Dětský čípek na zácpu

488
19.9.11 12:17

Dětský čípek na zácpu

V lékárně mi řekli, že už se nevyrábí dětské čípky na zácpu. Bereme Lactulosu, ale nezabírá. Malá teď má 4 a půl měsíce. Zkoušeli jste někde dát miminku čípek pro dospělého, ale třeba třetinový nebo poloviční? Neuškodí mu to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
19.9.11 12:21

Tak já osobně bych nedala teda,poradila bych se s doktorkou a určitě by ti poradila jak to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
19.9.11 12:23

Ahojky, ukroj 1/4 glycerinového čípku. TO malá může.
ALe je důležité vědět, jestli kojíš, dáváš UM, příkrmy, co si představuješ pod pojmem zácpa, jesli malé vadí, že nechodí třeba denně na stolici nebo je to spíš tvůj nepříjemný pocit… Byli jste s tím někde nebo jen u dětské dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
19.9.11 12:23

Jo a jaká je konzistence stolice, když se malá vykaká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
19.9.11 12:31

Malá má nafouklé bříško, často pláče, méně jí, nejde i dva dny. Musím jí pomoct rourkou. Papá UM a každý den pije Lactulosu - 5 ml ráno. Většinou je stolička tuhá. Jak kdy. Někdy je tuhá po celou dobu a někdy je tuhá jen na začátku a pak už měkká, ke konci ji má někdy i vodnatou. Asi je to tím, že rourka už pak vytáhne i tu vzadu. Aspoň si to tak myslím. Doktorka mi řekla, že mám používat více Lactulosu, dál rourku, když to samo nepůjde a divila se, že už nejsou dětské čípky.

Příspěvek upraven 19.09.11 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
19.9.11 12:33

Já bych teda malé ale zatím nic nedávala, myslím tím farmaka, at už čípky nebo lactulosu. Zkusila bych to s čajíčkama, upravit stravu (pokud nekojíš), i kdybys kojila, mohla bys po lžičkách zkoušet švestkovou štávu. Až se začne víc hýbat, upraví se i trávení. Co masáže bříška, zkoušela jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
19.9.11 12:35

Masáže nám nezabírají nikdy a malá je nemá ráda. Ale na druhou stranu je často na bříšku a cvičí. Dneska jsem jí poprvé dávala švestkovou šťávu a tvářila se u toho, jak by pila citrónovou šťávu. Z flaštičky to pít vůbec nechtěla, tak jsem jí to dávala po lžičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
19.9.11 12:38

Lepší je dávat po lžičkách. Můžeš zkusit ještě hruškovou, ale to až tak za dva dny. Pak fenyklový čajík, vlažný, heřmánkový čajík na lačno. Všechno klidně dávej po lžickách, jeslti kojíš, je to lepší. No a u kojených dětí je zácpa normální. Nemusí na stolici 7_10 dní. A jestli dáváš látkové pleny, zkus je občas střídat, když je malá vzhůru s jednorázovkami, bude se moct víc hýbat. Plyny jí odchází normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
19.9.11 12:38

Ahoj mě dr doporučila glicerinový čípek ,je pro děti od 10let ,dávala jsem ho taky od 4 měsícu ,jinak se Pavlík nevykakal třeba 4 dny a když kakal tak u toho hrozně plakal,čípek pomohl za nějaký čas se to upravilo začala jsem dávat ovocné štávy a potom ovoce a ted už má zácpu je občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
19.9.11 12:40

U zácpy je třeba odlišit, jestli jsou děti kojené nebo na UM. Často pomůže i změna UM, řezimu, méně pevné balení, víc tekutin … no a pak ten pohyb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
19.9.11 12:52

Dávám jí jen jednorázovky, pije jen UM. Předtím prděla pořád, teď už méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
19.9.11 12:52

A zkoušela jsi to UM vyměnit? Často bývá zácpa po Sunaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
19.9.11 15:18

My musíme jíst Nutrilon AR (na reflux), který někdy míchám s jiným mlékem, protože z toho mívá zácpy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
19.9.11 16:40

Já bych to neřešila radikálně čípkem :zed:
Spíš pokud dlouho nekaká 4-5dní tak rekt.rourku.
Moje dr mi rekla ,že tak dlouho mimča klidně vydrží nekakat. Ale když ti malá tak pláče po 2 dnech :nevim: . Spíše bych lactulozu vyloučila a zkusila bych probiotoka a navýšila pitný režim. Když není kojená zkus jí dát trohu čaje mezi dávkamí mléka.
Také pomáhá trocha oleje / pouze kvalitní /. Stará je na to dost - 4,5 měsíce.
Doufám, že to pomůže. Moje malá taky špatně kadila a zpravilo se to s příkrmy. Možná už bys taky mohla začít přikrmovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí