Snídaně a rovnou oběd?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
592
16.9.11 10:37

snídaně a rovnou oběd?

Ahoj chtěla jsem se poradit. Mám 13-ti měsíční holčičku a do teď jsme měli klasiku-ráno kojení a kousek pečiva, v 10 přesnídávka, okolo poledne oběd, ve 4 svačina-jogurt, pečivo, pudink, koláč…a večer kaše a kojení. Dcerka spí docela dlouho, snídani dostává okolo půl 9, tak to má pak nacpaný. Myslíte že vynechat přesnídávku? Do kdy se dávají dopolední svačiny? Myslím, že by jí snídaně a pak až oběd stačily, začala bych snídaně dělat sytější.Ale pak nevím kdy dávat ovoce, odpoledne se moc jíst nemá a k snídani je lepší pečivo ne? Přesnídávky má moc ráda, ale posklední dobou mi přijde že čím dál tím víc snídá ráno a pak po hodině přesnídávka mi přijde zbytečná. Dík moc za info, jak to máte vy, do kdy jste měli dopolední svačinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
16.9.11 10:41

Ahoj. Mája to má podobně, akorát já dávám oběd až po spaní, takže třeba i v půl 4. Ráno snídáme kolem půl 9, kolem 11 dávám svačinu (ovoce), pak jde spát a po spaní má oběd. Když je polívka, tak ji dám před spaním, ale to míváme málokdy, většinou vařím právě až když spí. Zato pak často vynecháváme odpolední svačinu a má pak až večeři :lol: . Mája ale pije celkem dost mlíčka (během dne), takže si myslím, že to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
16.9.11 10:45

jojo máme to stejně :lol: .obědváme až kolem třetí :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
16.9.11 10:52

my měli dlouho oběd taky až po spaní, kolem druhé hodiny
záleží na tobe, pokud spíte dlouho, tak bych asi taky dala snídani, pak svačinu (třeba ovoce), a oběd kolem druhé, třetí
až byli prcci trochu větší (snad kolem roka) jsme přešli na běžný obědvací režim: ráno snídaně (vstáváme brzo, jíme kolem půl sedmé), svačina po deváté (ovoce), před spaním kolem půl dvanácté dám polévku a po spaní pak druhé jídlo, tím pádem pak máme menší odpolední svačinu (kolem páté třeba jogurt, ovoce), večeříme kolem osmé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
16.9.11 10:57

Ahoj,
taky jsme to tak meli a mame.
Nechapu, proc nemuze ovoce odpoledne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
16.9.11 11:04

Když moje dcera byla maličká, tak vstávala kolem půl sedmé až sedmé na mlíko, pak kolem deváté měla snídaní, kolem půl dvanácté oběd a odpolko jedla 2× něco lehčího, než byla večeře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
16.9.11 11:22

Tak ja bych zrusila pecivo ke snidani a presnidavku - misto te bych rozhodne davala ovoce,ktereho moc nema,vlastne vubec podle tveho popisu.Kdyz ji nastrouhas jablko s namackanym bananem,do toho treba trochu kukuricnych lupinku,mas bezva snidani a urcite lepsi,nez presnidavky,ktere moc vitaminu nepobraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
16.9.11 11:39

A proč nedávat to ovoce kdykoli během dne, když ho má tak málo?? :think: Stačí přece po troškách - když jste venku na procházce nebo na hřišti, nebo při hře … :nevim: My když jdeme ven, dám do krabičky jablko, hrozen, mandarinku, cokoli… a děti zobou v kočárku nebo v autě apod… Myslím, že lepší než křupky, sušenky apod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
16.9.11 11:49

Kluk mi snídá mezi 9-10h, dlouho spí. Pak mu dát před 12h svačinku a jde na 2-3 hodinky spát. Mezitím uvařím a jakmile se vyspí, tak mu dám obídek. Druhou svačinku má kolem 18h a večeři kolem 21h než jde spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
16.9.11 12:16

Malý mi sice vstává nejpozději v 7,ale i tak žádnou dopo svačinu nemá. A ani nikdy neměl-max.když jsem potřebovala posunout oběd :-) snídá v 7 stále mléko s kaší (sunar a do toho lžíce nemléčné kaše),pak oběd mezi 11 a 12hodinou. Poté jak se podaří ho uspat tak spánek. Mezi 4 a 5 svačina (jogurt,přesnídávka-syrové ovoce nemá rád,jedině banán…) A mezi sedmou a osmou večeře. Už takto stejně jedem tak možná i třičtvrtě roku a vyhovuje…Nechala jsem si ze začátku malého ať si určí sám kdy chce jíst a dopadlo to takhle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
16.9.11 12:20

Jestli spíte dlouho a obědváte brzo a malá nemá tudíž mezi tím hlad, tak bych se nestresovala, tím „jak to má být“, ale dala bych jak ty cítíš a dcera má hlad. Klidně dát snídani, pak oběd a odpoledne ty svačiny 2, vždyť zase to odpoledne máte dlouhý, když jde spát brzo po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
16.9.11 12:28
No to právě nechci, chci, aby si zvykla na správný režim, tzn. oběd okolo poledne snídaně ráno, večeře večer..My s manželem jíme hodně špatně a nepravidelně, takže doufám že to pomůže i nám, každopádně zatiim se to docela daří, už asi 2 měsíce obědváme okolo poledne, takže snad to půjde i dál. Jinak moc dík za radu a inspiraci:o)
hkac píše:
Ahoj. Mája to má podobně, akorát já dávám oběd až po spaní, takže třeba i v půl 4. Ráno snídáme kolem půl 9, kolem 11 dávám svačinu (ovoce), pak jde spát a po spaní má oběd. Když je polívka, tak ji dám před spaním, ale to míváme málokdy, většinou vařím právě až když spí. Zato pak často vynecháváme odpolední svačinu a má pak až večeři :lol: . Mája ale pije celkem dost mlíčka (během dne), takže si myslím, že to nevadí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
16.9.11 12:32
Ovoce během dne dáváme, máme žrouta, tak pořád něco mlsá, jak píšeš, v autě, kočárku. Já psala jen hlavní jídla. K snídani klidně ovoce dám, a to odpoledne jsem myslela tak, že lepší je dávat ovoce dopoledne, odpoledne už se vitamíny vstřebávají hůř.
lulje píše:
A proč nedávat to ovoce kdykoli během dne, když ho má tak málo?? :think: Stačí přece po troškách - když jste venku na procházce nebo na hřišti, nebo při hře … :nevim: My když jdeme ven, dám do krabičky jablko, hrozen, mandarinku, cokoli… a děti zobou v kočárku nebo v autě apod… Myslím, že lepší než křupky, sušenky apod :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.9.11 13:02

Mám to stejně, ale odpoledne - obědvá po spaní. Chodí spát ve 12 a to už je většinou mimo, oběd by byl horor. Obědvá tedy obvykle mezi 2-3hod. Sváču má tedy už tak hodinku a půl až dvě po obědě, večeři po šesté, takže je to naštosované. Svačinu odpo dávám, ale malou - nějaké ovoce. Pokud fakt spí dlouho a obědvá po 3:, svačinu vynechám. Tak nějak operativně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
16.9.11 18:54

hm, jak tak koukam, tak to mame uplne jinak :think: malymu je teda jen 10 mesicu a jeste kojim, ale ji kolem 8 rano - mlicko, dvanacta maso zel. prikm, 3. ma jogurt nebo ovoce a pak kolem 6 mlicko a pak 8 nebo 9 zase mlicko…a pak v noci klidne kazdy dve hodky… :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí