurzů - holky na nosenideti.cz by ti taky poradili kam na kurz zajít, příapdně , kterábydlí poblíž by ti třeba ukázala jak na to. bylo by to pro tebe nejrychlejší.
pa
har.
Elastický šátek se váže opravdu velmi snadno, tam snad ani na vázání není nic moc co zkazit, jde o to jen správně napolohovat dítě.
Šátky se dnes dají výhodně koupit z druhé ruky a pak taky s minimální ztrátou prodat.
Určitě doporučuji mrknout na již zmiňovanou stránku www.nosenideti.cz , mimojiné je tam i bazárek ![]()
Jak psala harpyje, když nám prozradíš, odkud jsi, pokusím se ti najít někoho v okolí (na ND jsou sekce i podle bydliště) nebo najít nějaký vhodný kurz, aby sis mohla vše (šátky a nosítka) pořádně omrknout.
holky díky , jsem z Brna-Tuřan ![]()
na kurz jít to nehrozí, s malou se nikam nedá jít ![]()
Obnovuje diskuzi,
poradíte, kde v Brně se dá absolvovat kurz šátkování, kt není extra drahý a máte s nějakým osobní zkušenosti? Doporučte
Děkuji
Zkus na www.branakdetem.cz delaji kurzy a nebo www.nosenideti.cz
@Freetibet za odkazy, mrknu na to.Ty mas s nekterym kurzem zkusenost?
A co jen youtube… já musela vázat naráz a kurz nepřipadal v úvahy. Je tam pár videí, kde je to moc pěkně vysvětleno.