Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
díky beruško,hlava roste malé krásně,ve čtyřech měsících má obvod 42.roste jí v průměru centimetr až centimetr a půl za měsíc.fontanelu má ale malou,už jen půl krát půl cm,to jsme s dr. řešily a prý je důležité,že roste hlava.zrovna v úterý jsme byli v poradně,malá už to musela mít,ale já si toho pořádně všimla dnes,jinak bych se bývala zeptala…
Šája píše:
díky beruško,hlava roste malé krásně,ve čtyřech měsících má obvod 42.roste jí v průměru centimetr až centimetr a půl za měsíc.fontanelu má ale malou,už jen půl krát půl cm,to jsme s dr. řešily a prý je důležité,že roste hlava.zrovna v úterý jsme byli v poradně,malá už to musela mít,ale já si toho pořádně všimla dnes,jinak bych se bývala zeptala…
no tak moje mala se narodila s obvodem jen 32 a 42 mela snad v roce a tu bouli ma taky, takze aspon vidis, ze je to individualni. doted ma snad obvod jen 50 ve trech a ctvrt. myslim si, ze to nic nebude, pak napis jak jste dopadly ![]()
jo a mám lepší popis, než to moje zmatečné popisování tady v prvních příspěvcích ![]()
takže v podstatě je to skoro od kořene nosu přes celé čílko až k fontanele tak půl centimetru vysoký hrbolek, spíše hmatný než viditelný, tvrdý.
Šája píše:
jo a mám lepší popis, než to moje zmatečné popisování tady v prvních příspěvcích
takže v podstatě je to skoro od kořene nosu přes celé čílko až k fontanele tak půl centimetru vysoký hrbolek, spíše hmatný než viditelný, tvrdý.
jj, my to mame taky, ale ne od korene nosu,ale spis az od pulky cela, taky super popis co?
a jde ji to taky az k fontanele. ja uz tu nekde ale diskusi par mesicu zpoet na tohle tema videla,taky sem psala jedna vystrasena maminkla a psalo ji docela dost maminek, ze to maji jejich ditka take. hlavne chod poctive na kontroly a ptej se,ale opravdu myslim, ze je to jen jak komu srostou svy. vem si treba, ze nekdo ma lebku sisatou, muj ex zase placatou…no a moje mala to ma takhle no, ja tomu rikam ze srandy Star Trek hlava
davala jsem ji spavat odmalicka na bok, to mi taky rekla mudra ze hlavicka se formuje podle toho jak dite lezi, prot se ma poloha pri spanku menit u novorozence. nevim jak spi tvoje mala,ale mne bylo receno, ze to pokladani na bok mohlo trosku te bulce dopomoci jestli vis co myslim.
chápu, naše emí spí na zádech, tak tím to nebude
já jsem se právě dočetla, že ty švy srůstají až v dospělosti,tak i proto plaším. no ono je základ nehledat nic ne netu
na kontroly chodíme, probírala jsem s dr právě tu malou fontanelu, podle grafu roste malé hlavička ukázkově. já právě podobné diskuse hledala,ale nenašla ![]()
každopádně Tobě moc děkuju ![]()
Šája píše:
chápu, naše emí spí na zádech, tak tím to nebudejá jsem se právě dočetla, že ty švy srůstají až v dospělosti,tak i proto plaším. no ono je základ nehledat nic ne netu
na kontroly chodíme, probírala jsem s dr právě tu malou fontanelu, podle grafu roste malé hlavička ukázkově. já právě podobné diskuse hledala,ale nenašla
každopádně Tobě moc děkuju
neni zac
urcite to nic nebude
ahojky,omlouvá se,dostala jsem se k napsání až ted
takže hřebínek prý tam emička trochu má, nicméně prý to není nic neobvyklého a nemusí to znamenat, že je srostlý šev. NEJDŮLEŽITĚJŠÍ UKAZATEL JE TEN, JESTLI ROSTE HLAVIČKA TAK JAK MÁ A JAKÝ MÁ TVAR. NEZÁLEŽÍ PRÝ NA VELIKOSTI FONTANELY, NĚKOMU ZAROSTE V OSMI MĚSÍCÍCH, NĚKOMU V ROCE A PŮL. dr říkala, koukla do grafu, že emí roste hlava ukázkově a že má nádherný tvar hlavy, že to se často nevidí. že prý to budem nadále sledovat a měřit a že je dobře, že jsem přišla, alespon prý nebudu mít strach. mám fakt skvělou doktorku
takže mě uklidnila. jen doufám, že se emí ten hřebínek nebude zvětšovat.
Šája píše:
ahojky,omlouvá se,dostala jsem se k napsání až ted
takže hřebínek prý tam emička trochu má, nicméně prý to není nic neobvyklého a nemusí to znamenat, že je srostlý šev. NEJDŮLEŽITĚJŠÍ UKAZATEL JE TEN, JESTLI ROSTE HLAVIČKA TAK JAK MÁ A JAKÝ MÁ TVAR. NEZÁLEŽÍ PRÝ NA VELIKOSTI FONTANELY, NĚKOMU ZAROSTE V OSMI MĚSÍCÍCH, NĚKOMU V ROCE A PŮL. dr říkala, koukla do grafu, že emí roste hlava ukázkově a že má nádherný tvar hlavy, že to se často nevidí. že prý to budem nadále sledovat a měřit a že je dobře, že jsem přišla, alespon prý nebudu mít strach. mám fakt skvělou doktorkutakže mě uklidnila. jen doufám, že se emí ten hřebínek nebude zvětšovat.
tak vidis, jsem ti to rikala ![]()
Šája píše:
díky beruško, díky vám všem holky
neni zac, hlavicku ma tvoje mala opravdu krasnou ![]()