Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše 7,5měsíční dcerk mi dnes spadla z gauče,je asi 30cm vysoky,nejhorší je,že udělala jakoby kotoul,seděla jsem u ní a byla to jen sekunda,co jsem se ohlídla na chlapa.Polilo mě horko,když jsem viděla dole a chlap na mě začal hned řvát. Jsem hrozná matka,je mi strašně zle…pořád brečím,protože si nedokážu představit,že by se malé něco stalo,nepřežila bych,kdyby jich ublížila. Je to moje všechno.Připadám si tak hrozně. vypadá to,že je v pořádku,oplakala to,ale už se směje,ale já nemůžu ani jíst,jak mám stažený žaludek.
Tak tohle potká asi každou maminku a každé dítě, nic si nevyčítej. Mě malý přelezl postýlku a spadl na zem. jela jsem s ním do nemocnice, udělali rentgen, nic mu nebyla a celou dobu v čekárně chtěl dělat beranyduc. To, že Ti dítě takhle spadne neznamená, že jsi špatná matka, ale to, že si budeš dávat větší pozor, poučila se, ne? Nic víc z toho neplyne ![]()
Přesně vím jak ti je.. To přejde neboj.. Me osobně mála nespadla ale mému pritelovi spadla mala, kdyz měla 3 tydny.!!! Polozil si ji bricho a oba usnuli. Pak mu jen sjela z bricha a mě hned bylo jasny co se stalo.. Jen jsem uslyšela tu ránu. Taky mi to bylo strašně líto chudinka plakala ze se nemohla ani nedechnout… Ale ted už má malá skoro 6 měsicu a nic ji není.. Takže na to radsi ani nemyslim.
Jenže si to strašně vyčítám,kdybych o ni měla přijít zblázila bych se. Ona je takový malý zlatíčko,bezbraný a já jí mám chránit,cítím se jako nejhorší máma na světě.Teď už jí nenechám ani sekundu bez dozoru.
Bude hůř, neboj
Malá je ok, z téhle výšky by se jí nemělo nic stát. Až začne lézt, stát a chodit, budete mít pády na denním pořádku. A pořád u ní taky nebudeš moct stát a hlídat jí. A na partnera taky dojde, neboj
Tím teda nemyslím a nepřeji, aby mu malá spadla … ![]()
Mně spadly obě děti z gauče kolem jejich půl roku
, u dcery (první dítě) jsem hystericky volala dr., brečela, nervově se hroutila. Když mi spadl syn, jen jsem ho prohlédla, jestli neteče krev a dál to neřešila.
![]()
Nejsi hrozná matka! Je to pro tebe šok, je to šok pro každou mámu, ale miminku se nic nestalo a věř, že přijdou daleko horší situace a pády. ![]()
jasně, takovejch pádů ještě bude ![]()
udivují mě ti chlapi… byl u toho přeci taky, nepřiskočil a řve po tobě?
můžu tě ubezpečit, i to je skoro všude stejný.
Tohle je hned, mě mladý přelezl a po hlavičce sletěl z postele. Stane se, neměj z toho trauma. Pokud Ti nespadne z 2 metrů, je to v pohodě. Počkej, až se začne pohybovat víc, mladej byl tak obouchanej, že jsem jednu dobu uvažovala, že mu pořídím na chůzi po bytě helmu ![]()
Holky mají pravdu, tohle se stane každé mamině, nic si z toho nedělej, příště už budeš dávat mnohem větší pozor a zajistíš, aby se to neopakovalo. Mě malej vypadl z postýlky, když měl 9 měsíců, byl celkem čipernější a vyhodil si flašku s mlíkem ven a když kňoural a já za ním nešla,(protože už to bylo poněkolikátý, co jsem tam takhle byla), tak jsem si řekla že už nepůjdu a to byla obrovská chyba
malej se rozhodl, že si pro ni zajde sám
Nahnul se z postýlky a hned přepadl a když jsem slyšela tu ránu a rychle přiletěla, chudák malej ležel pod postýlkou a tak strašně plakal
Nic se mu naštěstí nestalo, je naprosto v pořádku a já si to ještě hodně dlouho vyčítala ![]()
Děkuju vám holky,jsem z toho vynervovaná,protože malá je naše vymodlený mimi.Já vím,že budou horší pády karambóly,nikdy se o malou nepřestanu bát,ale tohle pro mě byl šok a přítel tomu ještě dodal střešničku,když na mě začal řvát,co dělám atd. Vždyť za to nemůžu,jen jsem se otočila na něj a malá letěla dolů.
takovych padu jeste bude, nevycitej si to. mam stejne stare mimco 2× mi spadl z postele, to je hned, opravdu staci sekunda nepozornosti.
maly zacal lezt na schody, tak cekam, kdy spadne z nich, jak se otocim, je tam a v okamziku stoji na prvnim schode a leze dal.
nemuzem byt tem drobeckum porad za zady a oni se tim padanim i uci, musi si nejak uvedomit, ze jsou vysoko a je treba davat pozor
vůbec si to tak neber
mě malá spadla z postele, asi 30cm když jí bylo kolem 3 měsíců, to se poprvé přetočila a já s hysterickým pláčem okamžitě volala dr a celý den jsem byla úplně mimo a vyklepaná. Takových pádů ještě bude až až ![]()
kasli na chlapa
mi anicka spadla dvakrat poprve pri prebalovani …najivne sem si myslela , ze se jeste nepretoci natahla jsem se pro ciste plinecky a bac byla dole … pak za nejakou dobu zas to jsem ji mela u sebe na letisti obdelanou perinama (uz si je prelezla a skoncila na zemi vysmata ) a vlastne jednou jeste to jsme leeli tak po ranu v pelechu i s pritelem opirala se o nej ruckama a perovala na nozkach a najednou hop odrzila se a preskocila ho a uz lezela na zemi zas
takovych padu bude … a pribudou jeste i skrabance a modriny
njn ted to teprve zacne
bude prozkoumavat svet vse chtit videt na vse si sahnou vse ochutnat
ale neboj nez se vda tak se vse zahoji
![]()
me maly spadl z prebalovaky 1,2 m vysokyho a taky mu nic nebylo a chlapa bych kopla do prdele, kor kdyz videl, ze to byl jen mzik, po bitve je kazdej general. Jen kdyby se to stalo jemu…
bud v klidu
prijdou vetsi pady, deticky jsou gumovy ![]()
nejsi hrozná matka každé se něco podobného stalo,si myslím.Mně nejstarší dcera spadla z postela a „zakutálela“ se pod postel,že jsem ji nemohla ani najít,neplakala,protože jsme měli na zemi takové silné předložky.A teď ta nejmladší mi spadla také,šla dokonce kotoulem přes hlavu,to oplakala,ale je v pořádku.Netrap se tím znám horší případy,kdy se mámě něco takového stalo a není proto špatná matka! ![]()