Tvar hlavy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102677
18.9.11 18:34

díky beruško,hlava roste malé krásně,ve čtyřech měsících má obvod 42.roste jí v průměru centimetr až centimetr a půl za měsíc.fontanelu má ale malou,už jen půl krát půl cm,to jsme s dr. řešily a prý je důležité,že roste hlava.zrovna v úterý jsme byli v poradně,malá už to musela mít,ale já si toho pořádně všimla dnes,jinak bych se bývala zeptala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska79
18.9.11 18:59
Šája píše:
díky beruško,hlava roste malé krásně,ve čtyřech měsících má obvod 42.roste jí v průměru centimetr až centimetr a půl za měsíc.fontanelu má ale malou,už jen půl krát půl cm,to jsme s dr. řešily a prý je důležité,že roste hlava.zrovna v úterý jsme byli v poradně,malá už to musela mít,ale já si toho pořádně všimla dnes,jinak bych se bývala zeptala…

no tak moje mala se narodila s obvodem jen 32 a 42 mela snad v roce a tu bouli ma taky, takze aspon vidis, ze je to individualni. doted ma snad obvod jen 50 ve trech a ctvrt. myslim si, ze to nic nebude, pak napis jak jste dopadly :kytka:

• Citovat
  • Upravit
102677
18.9.11 19:02

beruško, děkuju, zítra dám vědět. díky moc, jsi hodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
18.9.11 19:03

jo a mám lepší popis, než to moje zmatečné popisování tady v prvních příspěvcích :oops:
takže v podstatě je to skoro od kořene nosu přes celé čílko až k fontanele tak půl centimetru vysoký hrbolek, spíše hmatný než viditelný, tvrdý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska79
18.9.11 19:13
Šája píše:
jo a mám lepší popis, než to moje zmatečné popisování tady v prvních příspěvcích :oops:
takže v podstatě je to skoro od kořene nosu přes celé čílko až k fontanele tak půl centimetru vysoký hrbolek, spíše hmatný než viditelný, tvrdý.

jj, my to mame taky, ale ne od korene nosu,ale spis az od pulky cela, taky super popis co? :mrgreen: a jde ji to taky az k fontanele. ja uz tu nekde ale diskusi par mesicu zpoet na tohle tema videla,taky sem psala jedna vystrasena maminkla a psalo ji docela dost maminek, ze to maji jejich ditka take. hlavne chod poctive na kontroly a ptej se,ale opravdu myslim, ze je to jen jak komu srostou svy. vem si treba, ze nekdo ma lebku sisatou, muj ex zase placatou…no a moje mala to ma takhle no, ja tomu rikam ze srandy Star Trek hlava :mrgreen: davala jsem ji spavat odmalicka na bok, to mi taky rekla mudra ze hlavicka se formuje podle toho jak dite lezi, prot se ma poloha pri spanku menit u novorozence. nevim jak spi tvoje mala,ale mne bylo receno, ze to pokladani na bok mohlo trosku te bulce dopomoci jestli vis co myslim.

• Citovat
  • Upravit
102677
18.9.11 19:19

chápu, naše emí spí na zádech, tak tím to nebude :think: já jsem se právě dočetla, že ty švy srůstají až v dospělosti,tak i proto plaším. no ono je základ nehledat nic ne netu :oops: na kontroly chodíme, probírala jsem s dr právě tu malou fontanelu, podle grafu roste malé hlavička ukázkově. já právě podobné diskuse hledala,ale nenašla :nevim:
každopádně Tobě moc děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska79
18.9.11 19:51
Šája píše:
chápu, naše emí spí na zádech, tak tím to nebude :think: já jsem se právě dočetla, že ty švy srůstají až v dospělosti,tak i proto plaším. no ono je základ nehledat nic ne netu :oops: na kontroly chodíme, probírala jsem s dr právě tu malou fontanelu, podle grafu roste malé hlavička ukázkově. já právě podobné diskuse hledala,ale nenašla :nevim:
každopádně Tobě moc děkuju :hug:

neni zac :kytka: urcite to nic nebude

• Citovat
  • Upravit
3153
19.9.11 10:55

Ahoj, tak jak u Dr., má to malá v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
19.9.11 20:12

ahojky,omlouvá se,dostala jsem se k napsání až ted
takže hřebínek prý tam emička trochu má, nicméně prý to není nic neobvyklého a nemusí to znamenat, že je srostlý šev. NEJDŮLEŽITĚJŠÍ UKAZATEL JE TEN, JESTLI ROSTE HLAVIČKA TAK JAK MÁ A JAKÝ MÁ TVAR. NEZÁLEŽÍ PRÝ NA VELIKOSTI FONTANELY, NĚKOMU ZAROSTE V OSMI MĚSÍCÍCH, NĚKOMU V ROCE A PŮL. dr říkala, koukla do grafu, že emí roste hlava ukázkově a že má nádherný tvar hlavy, že to se často nevidí. že prý to budem nadále sledovat a měřit a že je dobře, že jsem přišla, alespon prý nebudu mít strach. mám fakt skvělou doktorku :hug: takže mě uklidnila. jen doufám, že se emí ten hřebínek nebude zvětšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
19.9.11 20:32

Tak to je dobře, že to má Emička taky v pořádku :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
19.9.11 20:34

mikami, díky za zájem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska79
19.9.11 20:34
Šája píše:
ahojky,omlouvá se,dostala jsem se k napsání až ted
takže hřebínek prý tam emička trochu má, nicméně prý to není nic neobvyklého a nemusí to znamenat, že je srostlý šev. NEJDŮLEŽITĚJŠÍ UKAZATEL JE TEN, JESTLI ROSTE HLAVIČKA TAK JAK MÁ A JAKÝ MÁ TVAR. NEZÁLEŽÍ PRÝ NA VELIKOSTI FONTANELY, NĚKOMU ZAROSTE V OSMI MĚSÍCÍCH, NĚKOMU V ROCE A PŮL. dr říkala, koukla do grafu, že emí roste hlava ukázkově a že má nádherný tvar hlavy, že to se často nevidí. že prý to budem nadále sledovat a měřit a že je dobře, že jsem přišla, alespon prý nebudu mít strach. mám fakt skvělou doktorku :hug: takže mě uklidnila. jen doufám, že se emí ten hřebínek nebude zvětšovat.

tak vidis, jsem ti to rikala :-)

• Citovat
  • Upravit
102677
19.9.11 20:36

díky beruško, díky vám všem holky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska79
19.9.11 21:57
Šája píše:
díky beruško, díky vám všem holky :hug:

neni zac, hlavicku ma tvoje mala opravdu krasnou :-)

• Citovat
  • Upravit
102677
19.9.11 22:18

dííííík :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat