Tvar hlavy

102677
18.9.11 10:09

tvar hlavy

poprosím o vaše názory a zkušenosti
všimla jsem si, že má malá,čtyři a půl měsíce, nevím, jestli to dokážu dobře popsat, ale od fontanelky směrem k čelíčku, jakoby příčně takový hrbolek, nevím, jak to dobře popsat, píšu zmateně, vím, prostě vystouplou hlavičku, takový váleček, jako kdyby prostě měla uprostřed hlavičky směrem k čelu vystouplou kost. je to normální, mají to vaši drobci? samozřejmě jsem gůglila a dočetla jsem se, že to může být ten předčasně srostlý lebeční šev.jinak má i menší fontanelu,ted už jen půl cm,ale hlavička jí roste dobře. snad chápete jak to myslím,tady na fotce je to trochu vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102677
18.9.11 10:11

jo vede to i přes čelíčko až ke kořenu nosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
18.9.11 11:09

Ahoj, syn to má taky a má to do ted. Je mu 15 měs. Dr. když měl asi tak 5 měs. se nad tím pozastavila při prohlídce v poradně (to bylo vidět hodně), furt prohmatávala fontanelu, ale pak říkala že ji neměl zas tak velkou ani po narození. Při další kontrole už nic neříkala. Je to teda u malýho vidět do ted, ale už né tolik jak když byl mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
18.9.11 11:11

mikami, díky, ono je to spíš cítit než vidět, takže je to normální? samozřejmě tu šílím se srostlým švem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
18.9.11 11:22

U nás to bylo i dost vidět. Taky jsem měla strach jak ho začla prohmatávat a říkala o ševu. Ale vše je o.k. :-D .
Naše Dr. je taková pečlivá a určitě by nás někde hnala.
Když vidím na té fotce malou, tak náš malý to měl v té době hodně. Ted taky, ale musíš se na to už více zaměřit, ale na dotek to je stále dost.
Myslím, že nemusíš mít taky stach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
18.9.11 11:26

díky mikami, jak říkám, je to víc cítit než vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
18.9.11 11:43

Nejsem odborník, ale už jsem to na miminkách často zahlédla. Řekla bych, že je to běžné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
18.9.11 11:45

děkuju lizbeth, samozřejmě hledám a našla jsem toto:
http://www.nlm.nih.gov/…es/17254.htm
prý to může a nemusí značit srostlý šev, každopádně raději asi zajdu k dr. mám strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
18.9.11 12:10

V Motolské nemocnici je odělení antropologie. Chodila jsem tam na praxi kdysi dávno…třeba by ti tam zvládli poradit nebo uklidnit?
Našla jsem tenhle telefon: 224 432 048

Každopádně i kdyby to byl předčasně srostlý čelní šev, dá se chirurgicky znovu otevřít. Kamarádky syn měl několik srostlých švů, je dávno po operaci a ve třech letech úplně normální zdravé dítě s pěknou hlavičkou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
18.9.11 12:19

makysku děkuju, ale pochybuju, že mi někdo poradí po telefonu, aniž by dítko viděli :think: :nevim: zítra sjedu k dětské dr. jsem fakt vystrašená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
18.9.11 15:57

Šájo neboj, určitě to tvá dr. kontroluje. Můj syn tam má taky hrbolek, dr. to pokaždé prohmatává, ale nikdy nic neříkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
18.9.11 15:59

děkuju moc,sedím tu a čekám na reakce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska79
18.9.11 17:17

ahoj SAJO, tak uz jsem to sem psala minule, pod starym profilem, moje mala to ma taky a uz ji byly tri roky, mudra rikala, ze to je normalni, jsou to lebecni svy :mavam:

• Citovat
  • Upravit
102677
18.9.11 17:29

beruško,děkuju moc,takže normální? já tu právě celý odpoledne hledám a našla jsem všude,že to značí předčasně srostlé ty švy,tak jsem pěkně vystresovaná.zatracenej internet :oops:
mě právě stresuje i to,že má malá už tak maličkou fontanelu.ptala jsem se v diskusi,kam chodím podle data porodu a žádní jiní drobci to právě nemají a to mě taky moc neuklidnilo.tak snad to bude v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska79
18.9.11 18:20
Šája píše:
beruško,děkuju moc,takže normální? já tu právě celý odpoledne hledám a našla jsem všude,že to značí předčasně srostlé ty švy,tak jsem pěkně vystresovaná.zatracenej internet :oops:
mě právě stresuje i to,že má malá už tak maličkou fontanelu.ptala jsem se v diskusi,kam chodím podle data porodu a žádní jiní drobci to právě nemají a to mě taky moc neuklidnilo.tak snad to bude v pořádku

SAJO, no ja jsem taky plasila, rychle jsme mazala k mudre, kdyz bylo dcerce asi pul roku, rok. a rekla mi, po prohmatani, ze nekdy ty svy takhle srostou a ze obvod hlavicky a fontanela je v poradku a nic. kontrolovala to pri kazde poradne a jak se to hlida a predcasne neuzavira, myslim tim dost rychle, tak je vse ok. dcerka uz mela na 18ti mesicni prohlidce fontanelu uzavrenou a nic, je v poradku.
a to jsme to jeste meli komplikovane tim, ze mela obvod hlavicky mensi nez je prumer,je drobna a jeste se narodila s kefalhematomem jak tenisak. takze te chapu, taky jsem mela nervy aby ji to nesrustalo moc brzo a aby nemela zdeformovanou lebku :oops:
ted ji to nahmatam taky a bude ji tri a pul, pokazde jsme to ukazala, i na chirurgii a rekli mi, ze nektere deti to tak maji a ze je to spise kosmetickeho razu.
ale pro klid duse si tam zajdi,ale myslim si, ze pokud chodis na pravidelne prohlidky a obvod hlavicky a fontanelu mudra kontroluje a je to v norme, tak bych se neceho nebala. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure